Hoe kom je uit de veilige modus in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe kom je uit de veilige modus in Windows 10
Hoe kom je uit de veilige modus in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open het menu Start, selecteer de aan/uit-knop en kies Herstart.
  • Druk op Ctrl+Alt+Del en zoek Restart via de aan/uit-knop.
  • Deselecteer Veilig opstarten in het hulpprogramma Systeemconfiguratie.

Dit artikel beschrijft hoe u de Veilige modus in Windows 10 kunt verlaten. Er zijn verschillende manieren om af te sluiten en terug te keren naar de normale modus, maar de methode die u gebruikt, hangt af van hoe u oorspronkelijk de veilige modus hebt geopend.

De veilige modus afsluiten vanaf het bureaublad

Er zijn een paar manieren om in de veilige modus op te starten, dus er zijn ook verschillende manieren om eruit te komen. De meest voorkomende situatie is dat u zich op het bureaublad bevindt en de tekst "Veilige modus" in de hoeken van een zwarte achtergrond ziet.

Het afsluiten van de Veilige modus in dit scenario kan op een aantal manieren worden gedaan, afhankelijk van de methode die je hebt gebruikt om daar te komen. Als je Shift+Restart of de Advanced startup optie in Instellingen hebt gebruikt, of je weet niet zeker hoe je in de Veilige modus bent beland, het gemakkelijkste om te proberen is om Windows normaal opnieuw op te starten:

  1. Open het Start-menu.

    Als u zich op het vergrendelscherm bevindt en daarom geen toegang hebt tot het bureaublad, kunt u de Veilige modus nog steeds afsluiten zonder in te loggen door simpelweg de aan / uit-knop aan de rechterkant te gebruiken om Opnieuw opstarten te kiezenDit zou in de meeste situaties moeten werken, maar als dat niet het geval is, moet u zich aanmelden en de onderstaande instructies volgen.

  2. Selecteer de aan/uit-knop in de linkerbenedenhoek.
  3. Kies Herstart.

    Image
    Image

Een herstart zou in de meeste gevallen moeten werken, maar als je vastzit in een lus waarin je niet kunt stoppen met opstarten in Veilige modus, komt dat omdat je daar oorspronkelijk bent gekomen door een instelling in het hulpprogramma Systeemconfiguratie te wijzigen, die blijft hangen, zelfs na een herstart.

Om in deze situatie de veilige modus te verlaten, keert u terug naar de msconfig-tool en maakt u de optie Veilig opstarten ongedaan:

  1. Druk op WIN+R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.
  2. Typ msconfig en druk vervolgens op Enter of OK.
  3. Ga naar het tabblad Boot en verwijder het vinkje bij Safe boot.

    Image
    Image
  4. Druk onderaan op OK en start de computer vervolgens normaal opnieuw op of kies Restart als u een prompt ziet.

De veilige modus afsluiten met de opdrachtprompt

Als je met de opdrachtprompt bent opgestart in de veilige modus en je dus alleen het opdrachtpromptvenster ziet, heb je twee opties: druk op Ctrl+Alt+Del en kies vervolgens de aan/uit-knop gevolgd door Herstart, of volg de onderstaande stappen.

  1. Typ dit in het vak Opdrachtprompt:

    
    

    shutdown /r

  2. Druk op Enter om de opdracht te verzenden.

    Image
    Image

    Windows zal even opnieuw opstarten, waarbij de veilige modus automatisch wordt afgesloten. Als je weer in de veilige modus bent, volg je de onderstaande stappen.

Enkele andere manieren om naar de Veilige modus te gaan, zijn vanaf een Windows-installatieschijf met de opdracht bcdedit, of door Alternatieve shell te kiezen in het hulpprogramma Systeemconfiguratie. Als u met een van deze methoden in de Veilige modus bent gekomen, is de opdracht opnieuw opstarten niet voldoende om deze af te sluiten.

Om te voorkomen dat uw computer opstart in Veilige modus, voert u dit in plaats daarvan in de opdrachtprompt in:


bcdedit /deletevalue {default} safeboot

Image
Image

Na het indrukken van Enter, ziet u een bericht "met succes voltooid". Gebruik de Ctrl+Alt+Del hierboven genoemde truc, of voer de shutdown /r opdracht in om de computer opnieuw op te starten. Ofwel ha alt u uit de veilige modus en terug naar de normale modus.

FAQ

    Hoe kom ik zonder wachtwoord uit de veilige modus in Windows 10?

    Als de herstartknop u niet terugbrengt naar de normale werking, gebruik dan de Shift+Restart combinatie om Geavanceerde opstartopties te openen en toegang te krijgen tot de opdrachtprompt. U kunt dan de hierboven beschreven opdrachtpromptinstructies volgen. Als het probleem is dat u uw wachtwoord bent vergeten, stelt u het wachtwoord van uw Microsoft-account opnieuw in of gebruikt u een wachtwoordhersteldiskette als u die heeft.

    Hoe haal ik een Windows 10 Dell-laptop uit de veilige modus?

    Beëindig de veilige modus op Dell-laptops met Windows 10 met dezelfde methoden als hierboven vermeld: de computer opnieuw opstarten vanaf het inlogscherm, de systeemconfiguratie of de opdrachtprompt.

Aanbevolen: