Hoe maak je een PowerPoint-presentatie

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een PowerPoint-presentatie
Hoe maak je een PowerPoint-presentatie
Anonim

Wat te weten

  • Nieuw: Selecteer File > New > Lege presentatie of kies een vooraf ingesteld thema.

  • Dia's toevoegen: Selecteer Home tab > Nieuwe dia. Of klik met de rechtermuisknop Diasorteerder bar > selecteer Nieuwe dia.
  • Tekst toevoegen: Selecteer Invoegen tab > Text Box > selecteer plek in dia voor tekstvak > voer tekst in. Invoegen > Images om afbeeldingen toe te voegen.

Dit artikel beschrijft hoe u een PowerPoint-presentatie samenstelt met PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, 2016 en 2013.

Maak een PowerPoint-presentatie

Hier zijn de stappen om een standaard PowerPoint-presentatie te maken.

  1. Open PowerPoint. Het programma kan een lege presentatie openen. Zo ja, selecteer File > New om de opties te zien voor het maken van een nieuwe diavoorstelling.

    Als je een rondleiding wilt krijgen langs de meest populaire PowerPoint-functies, ga dan naar File > New en kies de Welkom bij PowerPoint sjabloon.

    Image
    Image
  2. Selecteer een Lege presentatie of kies een van de door Microsoft geleverde ontwerpthema's om uw presentatie te maken. Wanneer u een lege presentatie kiest, maakt PowerPoint een presentatie van één dia die begint met een titeldia. U kunt dan de tekstvakken op de Title Slide selecteren om uw tekst toe te voegen.

    Thema's omvatten bijpassende kleurenpaletten en lettertypen om u te helpen een document te maken met een samenhangend uiterlijk.

    Image
    Image
  3. Voeg meer dia's toe aan je presentatie. Ga naar het tabblad Home en selecteer New Slide. Of klik met de rechtermuisknop op de Diasorteerder balk in het linkerdeelvenster en selecteer Nieuwe dia.

    Image
    Image
  4. Verander desgewenst de dia-indeling. Ga naar het tabblad Home en selecteer Layout. Kies vervolgens opties voor de inhoudslay-out in uw dia's, die u naar behoefte kunt verkleinen of verwijderen.

  5. Herhaal deze stappen totdat je genoeg dia's hebt om je presentatie af te maken.

Tekst en afbeeldingen toevoegen aan een PowerPoint-presentatie

Nu je het raamwerk van je presentatie hebt gemaakt, kun je enkele basishandelingen gebruiken om het interessanter te maken.

  1. Als je een vooraf bepaalde lay-out hebt geselecteerd voor een dia die tekst- of afbeeldingselementen bevat, klik dan op een willekeurig element. Als u een tekstvak selecteert, wordt het geopend voor bewerking. U kunt vervolgens uw inhoud in het tekstvak typen of plakken. Algemene inhoudsvakken hebben pictogrammen waarop u kunt klikken om objecten in te voegen, waaronder tabellen, grafieken, SmartArt, afbeeldingen en video.

    Image
    Image
  2. Voeg een tekstvak toe aan een dia. Ga naar het tabblad Insert en kies Text Box Klik op een willekeurige plaats in de dia om het vak te plaatsen. Wanneer u begint te typen, wordt het tabblad Home geopend met opties voor tekstopmaak zoals lettertype, grootte, vet, cursief, kleur en uitlijning. De tekstbewerkingsknoppen zijn alleen beschikbaar wanneer een tekstvak is geselecteerd.

    Als u het formaat van een tekstvak wilt wijzigen, sleept u (klikt en houdt vast met een muis) een van de aanpassingshendels aan de buitenkant van het tekstvak totdat het tekstvak de gewenste grootte heeft.

  3. Voeg een afbeelding toe. Ga naar de Insert tab en zoek de opties in de Images groep. Kies uit deze opties:

    • Picture opent een bestandsbrowser. Navigeer naar de foto op je computer die je wilt gebruiken.
    • Online Picture opent een zoekvenster. Zoek in Bing naar een afbeelding online of gebruik OneDrive om toegang te krijgen tot uw foto's.
    • Screenshot legt een deel van je scherm vast en voegt het toe aan je presentatie.
    • Photo Album geeft toegang tot een groep foto's op uw computer.
  4. Het toevoegen van andere objecten kan ook via de Insert tab. U kunt vormen, SmartArt en grafieken slepen en maken.

Een PowerPoint-presentatie opslaan en delen

Verlaat uw nieuwe presentatie niet zonder deze op te slaan. Misschien wil je het ook met iemand delen of het ergens neerzetten waar je er gemakkelijk toegang toe hebt.

  1. Sla uw presentatie op door File > te selecteren Save As.

    U kunt ook Opslaan als Adobe PDF selecteren om de presentatie naar een PDF-bestand te converteren.

    Image
    Image
  2. Als je OneDrive gebruikt, sla je presentatie dan op in OneDrive voor gemakkelijke toegang en delen.

    Image
    Image
  3. Selecteer File > Share om opties te zien om uw presentatie snel te delen. Afhankelijk van uw andere software kunt u met PowerPoint delen via OneDrive, e-mail en andere opties.

Aanbevolen: