Hoe GrooVe IP te gebruiken om gratis te bellen op uw Android-apparaat

Inhoudsopgave:

Hoe GrooVe IP te gebruiken om gratis te bellen op uw Android-apparaat
Hoe GrooVe IP te gebruiken om gratis te bellen op uw Android-apparaat
Anonim

Je kunt gratis lokaal bellen binnen de VS en Canada op je Android-smartphone of -tablet met de GrooVe IP-app. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u dit instelt. Deze instructies zijn van toepassing op GrooVe IP voor Android, maar er is ook een iOS-versie.

Je moet een PayPal-account aanmaken en een kleine maandelijkse vergoeding betalen om een GrooVe IP-telefoonnummer te reserveren.

Hoe GrooVe IP in te stellen voor gratis bellen

Volg deze stappen om te beginnen met bellen op uw Android-apparaat:

  1. Download GrooVe IP uit de Google Play Store.
  2. Start de app en tik op Aan de slag.
  3. Vul het registratieformulier in. Controleer vervolgens uw e-mail, volg de link om uw account te verifiëren en log in op de GrooVe IP Portal.

    Image
    Image
  4. Selecteer Balance in de GrooVe IP-portal.

    Image
    Image
  5. Selecteer een betalingsoptie onder Tegoed toevoegen (PayPal, PayPal-tegoed of PayPal-betaalpas).

    Image
    Image
  6. Zoek naar uw netnummer om het gewenste nummer te vinden en selecteer Aankoopnummer.

    Image
    Image

    Als u niet automatisch wordt gevraagd om naar een telefoonnummer te zoeken, selecteert u Nummers aan de linkerkant van de portaalpagina.

  7. Start de GrooVe IP-app op uw telefoon en tik op Login.
  8. Voer je e-mailadres en wachtwoord in en geef de app toestemming om toegang te krijgen tot je contacten.
  9. Tik op een contact om te bellen of tik op het toetsenblok.

    Image
    Image

Je moet verbonden zijn met wifi om te kunnen bellen.

Bottom Line

Hoewel GrooVe IP zichzelf adverteert als een gratis service, moet je een klein maandelijks bedrag betalen voor een van zijn telefoonnummers. Je krijgt elke maand 45 sms'jes en 10 minuten gratis uitgaande oproepen. Daarna moet u minuten kopen.

Wat u nodig heeft om GrooVe IP te gebruiken

De technische vereisten voor het gebruik van GrooVe IP zijn minimaal:

  • Een smartphone of tablet met Android 2.1 of hoger.
  • Een mobiel data-abonnement of wifi-verbinding. Je kunt een mobiel data-abonnement gebruiken, maar dan zijn je gesprekken niet echt gratis. Een wifi-thuisnetwerk is ideaal.

GrooVe IP moet permanent op je apparaat draaien als je het wilt gebruiken om oproepen te ontvangen. Dit kost wat extra batterijlading.

Waarom GrooVe IP gebruiken?

Met Google Voice kun je meerdere telefoons bellen via één telefoonnummer dat het biedt. Bellen met Gmail staat gratis bellen toe, maar niet op mobiele apparaten. GrooVe IP voegt VoIP (Voice Over Internet Protocol) toe aan de installatie, waardoor deze activa in één functie worden samengevoegd en u uw gratis Wi-Fi-verbinding kunt gebruiken om te bellen en gebeld te worden.

Op deze manier kun je onbeperkt bellen naar elk nummer in de VS en Canada en gebeld worden door iedereen ter wereld, en dat allemaal zonder de belminuten van je mobiele abonnement te gebruiken. Dit weerhoudt je er niet van om je telefoon te gebruiken zoals je normaal doet.

Oproepen die u plaatst met GrooVe IP zijn alleen gratis naar nummers binnen de VS en Canada. Noodoproepen (bijv. 911) zijn niet beschikbaar met het systeem.

Hoe u uw Google Voice-nummer kunt koppelen aan GrooVe IP

Je kunt je Google Voice-account gebruiken om oproepen op je telefoon te ontvangen. De Google Voice-service is niet beschikbaar buiten de VS. De hier beschreven configuratie biedt voordelen, zelfs als u zich buiten de VS bevindt, maar u moet het Google Voice-account maken vanuit de VS.

  1. Ga naar Voice. Google.com en registreer je voor een nummer als je er geen hebt, en selecteer vervolgens de Settings Gear.

    Image
    Image
  2. Selecteer + Nieuw gekoppeld nummer onder Account en voer vervolgens uw GrooVe IP-nummer in.

    Image
    Image
  3. Selecteer Calls in het linkermenu en selecteer vervolgens de schakelaar naast uw GrooVe IP-nummer onder Call forwarding om deze in te schakelen.

    Image
    Image

Aanbevolen: