Een computer repareren die niet start in de veilige modus

Inhoudsopgave:

Een computer repareren die niet start in de veilige modus
Een computer repareren die niet start in de veilige modus
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik deze tips als je teruggaat naar de opstartinstellingen of het ABO-scherm wanneer je probeert op te starten in de veilige modus.
  • Zorg ervoor dat je elke andere beschikbare opstartmethode probeert, als je dat nog niet hebt gedaan.
  • Als niets werkt, zijn waarschijnlijke oplossingen een Windows-reparatie, een systeemherstel of het repareren van beveiligde Windows-bestanden.

De opstartinstellingen in Windows 11, 10 en 8 en de menu's Geavanceerde opstartopties in Windows 7, Vista en XP helpen u Windows op speciaal geconfigureerde manieren te starten om elk probleem te omzeilen dat ervoor zorgt dat Windows niet normaal opstart.

Maar wat als elke optie die je probeert niet werkt en je meteen weer terug bent in een van die schermen wanneer je computer opnieuw opstart?

Redenen waarom uw pc niet start in de veilige modus

Deze lus met opstartinstellingen of geavanceerde opstartopties, afhankelijk van uw versie van Windows, is een gebruikelijke manier waarop Windows niet start. Volg deze gids voor probleemoplossing als uw computer terugkeert naar de opstartinstellingen of het ABO-scherm bij elke poging om de veilige modus, de laatst bekende juiste configuratie en andere opstartmethoden te openen.

Image
Image

Als u niet eens naar dit menu kunt gaan, gaat u helemaal naar het Windows-inlogscherm, of ziet u een foutmelding, zie Problemen oplossen met een computer die niet kan worden ingeschakeld voor een betere manier om los uw specifieke probleem op.

Een computer repareren die altijd stopt bij opstartinstellingen of geavanceerde opstartopties

Deze procedure kan minuten tot uren duren, afhankelijk van waarom Windows niet start in Veilige modus of een van de andere diagnostische modi van Windows.

Dit is wat je moet doen:

  1. Probeer Windows op elke beschikbare opstartmethode te starten. Je hebt dit misschien al gedaan, maar als dat niet het geval is, weet dan dat elke opstartmethode die beschikbaar is in het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties, er is omdat het een of meer specifieke problemen helpt voorkomen die voorkomen dat Windows wordt geladen:

    • Start Windows in de veilige modus
    • Start Windows met de laatst bekende juiste configuratie
    Image
    Image

    Probeer de optie om Windows ook normaal te starten - je weet maar nooit.

    Bekijk de tips onderaan de pagina voor hulp als Windows daadwerkelijk opstart in een van de drie bovenstaande modi.

  2. Repareer uw Windows-installatie. De meest voorkomende reden voor Windows om u voortdurend terug te brengen naar het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties is omdat een of meer belangrijke Windows-bestanden beschadigd zijn of ontbreken. Door Windows te repareren worden deze belangrijke bestanden vervangen zonder iets anders op uw computer te verwijderen of te wijzigen.

    Image
    Image

    In Windows 11, 10, 8, 7 & Vista wordt dit een opstartreparatie genoemd. Windows XP verwijst ernaar als een reparatie-installatie.

    De Windows XP-reparatie-installatie is ingewikkelder en heeft meer nadelen dan de opstartreparatie die beschikbaar is in latere Windows-besturingssystemen. Dus als je een XP-gebruiker bent, wil je misschien wachten tot je eerst deze andere stappen hebt geprobeerd.

  3. Voer een systeemherstel uit via geavanceerde opstartopties of systeemherstelopties, afhankelijk van uw versie van Windows, om recente wijzigingen ongedaan te maken.

    Image
    Image

    Windows kan terugkeren naar het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties vanwege schade aan een stuurprogramma, belangrijk bestand of een deel van het register. Een systeemherstel zal al die dingen terugbrengen naar de staat waarin ze zich bevonden op het moment dat uw computer goed werkte, wat uw probleem volledig zou kunnen oplossen.

    Windows 11, 10 & 8: Systeemherstel is beschikbaar buiten Windows via het menu Geavanceerde opstartopties.

    Windows 7 & Vista: Systeemherstel is beschikbaar van buiten Windows 7 & Vista via Systeemherstelopties en is het gemakkelijkst beschikbaar wanneer u opstart vanaf uw Windows-installatieschijf. Als u Windows 7 gebruikt, zijn Systeemherstelopties hier ook beschikbaar vanuit het menu Geavanceerde opstartopties als de optie Uw computer repareren. Dit kan echter niet werken, afhankelijk van wat uw algehele probleem veroorzaakt, dus het kan zijn dat u toch moet opstarten vanaf de installatieschijf.

    Een andere optie voor Windows 11, 10, 8 of 7: als u uw Windows-installatieschijf of flashstation niet hebt, maar wel toegang hebt tot een andere computer met een van die versies van Windows is geïnstalleerd, zoals een andere in huis of die van een vriend, kun je van daaruit reparatiemedia maken die je kunt gebruiken om deze stap op je kapotte computer te voltooien. Zie Een Windows 7-systeemherstelschijf maken of Een Windows-herstelschijf maken voor zelfstudies.

    Windows XP & Me-gebruikers: deze optie voor probleemoplossing is niet op u van toepassing. Systeemherstel is beschikbaar gemaakt vanaf een opstartbare schijf vanaf de release van Windows Vista.

  4. Gebruik de opdracht Systeembestandscontrole om beveiligde Windows-bestanden te herstellen. Een beschadigd besturingssysteem-gerelateerd bestand kan voorkomen dat u voorbij het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties komt, en de opdracht sfc kan het probleem oplossen.

    Aangezien je nu geen toegang hebt tot Windows, moet je deze opdracht uitvoeren vanaf de opdrachtprompt die beschikbaar is via Geavanceerde opstartopties (Windows 11, 10 & 8) of Systeemherstelopties (Windows 7 & Vista). Zie de opmerkingen hierboven over toegang tot deze diagnostische gebieden.

    Windows XP & Me-gebruikers: Nogmaals, deze optie voor probleemoplossing is niet beschikbaar voor u. Systeembestandscontrole is alleen beschikbaar vanuit Windows in uw besturingssysteem.

    De kans is groot dat als de Windows-reparatie die je in stap 2 hebt geprobeerd niet werkte, dit ook niet zal werken, maar het is het proberen waard gezien de hardwaregerichte probleemoplossing die hierna volgt.

  5. Wis de CMOS. Als u het BIOS-geheugen op uw moederbord wist, worden de BIOS-instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Een verkeerde BIOS-configuratie kan de reden zijn waarom Windows niet eens start in de veilige modus.

    Als het wissen van de CMOS uw Windows-opstartprobleem verhelpt, zorg er dan voor dat alle wijzigingen die u aanbrengt in het BIOS één voor één worden voltooid, zodat als het probleem terugkeert, u weet welke wijziging het probleem heeft veroorzaakt.

  6. Vervang de CMOS-batterij als uw computer meer dan drie jaar oud is of voor langere tijd niet heeft gestaan.

    CMOS-batterijen zijn niet duur, en een batterij die niet langer opgeladen blijft, kan allerlei vreemd gedrag veroorzaken tijdens het opstartproces van Windows.

  7. Plaats alles opnieuw wat je te pakken kunt krijgen. Door opnieuw te plaatsen worden de verschillende verbindingen binnen uw computer hersteld en kan de storing worden verholpen die ervoor zorgt dat Windows vastloopt in het scherm Geavanceerde opstartopties of Opstartinstellingen.

    Probeer de volgende hardware opnieuw te plaatsen en kijk of Windows correct start:

    • Plaats alle interne data- en stroomkabels opnieuw
    • Plaats de geheugenmodules terug
    • Plaats eventuele uitbreidingskaarten opnieuw

    Koppel uw toetsenbord, muis en andere externe apparaten los en sluit ze opnieuw aan.

  8. Test het RAM-geheugen. Als een van de RAM-modules van uw computer uitv alt, gaat uw computer niet eens aan. Het geheugen fa alt echter langzaam en zal meestal tot op zekere hoogte werken.

    Als het systeemgeheugen fa alt, kan Windows in geen enkele modus starten.

    Vervang het geheugen in uw computer als de geheugentest een probleem aantoont.

    Stap 9 en 10 (hieronder) omvatten moeilijkere en destructieve oplossingen voor Windows die vastloopt in het menu Opstartinstellingen of Geavanceerde opstartopties. Het kan zijn dat een van de onderstaande oplossingen nodig is om uw probleem op te lossen, maar als u tot nu toe niet ijverig bent geweest bij het oplossen van problemen, kunt u niet zeker weten dat een van de eenvoudigere oplossingen hierboven niet de oplossing is. juiste.

  9. Test de harde schijf. Een fysiek probleem met uw harde schijf kan de reden zijn waarom Windows niet start zoals het hoort. Een harde schijf die informatie niet correct kan lezen en schrijven, kan een besturingssysteem zeker niet correct laden - zelfs niet in Veilige modus.

    Vervang je harde schijf als je tests een fout aangeven. Nadat u de harde schijf hebt vervangen, moet u een schone installatie uitvoeren.

    Als je harde schijf je test doorstaat, is de harde schijf fysiek in orde, dus de oorzaak van je probleem moet bij Windows liggen, in welk geval de volgende stap het probleem zal oplossen.

  10. Voer een schone installatie van Windows uit. Dit type installatie wist de schijf waarop Windows is geïnstalleerd en installeert vervolgens het besturingssysteem opnieuw vanaf het begin.

Tips en meer informatie

Als Windows start in een of meer van de veilige modus-opties, maar dat is alles, ga dan verder met de stappen voor probleemoplossing op deze pagina, die een beetje gemakkelijker te voltooien zijn dankzij uw toegang tot de veilige modus.

Als Windows start nadat de Laatste bekende juiste configuratie is ingeschakeld, heeft een wijziging die is aangebracht nadat de computer voor het laatst correct is opgestart dit probleem veroorzaakt, en de fout kan terugkeren als dezelfde wijzigingen worden aangebracht. Als u kunt voorkomen dat u hetzelfde probleem opnieuw veroorzaakt, hoeft u niets meer te doen en komt alles in orde.

Als Windows start met video met een lage resolutie ingeschakeld, is de kans groot dat de videokaart van je computer hapert:

  1. Probeer eerst de schermresolutie aan te passen naar iets comfortabelers en kijk of het probleem verdwijnt. Zo niet, ga dan naar de volgende stap.
  2. Leen een werkende monitor van een andere computer en probeer het.
  3. Update de stuurprogramma's naar de videokaart.
  4. Test het geheugen van uw computer en vervang het geheugen als de tests een probleem aantonen.
  5. Vervang de videokaart of voeg een videokaart toe als je video op het moederbord is geïntegreerd.

FAQ

    Hoe zet ik de veilige modus uit?

    Om de veilige modus in Windows 10 te verlaten, opent u Start, selecteert u Power > Restart. Als je vastzit in een lus, selecteer Win +R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen, voer MSConfig in, en schakel Safe Boot uit op het tabblad Boot.

    Hoe open ik Outlook in de veilige modus?

    Om Outlook in de veilige modus te openen, houdt u de toets Ctrl ingedrukt en selecteert u Yes om te bevestigen dat u Outlook wilt openen in veilige modus. Of druk op Win+ R en voer outlook.exe /safe. in

    Hoe start ik een Mac in de veilige modus?

    Om de veilige opstartoptie van uw Mac te gebruiken, sluit u uw Mac af, houdt u de Shift-toets ingedrukt en start u uw Mac op. Laat de Shift-toets los wanneer u het inlogvenster of bureaublad ziet.

Aanbevolen: