Een pagina invoegen in Word

Inhoudsopgave:

Een pagina invoegen in Word
Een pagina invoegen in Word
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik Blanco Page uit het Insert menu om een lege pagina in te voegen.
  • Gebruik Page Break in het Insert menu om een nieuwe pagina in te voegen (of gebruik de Ctrl+ Enter sneltoets).
  • Kies een van de Pauzes opties in het menu Lay-out om een nieuwe pagina of een nieuwe sectie toe te voegen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een pagina invoegt in Word voor Office 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word voor Mac. De stappen in dit artikel werken in Word voor Office 365 of Word 2019.

Alle versies van Word kunnen een pagina invoegen

Hier zijn verschillende manieren om een pagina in Word in te voegen.

Dezelfde functies zijn beschikbaar in oudere versies van Word, maar de menuselecties kunnen iets anders zijn.

Een hele blanco pagina invoegen in Word

  1. Plaats de cursor na het gedeelte waar u een hele lege pagina in uw Word-document wilt invoegen. Selecteer in het Insert menu Blanco Page in het gedeelte Pagina's op het lint.

    Image
    Image
  2. Hiermee wordt een hele blanco pagina ingevoegd na de cursor. Je kunt de lege pagina laten zoals hij is of nieuwe inhoud in je nieuwe lege pagina typen.

    Image
    Image

Beëindig een pagina zonder een hele blanco pagina toe te voegen

Je hoeft geen reeks alinea-returns toe te voegen om je tekst naar de volgende pagina te duwen. Hier leest u hoe u aan Word kunt vertellen dat u de pagina voortijdig wilt beëindigen.

  1. Als je een nieuwe pagina wilt maken, maar niet een volledig lege, dan is het invoegen van een pagina-einde een veel betere optie. Verplaats de cursor naar de plaats waar u een nieuwe pagina wilt invoegen. Selecteer in het Insert menu Page Break in het gedeelte Pagina's op het lint.

    Image
    Image
  2. Hiermee wordt een lege ruimte van uw cursor ingevoegd op een geheel nieuwe pagina, waarbij de tekst onder uw cursor naar beneden op de nieuw gemaakte pagina wordt geduwd.

    Image
    Image

    Een nog snellere manier om een nieuw pagina-einde in te voegen, is door de cursor te plaatsen waar u het wilt maken en op Ctrl + Enter op het toetsenbord te drukken.

Opmaak gebruiken om een pagina-einde toe te voegen

Een andere methode om een pagina-einde in te voegen is door het menu Lay-out te gebruiken.

  1. Plaats de cursor op de plaats waar u een nieuwe pagina wilt invoegen en selecteer het Layout menu en selecteer Breaks in de pagina Setup-sectie op het lint.
  2. Kies Page in het gedeelte Pagina-einden voor een eenvoudig pagina-einde. Of u kunt het gewenste type sectie-einde kiezen in het gedeelte Sectie-einden. Opties hier zijn Volgende pagina, Doorlopend, Even pagina of Oneven pagina.

    Image
    Image

    Wat is het verschil tussen het invoegen van een pagina-einde of een sectie-einde? Beide voegen een nieuwe pagina in voor de tekst in het document. Met een sectie-einde kunt u echter ook een andere opmaak toepassen op de nieuwe pagina als u dat wilt. Dit omvat verschillende marges, kop- en voetteksten en zelfs paginanummers.

FAQ

    Hoe verwijder ik een pagina in Word?

    Je kunt niet zomaar een pagina uit het midden van een Word-document knippen, maar je kunt alle tekst van een pagina verwijderen, wat hetzelfde zal doen. Selecteer handmatig alles op de pagina en druk op Delete.

    Hoe verwijder ik een lege pagina in Word?

    Blanco pagina's aan het einde van een document zijn van extra regeleinden. Plaats de cursor zo laag mogelijk en druk op Delete totdat de extra pagina's verdwenen zijn.

Aanbevolen: