Hoe selectief Internet Explorer-add-ons uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe selectief Internet Explorer-add-ons uit te schakelen
Hoe selectief Internet Explorer-add-ons uit te schakelen
Anonim

Internet Explorer werkt, samen met de meeste browsers, met andere softwareprogramma's die functies in de browser bieden, zoals videoweergave, fotobewerking, enz. Deze programma's, add-ons genaamd, zijn erg klein en werken nauw samen met IE. Soms kunnen add-ons problemen veroorzaken waardoor Internet Explorer webpagina's niet correct weergeeft en zelfs niet correct opstart.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

Soms is een add-on de oorzaak van een browserfout, meestal een in het 400-bereik, zoals een 404, 403 of 400.

Omdat het vaak moeilijk is om te bepalen welke add-on een probleem veroorzaakt, moet je elke add-on een voor een uitschakelen totdat het probleem is opgelost. Dit is een zeer nuttige stap voor het oplossen van problemen bij het oplossen van een groot aantal verschillende browserproblemen.

Benodigde tijd: Het uitschakelen van IE-add-ons als stap voor probleemoplossing is eenvoudig en duurt meestal minder dan 5 minuten per add-on

Bekijk welke versie van Internet Explorer ik heb? als u niet zeker weet welke instructies u moet volgen.

Internet Explorer 11, 10, 9 en 8 add-ons uitschakelen

  1. Open Internet Explorer.
  2. Kies het Tools icoon in de rechterbovenhoek van Internet Explorer, vlakbij de sluitknop.

    IE8 toont het menu Extra altijd bovenaan het scherm. Voor de nieuwere versies van Internet Explorer kunt u in plaats daarvan op de toets Alt drukken om het traditionele menu te openen en vervolgens Tools. kiezen

  3. Selecteer Invoegtoepassingen beheren in het menu Extra.

    Image
    Image
  4. Kies in het venster Invoegtoepassingen beheren aan de linkerkant naast het Toon: vervolgkeuzemenu Alle add-ons.

    Image
    Image

    Deze optie toont u alle add-ons die zijn geïnstalleerd in Internet Explorer. U kunt in plaats daarvan Momenteel geladen add-ons kiezen, maar als de probleem-add-on momenteel niet is geladen, ziet u deze niet in die lijst.

  5. Klik met de linkermuisknop op de add-on die u wilt uitschakelen en kies vervolgens Disable rechtsonder in het venster Add-ons beheren. Als u met de rechtermuisknop op de add-on klikt, kunt u deze ook op die manier uitschakelen.

    Image
    Image

    Als je een probleem oplost waarbij je niet weet welke add-on de boosdoener is, begin dan gewoon bovenaan de lijst door de eerste uit te schakelen die je kunt.

    Sommige add-ons zijn gerelateerd aan andere add-ons en moeten daarom tegelijkertijd worden uitgeschakeld. In die gevallen wordt u gevraagd om een bevestiging om alle gerelateerde add-ons in één keer uit te schakelen.

    Als u de knop Enable ziet in plaats van Disable, betekent dit dat de add-on al is uitgeschakeld.

  6. Sluit en heropen Internet Explorer.

Je kunt nu alle activiteiten in Internet Explorer testen die het probleem veroorzaakten dat je hier probeert op te lossen. Als het probleem niet is opgelost, herha alt u deze stappen, waarbij u telkens één add-on uitschakelt totdat uw probleem is opgelost.

Internet Explorer 7-add-ons uitschakelen

  1. Open Internet Explorer 7.

  2. Kies Extra uit het menu.
  3. Kies in het resulterende vervolgkeuzemenu Invoegtoepassingen beheren, gevolgd door Invoegtoepassingen inschakelen of uitschakelen…
  4. Kies in het venster Add-ons beheren Add-ons die zijn gebruikt door Internet Explorer in de vervolgkeuzelijst Tonen:.

    De resulterende lijst toont elke add-on die Internet Explorer 7 ooit heeft gebruikt. Als een add-on het probleem veroorzaakt dat u oplost, is dit een van de add-ons die hier worden vermeld.

  5. Selecteer de eerste add-on die wordt vermeld, selecteer vervolgens het keuzerondje Disable in het gedeelte Instellingen onder aan het venster en klik op OK.
  6. Klik op OK als u wordt gevraagd met het bericht "Om de wijzigingen door te voeren, moet u Internet Explorer mogelijk opnieuw opstarten".
  7. Sluit en heropen Internet Explorer 7.

Als je alle Internet Explorer-add-ons hebt uitgeschakeld en het probleem blijft bestaan, moet je mogelijk de ActiveX-besturingselementen van Internet Explorer verwijderen als extra stap voor probleemoplossing.

Aanbevolen: