Hoe een Ethernet-kabel op een laptop aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een Ethernet-kabel op een laptop aan te sluiten
Hoe een Ethernet-kabel op een laptop aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Als uw laptop een Ethernet-poort heeft, sluit u daar een Ethernet-kabel aan.
  • U kunt ook adapters en docks gebruiken om uw poortopties uit te breiden, inclusief Ethernet.
  • Dockingstations kunnen op specifieke locaties meer permanente poortopties bieden.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een Ethernet-kabel op uw laptop aansluit, of deze nu de juiste poort heeft of niet.

Hoe verbind ik Ethernet met mijn laptop?

Als je een Ethernet-poort op je laptop hebt, hoef je alleen maar een Ethernet-kabel op die poort aan te sluiten en aan de andere kant op je router aan te sluiten. Mogelijk moet u Wi-Fi uitschakelen of uw laptop vertellen prioriteit te geven aan de Ethernet-verbinding om er het beste van te maken, maar de installatie is eenvoudig.

Image
Image

Als je geen Ethernet-poort op je laptop hebt, moet je een accessoire gebruiken om die functionaliteit voor je te leveren. Sommige adapters kunnen USB-A- en USB-C-poorten omzetten in een Ethernet-verbinding, waarbij verschillende bandbreedtes beschikbaar zijn, afhankelijk van de generatie van de USB-poort.

Image
Image

Voor een uitgebreidere reeks poortopties kunt u adapters met meerdere poorten gebruiken die worden geleverd met een Ethernet-verbinding -- zorg ervoor dat degene die u koopt de poort heeft die u wilt. De meeste zullen simpele plug-and-play-zaken zijn, zonder dat u extra stuurprogramma's hoeft te installeren die Windows of macOS zelf niet kunnen vinden, maar controleer de compatibiliteit met uw laptop en besturingssysteem voordat u koopt.

Voor de meest robuuste maar locatiespecifieke uitbreiding van de poorten van uw laptop kunt u dockingstations gebruiken. Deze worden vaak gevoed door een netaansluiting en kunnen veel meer poorten hebben en zelfs de mogelijkheid om je laptop via hen op te laden. Ze zijn beschikbaar voor zowel Windows-laptops als MacBooks, dus welke laptop je ook hebt, je zult een dockingstation vinden dat met de jouwe kan werken.

Image
Image

Kan ik mijn Ethernet-kabel op mijn laptop aansluiten?

Bijna zeker, ja. Het is echter mogelijk dat u dit niet kunt doen met uw native poortselectie. Als je een Ethernet-poort hebt, kun je deze aansluiten op de Ethernet RJ45-poort aan de zijkanten van je laptop om erachter te komen, of de officiële specificaties van de fabrikant raadplegen.

Als je geen Ethernet-poort hebt, is dat oké; je kunt een adapter of dock kopen en die in plaats daarvan gebruiken.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn laptop mijn Ethernet-kabel herkent?

Je laptop zou de Ethernet-kabel moeten herkennen zodra deze is aangesloten, maar zorg ervoor dat je het andere uiteinde in de router hebt gestoken, anders wordt de verbinding niet opgenomen.

Als je nog steeds merkt dat je laptop in plaats daarvan op zijn wifi-verbinding leunt, overweeg dan om wifi tijdelijk uit te schakelen, zodat je laptop prioriteit geeft aan de Ethernet-verbinding.

Hebben alle laptops een Ethernet-poort?

Nee. Zelfs toen Ethernet veel gebruikelijker was op laptops, hadden veel kleinere ontwerpen nog steeds geen Ethernet-poort. Tegenwoordig is het echter ongebruikelijk om Ethernet-poorten te zien. Ze zijn behoorlijk groot, wat zich niet leent voor de kleinere, dunnere ontwerpen van moderne laptops, en de huidige wifi-snelheden zijn meer dan genoeg voor de meeste behoeften, dus de meeste laptops hebben geen Ethernet-poort.

FAQ

    Hoe sluit ik een Ethernet-kabel aan op een draadloze router?

    Samen met de poort die een router verbindt met een modem (als het afzonderlijke apparaten zijn), heeft de router meerdere Ethernet-poorten die je kunt gebruiken om bedrade verbindingen te maken tussen de router en compatibele apparaten. Dezelfde tips zijn van toepassing als wat u wilt verbinden met de router geen poort heeft.

    Hoe sluit ik een laptop aan op een router zonder een Ethernet-kabel?

    Als je een vaste internetverbinding probeert te maken tussen je router en je laptop, is een Ethernet-kabel de enige optie. Als u echter verbinding probeert te maken met de router om de netwerkinstellingen te wijzigen, kunt u dit doen via Wi-Fi.

Aanbevolen: