Hoe de veilige modus op Samsung uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe de veilige modus op Samsung uit te schakelen
Hoe de veilige modus op Samsung uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Veilige modus uitschakelen: Houd de Power-knop ingedrukt, tik op Restart en selecteer Restartopnieuw.
  • Veilige modus inschakelen: Houd de Power-knop ingedrukt, tik en houd Power off ingedrukt en selecteer Veilige modus wanneer het verschijnt.
  • Bevestig de status van de veilige modus: zoek naar het pictogram van de veilige modus in de linkerbenedenhoek van het scherm om aan te geven of het aan of uit staat.

Veilige modus is een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van mogelijke problemen met uw Samsung-smartphone, zodat u de oorzaak van traagheid of crashes met uw apparaat kunt achterhalen. Zodra u problemen met traagheid of crashen hebt opgelost, schakelt u de veilige modus uit en zet u het Android-besturingssysteem terug naar de standaard werkende staat. Hier leest u hoe u de veilige modus op Samsung-apparaten uitschakelt.

Hoe kom ik uit de veilige modus

Het uitschakelen van de veilige modus op uw Samsung-telefoon is een vrij eenvoudig proces.

  1. Houd de Power-knop ingedrukt, meestal aan de rechterkant van uw Samsung-smartphone.
  2. Laat de aan/uit-knop los wanneer het onderstaande scherm verschijnt en tik op Herstart.
  3. Tik een tweede keer op Herstart.
  4. Je telefoon zal nu opnieuw opstarten in de standaardmodus. Om te bevestigen dat u zich niet langer in de veilige modus bevindt, kijkt u in de linkerbenedenhoek van het scherm en zorgt u ervoor dat er geen "Veilige modus"-indicator wordt weergegeven.

    Image
    Image

Wat is de veilige modus en waarom wordt het gebruikt?

Zoals de meeste besturingssystemen lanceert Android verschillende apps als onderdeel van het opstartproces. Deze aanbiedingen van derden kunnen veelgebruikte functies bevatten, zoals het weergeven van uw persoonlijke agenda of ongelezen e-mailberichten.

Als je aanzienlijke traagheid of andere problemen ervaart tijdens het opstarten van je telefoon, kunnen een of meer van deze apps de boosdoener zijn. Starten in de veilige modus kan helpen de oorzaak van de problemen met uw apparaat te achterhalen.

Als u bijvoorbeeld niet dezelfde traagheid ervaart in de veilige modus, kunt u ervan uitgaan dat de problemen in feite softwaregerelateerd zijn en niet worden veroorzaakt door de daadwerkelijke hardware van de telefoon.

De veilige modus weer inschakelen

Als je de veilige modus op enig moment opnieuw wilt inschakelen, volg je de onderstaande stappen.

  1. Houd de Power-knop ingedrukt, meestal aan de rechterkant van uw Samsung-smartphone.
  2. Een scherm zoals weergegeven in de bijgevoegde schermafbeelding zou na een paar seconden moeten verschijnen. U kunt nu de aan/uit-knop loslaten.
  3. Tik en houd vast Uitschakelen.
  4. Tik op Veilige modus.

    Als de Veilige modus optie niet verschijnt, keer dan terug naar het vorige scherm en zorg ervoor dat u de Uitschakelen aantikt en vasthoudtknop totdat deze wordt weergegeven. Als je erop tikt en van tevoren loslaat, krijg je in plaats daarvan een andere uitschakelknop te zien.

  5. Je telefoon zal nu opnieuw opstarten in de veilige modus. Dit kan worden bevestigd door de indicator "Veilige modus" die wordt weergegeven in de linkerbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image

Aanbevolen: