Hoe een hotspot op een laptop aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een hotspot op een laptop aan te sluiten
Hoe een hotspot op een laptop aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Schakel eerst de mobiele hotspot op uw smartphone in, meestal via Settings > Mobile Hotspot of een vergelijkbare optie.
  • Verbind vervolgens met het hotspot-wifi-netwerk op uw laptop zoals elk ander netwerk.
  • Voor apparaten zonder Wi-Fi-ondersteuning kun je ook tetheren met je telefoon via USB en Bluetooth.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u uw laptop kunt verbinden met een wifi-hotspot van een smartphone.

Hoe verbind ik mijn mobiele hotspot met mijn laptop?

Voordat u uw laptop op een mobiele hotspot aansluit, moet u eerst een mobiele hotspot starten. Het proces om dit te doen verschilt enigszins, afhankelijk van uw apparaat en of het een Android- of iOS-handset is. Het is echter in beide gevallen te doen.

Voor iPhone-gebruikers: volg deze stappen om een mobiele hotspot op een iPhone in te schakelen.

Voor Android-gebruikers: volg deze stappen om een mobiele hotspot op een Android-telefoon in te schakelen.

Zodra je mobiele hotspot actief is, volg je deze stappen om je laptop te verbinden met het wifi-hotspot-netwerk.

  1. Start uw laptop op en log indien nodig in, en schakel vervolgens, als dit nog niet het geval is, wifi in.
  2. Als je Windows 10 of 11 gebruikt, selecteer je het wifi-pictogram in de taakbalk om toegang te krijgen tot de lijst met beschikbare wifi-netwerken. Zoek uw mobiele hotspot in de lijst en selecteer deze (als u niet zeker weet wat de SSID is, controleert u het hotspotmenu van uw telefoon). Selecteer vervolgens Connect.

    Image
    Image

    In macOS staat het wifi-symbool in de statusbalk rechtsboven. U zou een lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken moeten zien, met uw iPhone bovenaan onder Persoonlijke hotspot. Selecteer het.

    Als je het wifi-symbool niet ziet in de macOS-statusbalk, navigeer dan naar Apple Menu > Systeemvoorkeuren > Netwerk selecteer vervolgens Wi-Fi in de zijbalk en selecteer Toon wifi-status in menubalk.

    Image
    Image
  3. In zowel Windows als macOS wordt u vervolgens om het netwerkwachtwoord gevraagd. Je kunt dit wachtwoord zien op je Android- of iOS-smartphone, dus controleer het daar en typ het vervolgens in je laptop.

    Image
    Image

Zolang het wachtwoord correct is ingevoerd, zou u automatisch verbonden moeten zijn met het hotspot-wifi-netwerk en kunt u op internet surfen of andere verbonden taken uitvoeren alsof u uw telefoon gebruikt.

Waarom maakt mijn laptop geen verbinding met mijn mobiele hotspot?

Als je de mobiele hotspot van je telefoon kunt zien, maar er geen verbinding wordt gemaakt wanneer je het wachtwoord probeert, kan het zijn dat je het verkeerde wachtwoord krijgt. Controleer nogmaals hoe je het hebt ingevoerd en probeer het opnieuw. Je kunt het wachtwoord ook wijzigen via de hotspot-instellingen van je smartphone en het daarna opnieuw proberen.

Als je het netwerk helemaal niet kunt zien, zorg er dan voor dat je smartphone dicht genoeg bij je laptop staat om het te detecteren en dat je de hotspot op je telefoon hebt ingeschakeld en dat deze is ingesteld en actief is.

Sommige smartphones hebben alleen de optie om bepaalde apparaten verbinding te laten maken met de mobiele hotspot. Als uw telefoon die optie heeft, zorg er dan voor dat deze is uitgeschakeld, of in ieder geval dat uw laptop op de toegestane lijst staat; anders kan het geen verbinding maken.

Als je nog steeds geen verbinding kunt maken, overweeg dan om in plaats daarvan USB- of Bluetooth-tethering te gebruiken.

FAQ

    Hoe verander ik de naam van een hotspot?

    In iOS is je hotspot de naam van je telefoon. Ga naar Instellingen > Algemeen > Over > Naam om het te wijzigenen typ een nieuwe. Veeg op een Android-apparaat omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het menu Snelle instellingen te openen en houd Hotspot ingedruktSchakel de Wi-Fi-hotspot in en typ de naam om deze te wijzigen.

    Hoe gebruik ik een mobiele hotspot zonder data te gebruiken?

    Omdat de informatie van de mobiele hotspot ergens vandaan moet komen, kun je er geen aanmaken of gebruiken zonder je mobiele data af te tappen. Het beste wat u kunt doen, is zo min mogelijk gegevens gebruiken terwijl het actief is.

Aanbevolen: