Hoe start ik Windows in de veilige modus?

Inhoudsopgave:

Hoe start ik Windows in de veilige modus?
Hoe start ik Windows in de veilige modus?
Anonim

Wanneer u uw Windows-pc in de veilige modus start, kunt u allerlei problemen oplossen, vooral die met apparaatstuurprogramma's en DLL-bestanden. Mogelijk kunt u ook enkele Blue Screen of Death-fouten en andere soortgelijke problemen oplossen die het normaal opstarten van Windows onderbreken of verhinderen.

Helaas maakt Windows het niet super duidelijk en in de openbaarheid over hoe dit wordt gedaan. Volg de onderstaande aanwijzingen voor specifieke stappen die u moet nemen in uw versie van Windows.

Deze aanwijzingen zijn van toepassing op Windows 11, 10, 8 en 7; kijk welke versie van Windows je hebt als je niet zeker weet welke instructies je moet volgen.

Windows 11, 10 & 8 starten in de veilige modus

Volg deze stappen naar de instellingen van Windows als u Windows 8 of nieuwer gebruikt.

  1. Open het instellingenvenster door op Win+i te drukken. De andere manier om dit te doen in Windows 11/10 is door met de rechtermuisknop op de Start-knop te klikken en Settings. te kiezen.
  2. Selecteer in Windows 11 System en vervolgens Recovery.

    Selecteer in Windows 10 Update & Security en vervolgens Recovery.

    Ga in Windows 8 naar Pc-instellingen wijzigen > Update & herstel > Herstel.

  3. Selecteer Nu opnieuw opstarten in de sectie Geavanceerd opstarten.

    Image
    Image
  4. Nadat uw computer opnieuw is opgestart, volgt u dit pad om naar de veilige modus-opties te gaan: Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Opstartinstellingen > Opnieuw opstarten.

    Image
    Image

    De volgende keer dat u sneller naar dit scherm moet, houdt u de Shift-toets ingedrukt terwijl u Restart selecteert in het inlogvenster. Wanneer u opnieuw opstart, wordt u naar dit scherm geleid.

  5. Na nog een keer opnieuw opstarten, zie je verschillende opstartopties. Kies 4 of F4 om de Veilige modus te openen, of 5 of F5om naar Veilige modus met netwerkmogelijkheden te gaan als u ook de netwerkstuurprogramma's wilt activeren.

    Image
    Image
  6. Wacht terwijl Windows opstart in de veilige modus.

Windows 7 starten in de veilige modus

De eenvoudigste manier om Windows 7 in de veilige modus te starten, is via het hulpprogramma Systeemconfiguratie:

  1. Zoek in het menu Start naar en selecteer msconfig.
  2. Selecteer de Boot tab.
  3. Enable Safe boot onderaan, onder de Boot options sectie.
  4. Selecteer Minimal om de veilige modus in te schakelen, of kies Network als u een netwerkverbinding nodig hebt in de veilige modus.
  5. Selecteer OK en kies vervolgens Herstart. Als u de herstartprompt niet ziet, start u normaal opnieuw op vanuit het menu Start.
  6. Uw computer zal opnieuw opstarten naar de veilige modus die u in stap 4 hebt geselecteerd.

Beperkingen van de veilige modus

Windows starten in de veilige modus lost, voorkomt of veroorzaakt geen Windows-probleem. Veilige modus is gewoon een manier om Windows te starten met een minimale set stuurprogramma's en services, met het idee dat het besturingssysteem correct genoeg zal werken om u het probleem te laten oplossen.

Heeft u problemen met het starten van Windows in de veilige modus met een van de gebruikelijke methoden hierboven? Probeer andere opties om Windows te dwingen opnieuw op te starten in de veilige modus.

Aanbevolen: