Hoe maak je een cirkeldiagram op een PowerPoint-dia

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een cirkeldiagram op een PowerPoint-dia
Hoe maak je een cirkeldiagram op een PowerPoint-dia
Anonim

Maak een cirkeldiagram in PowerPoint om de verhoudingen van een geheel visueel weer te geven. Nadat u het basisdiagram heeft gemaakt, past u de gegevens van het diagram aan, wijzigt u de stijl en werkt u het direct bij.

De informatie in dit artikel is van toepassing op PowerPoint 2019, 2016 en 2013; PowerPoint voor Microsoft 365; en PowerPoint voor Mac.

Een cirkeldiagram maken in PowerPoint

Image
Image

Begin met het toevoegen van een nieuwe dia met behulp van de Title en Content dia-indeling. Selecteer vervolgens het pictogram Diagram invoegen (dit is het middelste pictogram op de bovenste rij van de groep van zes pictogrammen die wordt weergegeven in de hoofdtekst van de dia-indeling).

Een andere manier om een cirkeldiagram toe te voegen is door een lege dia in uw presentatie te kiezen en Invoegen > Chart. te selecteren

Kies een cirkeldiagramstijl

Selecteer in het dialoogvenster Grafiek invoegen Pie en kies een cirkeldiagramstijl. Er zijn verschillende soorten cirkeldiagrammen. Opties zijn onder meer platte taartvormen, 3D-taartvormen en cirkeldiagrammen met geëxplodeerde stukken. Selecteer OK nadat u uw keuze heeft gemaakt.

Image
Image

De cirkeldiagramstijlen en kleuren kunnen worden gewijzigd nadat het diagram is gemaakt.

Het generieke cirkeldiagram en gegevens

Wanneer u een cirkeldiagram maakt op een PowerPoint-dia, verschijnt het basisdiagram op de dia en verschijnen de diagramgegevens in een werkbladvenster.

Image
Image

Als u het werkbladvenster niet ziet, selecteert u de grafiek en selecteert u Hulpmiddelen voor grafieken ontwerpen > Gegevens bewerken.

U gebruikt het werkbladvenster om gegevens voor het cirkeldiagram in te voeren door de standaardgegevens te vervangen.

Bewerk de cirkeldiagramgegevens

Cirkeldiagrammen geven vergelijkende soorten gegevens weer, zoals percentages voor hoeveel elk van uw maandelijkse huishoudelijke uitgaven van uw inkomen aftrekt. Cirkeldiagrammen geven echter één type gegevens weer, in tegenstelling tot kolomdiagrammen of lijndiagrammen.

Om de gegevens in het werkbladvenster te bewerken:

  1. Selecteer het werkbladvenster om het het actieve venster te maken.
  2. Bewerk de kop van de kolom in de generieke gegevens om uw eigen informatie weer te geven.
  3. Bewerk de rijkoppen in de generieke gegevens om uw eigen informatie weer te geven. De grafiek wordt bijgewerkt om uw wijzigingen weer te geven.

    Image
    Image

Om nieuwe gegevensrijen toe te voegen, sleept u een hoekgreep van de gemarkeerde gegevensset.

Bijgewerkt cirkeldiagram weerspiegelt nieuwe gegevens

Nadat u de generieke gegevens hebt gewijzigd in uw eigen specifieke gegevens, wordt de informatie onmiddellijk weergegeven in het cirkeldiagram. Voeg een titel voor uw dia toe aan de tijdelijke aanduiding voor tekst bovenaan de dia.

Aanbevolen: