Cellen samenvoegen in Excel en Google Spreadsheets

Inhoudsopgave:

Cellen samenvoegen in Excel en Google Spreadsheets
Cellen samenvoegen in Excel en Google Spreadsheets
Anonim

In Microsoft Excel en Google Spreadsheets is een samengevoegde cel een enkele cel die wordt gemaakt door twee of meer afzonderlijke cellen te combineren of samen te voegen. Beide spreadsheets voegen cellen horizontaal, verticaal of beide samen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de huidige versie van Google Spreadsheets en alle versies van Microsoft Excel sinds Excel 2010.

Cellen samenvoegen in Microsoft Excel

Excel biedt met één klik toegang tot de samenvoegtool. Markeer de cellen die u wilt samenvoegen (de cellen moeten horizontaal of verticaal aangrenzend zijn), ga dan naar het tabblad Home en selecteer Samenvoegen en centreren.

Image
Image

Als je Samenvoegen en centreren selecteert, worden de geselecteerde cellen samengevoegd tot één cel en wordt de inhoud gecentreerd in de cel linksboven over de samenvoeging. Als u dit gedrag wilt wijzigen, selecteert u de vervolgkeuzepijl Samenvoegen en centreren en selecteert u een alternatief gedrag:

  • Merge Across: Voegt de cellen samen, maar centreert de inhoud niet over de cellen. Dit werkt alleen op rijniveau. Als u bijvoorbeeld een blok van vier rijen bij vier kolommen selecteert, resulteert deze optie in vier rijen van één kolom.
  • Cellen samenvoegen: Voegt de cellen samen tot één groot blok. Als u bijvoorbeeld een blok van vier rijen bij vier kolommen selecteert, resulteert deze optie in één enkel blok dat vier rijen hoog en vier rijen breed is.
  • Unmerge Cells: Wanneer u een samengevoegde cel selecteert, maakt deze optie de samenvoeging van de cellen ongedaan.

Hoewel de functie Samenvoegen en centreren meestal wordt gebruikt om kopteksten op rijniveau in rapporten te consolideren, kunt u cellen ook verticaal samenvoegen - of zelfs in rechthoeken. U kunt echter niet-aaneengesloten cellen samenvoegen.

Cellen samenvoegen in Google Spreadsheets

Net als bij Microsoft Excel biedt Google Spreadsheets ook toegang met één knop tot de samenvoegfunctie. Markeer de cellen die moeten worden samengevoegd, ga naar de werkbalk en selecteer Samenvoegen (het pictogram ziet eruit als een vierkant met naar binnen wijzende pijlen).

Image
Image

Het standaardgedrag is om alle cellen samen te voegen. Om andere samenvoegtypen te vinden, selecteert u de Merge vervolgkeuzepijl:

  • Alles samenvoegen: Dit is het standaardgedrag. Rendert alle cellen in één blok, ongeacht het aantal rijen en kolommen binnen het bereik.
  • Horizontaal samenvoegen: Voegt de cellen langs de rij-as samen. Als u meer dan één rij selecteert, resulteert deze optie erin dat elke rij op zichzelf staat en de kolommen worden samengevoegd tot een of meer cellen met één rij.
  • Verticaal samenvoegen: Voegt de cellen langs de kolomas samen. Als u bijvoorbeeld een bereik van zes rijen bij zes kolommen selecteert, worden met deze optie zes samengevoegde cellen weergegeven, die elk één kolom breed en zes rijen hoog zijn.
  • Unmerge: Verwijdert een merge op de betrokken cellen.

Samenvoegen in Google Spreadsheets behoudt alleen de inhoud van de cel linksboven binnen het samengevoegde bereik. Je kunt alleen cellen samenvoegen in aaneengesloten blokken.

Als u gegevens verliest bij een samenvoeging, gebruikt u de functie voor ongedaan maken in Microsoft Excel of Google Spreadsheets. Als u het echter niet ongedaan kunt maken, worden de gegevens niet hersteld door het samenvoegen van de cellen op te heffen, omdat de gegevens worden verwijderd als onderdeel van de samenvoegprocedure.

Aanbevolen: