Video's delen op YouTube

Inhoudsopgave:

Video's delen op YouTube
Video's delen op YouTube
Anonim

Dit artikel legt uit hoe je YouTube-video's met anderen kunt delen.

Gebruikers kunnen door YouTube navigeren in meer dan 80 talen, die meer dan 95 procent van de wereldbevolking bestrijken.

Definieer je YouTube-doelen

Waarom wil je op YouTube zijn? Het eerste dat u moet beslissen, is wat u hoopt te bereiken door video's naar YouTube te uploaden. Heeft u een bedrijf dat u wilt promoten? Wil je video's van het voetb alteam van je kind delen met andere gezinnen? Heb je een hilarische video gemaakt die je graag met de wereld wilt delen?

Of je nu een consistente aanbieder van inhoud wilt zijn of video's wilt delen met familie en vrienden, als je je YouTube-doelen duidelijk definieert, is het gemakkelijker om verder te gaan en boeiende inhoud te maken.

Als je een bedrijf wilt promoten, blijf dan bij het onderwerp met je video's. Als je bijvoorbeeld een tuinierbedrijf hebt, plaats dan regelmatig video's met tuintips en -trucs.

Maak een YouTube-kanaal

Als je een Google-account hebt, kun je YouTube-video's bekijken en je abonneren op de YouTube-kanalen van anderen. Als u echter video's wilt uploaden, moet u een YouTube-kanaal maken. Gebruik een bestaand Google-account als je je kanaal voor persoonlijke doeleinden gaat gebruiken, of maak een nieuw YouTube-kanaal voor een bedrijf of organisatie. Hier is hoe:

  1. Log in bij YouTube op een computer of mobiel apparaat.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek uw profielfoto icoon.

    Image
    Image
  3. Selecteer Maak een kanaal.

    Image
    Image
  4. Geef je kanaal een naam, upload een foto en selecteer Create Channel.

    Image
    Image
  5. Selecteer Kanaal aanpassen.

    Image
    Image
  6. Je wordt naar YouTube Studio gebracht. Selecteer Doorgaan om je kanaal aan te passen.

    Image
    Image
  7. Pas op het tabblad Layout aan hoe je kanaal eruitziet, inclusief het toevoegen van aanbevolen secties en een video-highlight.

    Image
    Image
  8. Op het tabblad Branding kunt u uw profielfoto toevoegen of bewerken, een bannerafbeelding maken of een videowatermerk toevoegen.

    Image
    Image
  9. Op het tabblad Basisinfo kun je de naam en beschrijving van je kanaal toevoegen of bewerken, en links, contactgegevens, extra talen en meer toevoegen.

    Image
    Image
  10. Gebruik het linkerdeelvenster om verschillende tools en bronnen te selecteren, waaronder je kanaaldashboard, analyses, afspeellijst, opties voor het genereren van inkomsten en meer.

    Image
    Image
  11. Selecteer Customization wanneer u maar wilt toegang krijgen tot uw Layout, Branding enAanpassing opties.

    Image
    Image

Een video uploaden naar je YouTube-kanaal

Als je YouTube-video's hebt gemaakt om te posten, ben je nu klaar om die video's naar je YouTube-kanaal te uploaden. Zo niet, dan moet je wat YouTube-video's maken. Zo upload je een video.

  1. Log in bij YouTube Studio om naar je Channel Dashboard te gaan. Of selecteer vanuit YouTube je profielfoto en selecteer vervolgens je kanaal.

    Image
    Image
  2. Selecteer Video's uploaden, of kies Maken > Video's uploaden.

    Image
    Image
  3. Sleep een video naar het vak of kies Select Files om naar een video te navigeren.

    Image
    Image

    Je kunt maximaal 15 video's tegelijk uploaden.

  4. Voeg de details van je video toe, inclusief een titel, beschrijving en miniatuurafbeelding.

    Image
    Image
  5. Voeg je video toe aan een afspeellijst (optioneel), geef aan of je video voor kinderen is gemaakt en voeg eventuele leeftijdsbeperkingen toe.

    Image
    Image
  6. Selecteer Meer weergeven om extra instellingen weer te geven.

    Image
    Image
  7. Geef aan of de video betaalde promoties heeft, voeg tags toe, kies hoe je reacties wilt weergeven en meer. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  8. Voeg video-elementen toe, zoals ondertitels, kaarten en eindschermen, en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image

    Je video moet minimaal 25 seconden lang zijn om een eindscherm te hebben.

  9. YouTube Studio controleert je video automatisch op auteursrechten. Als alles in orde is, ziet u Geen problemen gevonden. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  10. Selecteer Opslaan of Publiceren en kies uw zichtbaarheidsinstellingen: Privé, Public, of Niet vermeld. Selecteer Opslaan.

    Image
    Image

    Verborgen betekent dat iedereen met de link de video kan bekijken.

  11. Of selecteer Schedule om de beschikbaarheid van de video te plannen. Kies een dag en tijd en selecteer Schedule rechtsonder.

    Image
    Image

Maak afspeellijsten

Met afspeellijsten kunnen abonnees gemakkelijk door je inhoud bladeren. Zelfs als je maar een paar video's hebt gepost, groepeer je die video's in afspeellijsten en kies je namen voor je afspeellijsten.

Afspeellijsten helpen mensen je video's te vinden. Zodra ze een video bekijken, zien ze andere video's die jij hebt gemaakt en is de kans groter dat ze die video's bekijken.

YouTube laat je afspeellijsten weergeven op je YouTube-kanaalpagina.

Promoot je video's

Of je nu probeert een bedrijf te laten groeien of wilt dat mensen je video's zien, gebruik je sociale media-accounts om het nieuws over je YouTube-inhoud te verspreiden.

Vergeet niet om je publiek aan te spreken. Reageer op vragen en opmerkingen en houd rekening met feedback van kijkers. Je aandacht voor je YouTube-kanaal zal helpen om loyale en toegewijde volgers op te bouwen.

Aanbevolen: