Wijzigen hoe Word getallen en decimalen weergeeft in Afdruk samenvoegen

Inhoudsopgave:

Wijzigen hoe Word getallen en decimalen weergeeft in Afdruk samenvoegen
Wijzigen hoe Word getallen en decimalen weergeeft in Afdruk samenvoegen
Anonim

Bij het gebruik van Excel-spreadsheets in een samenvoegproces, ondervinden veel gebruikers vaak problemen bij het opmaken van de velden die decimalen of andere numerieke waarden bevatten. Om ervoor te zorgen dat de gegevens in de velden correct worden ingevoegd, moet u het veld opmaken, niet de gegevens in het bronbestand.

Helaas biedt Word u geen manier om te wijzigen hoeveel decimalen worden weergegeven wanneer u met getallen werkt. Hoewel er manieren zijn om deze beperking te omzeilen, is de beste oplossing om een schakelaar in het samenvoegveld op te nemen.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Wat is een schakelaar?

Veldcodeschakelaars stellen u in staat de resulterende gegevens die u in een document samenvoegt, te wijzigen. Er zijn twee soorten schakelaars in Word:

  • Algemene schakelaars helpen u bij het formatteren van de gegevens. U kunt bijvoorbeeld een algemene schakelaar gebruiken om hoofdletters te selecteren.
  • Veldschakelaars zijn veldspecifiek en veranderen het gedrag van de velden waarop ze worden toegepast.

Alle schakelaars beginnen met een backslash, gevolgd door een teken (of tekens) die de functie ervan beschrijven. Een numerieke beeldveldschakelaar () bepa alt de weergave van een numeriek resultaat.

Hoe de numerieke schakelfunctie uit te voeren

Leer hoe u de Numeric Picture Field Switch () gebruikt om aan te geven hoeveel decimalen er in uw Word-mail moeten worden weergegeven samenvoegen.

Als het resultaat van een veld geen getal is, heeft deze omschakeling geen effect.

  1. Druk op Alt + F9 terwijl het hoofddocument voor Afdruk samenvoegen geopend is om de veldcodes te bekijken.

    De veldcode zal er ongeveer zo uitzien {MERGEFIELD “fieldname” }.

    Image
    Image
  2. Direct na de aanhalingstekens rond de veldnaam typ je gevolgd door:

    • 0 voor afgeronde gehele getallen
    • 0.00 als u het getal op twee decimalen wilt afronden (of 0.000 als u het getal op drie decimalen wilt afronden plaatsen enzovoort)
    • , 0 voor afgeronde gehele getallen met een scheidingsteken voor duizendtallen
    Image
    Image
  3. Zodra u uw veldschakelaar hebt toegevoegd, drukt u op Alt + F9 om de velden weer te geven in plaats van de veldcodes.

Uw getal wordt afgerond op de door u opgegeven decimale plaats. Als het niet onmiddellijk wordt weergegeven, vernieuwt u het document door het te minimaliseren naar de werkbalk en het opnieuw te openen. Als de veldwaarde nog steeds niet correct wordt weergegeven, moet u het document mogelijk opnieuw vernieuwen of uw document sluiten en opnieuw openen.

Aanbevolen: