Een pagina-einde invoegen in Word

Inhoudsopgave:

Een pagina-einde invoegen in Word
Een pagina-einde invoegen in Word
Anonim

Wat te weten

  • Invoegen menu > Break > Pagina-einde.
  • Ga in het Layout lint naar Breaks > Page.
  • U kunt ook op Shift+ Command+ Return op uw toetsenbord drukken.

Dit artikel legt uit hoe u pagina-einden in Microsoft Word kunt invoegen. De instructies zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016 en Word 2013 voor Windows en Mac.

Een pagina-einde toevoegen in Word

Pagina-einden voegen een nieuwe pagina toe aan uw document en verplaats uw cursor naar het begin van de nieuwe pagina. Ze zijn geweldig om secties toe te voegen, nieuwe hoofdstukken aan te geven of in het algemeen wat ruimte te geven aan je tekst om te ademen. Er zijn veel manieren om pagina-einden toe te voegen in Microsoft Word.

Voor alle onderstaande secties, plaats je de cursor waar je het pagina-einde wilt toevoegen. Als u het bijvoorbeeld na een alinea wilt toevoegen, plaatst u de cursor aan het einde van de alinea waaraan u de onderbreking wilt toevoegen.

Een pagina-einde toevoegen in Word met behulp van het menu Invoegen

Het menu Invoegen is de meest logische plaats om te kijken wanneer u iets anders dan tekst aan een document toevoegt.

  1. Verplaats de cursor naar waar u het pagina-einde wilt laten beginnen en selecteer vervolgens Insert in het lint bovenaan het venster.

    Image
    Image
  2. Selecteer Pagina-einde.

    Selecteer in Word voor Mac Break > Page Break.

    Image
    Image
  3. Er wordt een nieuwe pagina aan uw document toegevoegd en de cursor wordt naar het begin van de pagina verplaatst zodat u tekst kunt toevoegen.

    Image
    Image

Een pagina-einde in Word toevoegen met het toetsenbord

Wie heeft menu's nodig als je een meester bent op het toetsenbord?

  1. Verplaats de cursor naar waar u het pagina-einde wilt laten beginnen en houd vervolgens Shift+ Ctrl (in Windows) ofingedrukt Shift+ Command (op Mac).
  2. Blijf deze toetsen ingedrukt houden en druk dan op de Return of Enter toets om een pagina-einde toe te voegen.

  3. Er wordt een nieuwe pagina aan uw document toegevoegd en de cursor wordt naar het begin van de pagina verplaatst zodat u tekst kunt toevoegen.

Pagina-einden zijn niet het enige soort lay-outeinden die u in Word kunt gebruiken. U kunt ook kolomeinden toevoegen of regeleinden toevoegen en verwijderen.

Een pagina-einde toevoegen in Word met behulp van het lay-outmenu

Het lay-outlint kan sneller zijn dan het menusysteem als u een ervaren lintgebruiker bent.

  1. Verplaats de cursor naar waar u het pagina-einde wilt laten beginnen en selecteer Layout in het lint bovenaan het venster.

    Image
    Image
  2. Selecteer Pauzes.

    Image
    Image
  3. Selecteer Pagina.

    Image
    Image
  4. Er wordt een nieuwe pagina aan uw document toegevoegd en de cursor wordt naar het begin van de pagina verplaatst zodat u tekst kunt toevoegen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe verwijder ik een pagina-einde in Word?

    Selecteer eerst het Show/Hide pictogram in het Paragraph gedeelte van het lint om al uw opmaak te onthullen. Van daaruit kunt u dubbelklikken op een pagina-einde om het te markeren en vervolgens op Delete. drukken

    Hoe maak ik een pagina-einde in Word ongedaan?

    Als je zojuist het pagina-einde hebt toegevoegd, kun je het onmiddellijk verwijderen door op Ctrl+ Z op een pc ofte drukken Command+ Z op een Mac. Of ga naar Edit > Undo of selecteer het Undo icoon in de werkbalk. Het ziet eruit als een pijl die naar links wijst.

Aanbevolen: