De 10 beste apps en services voor ouderlijk toezicht van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste apps en services voor ouderlijk toezicht van 2022
De 10 beste apps en services voor ouderlijk toezicht van 2022
Anonim

Kinderen krijgen op jonge leeftijd smartphones en tablets en er is een groeiende behoefte voor tieners en pre-tieners om online te gaan voor schoolopdrachten en klasprojecten. Gelukkig zijn er apps en services voor ouderlijk toezicht die de schermtijd en het telefoongebruik kunnen beperken, terwijl ze ook de soorten websites filteren die uw kind kan openen tijdens het surfen op internet.

Hier zijn acht van de beste apps voor ouderlijk toezicht en informatie over twee diensten die moeders en vaders misschien bij de hand willen hebben.

Beste gratis app voor ouderlijk toezicht: Google Family Link

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Een tool voor het volgen van kinderen en censuur in één.
  • Alle functies en functionaliteit zijn gratis.

Wat we niet leuk vinden

  • Het instellen kan tot 30 minuten duren.
  • Basisfiltering van webinhoud.

De Google Family Link-app is een gratis tool die ouders kunnen gebruiken om de apps te beheren die hun kind op hun mobiele telefoon downloadt, hoeveel schermtijd ze elke dag hebben en de inhoud die ze kunnen kopen.

Zodra het is ingesteld, kan de Google Family Link-app, die beschikbaar is op iOS- en Android-apparaten, ook de locatie van de verbonden smartphone volgen, waardoor deze service een solide app voor het volgen van kinderen wordt.

Google Family Link is een fantastische tool met bijna alle functies waarvoor andere apps maandelijks lidmaatschapskosten in rekening brengen.

Prijs: Gratis

Download voor:

Beste gratis Kid Tracker-app: KidLogger

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel functionaliteit voor gratis gebruikers.
  • Werkt op iOS, Android, Windows en Macs.

Wat we niet leuk vinden

  • iOS-apparaten beperkt tot alleen GPS-tracking.
  • Niet recentelijk bijgewerkt.

KidLogger is een tool voor het bijhouden van kinderen en ouderlijk toezicht voor diegenen die geen maandelijks bedrag willen betalen. Deze service kan verbinding maken met het iOS-, Android-, Mac- of Windows-apparaat van een kind en worden gebruikt om hun locatie bij te houden, het web- en app-gebruik te controleren, telefoonnummers en tijden op te nemen, tijdslimieten op videogames in te stellen, specifieke apps te blokkeren en zelfs op te nemen Skype-chats.

De iOS-app is beperkt tot alleen de volgfunctie, maar het werkt goed door elke minuut de GPS-coördinaten te loggen en die gegevens te synchroniseren met het webdashboard, dat vanaf elk apparaat door een ouder of voogd kan worden gecontroleerd. De gegevens bieden ook links naar Google Maps, wat ongelooflijk handig kan zijn om te bepalen waar iemand zich bevindt.

Prijs: Gratis

Download voor:

Beste app voor ouderbewaking: Qustodio

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beschikbaar op de belangrijkste smartphones, tablets en pc's.
  • Filtert webinhoud in alle browsers.
  • Gratis proefversie beschikbaar.

Wat we niet leuk vinden

  • De jaarlijkse vergoeding begint bij $ 54,95 voor vijf apparaten.
  • iOS-versie kan de speeltijd van videogames niet beperken.

Qustodio is een populaire monitoring-app voor ouders, en niet zonder reden. De app is beschikbaar op iOS, Android, Windows, Mac en Kindle en geeft ouders de mogelijkheid om dagelijkse rapporten te ontvangen over de apps die hun kinderen gebruiken en hoeveel tijd ze op hun apparaten doorbrengen.

Ouders kunnen specifieke schermtijdvensters instellen, waarbuiten het apparaat onbruikbaar wordt, en de geavanceerde webfiltering beperkt de inhoud die minderjarigen kunnen bekijken tijdens het surfen op het web, of ze nu Safari, Firefox, Edge of een andere browser gebruiken.

Prijs: gratis download en proefversie. Premium-abonnementen beginnen bij $ 54,95 bij publicatie.

Download voor:

Beste app voor het monitoren van sociale netwerken: Bark

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Twee plannen voor gezinnen.
  • Bewaking voor sociale media, e-mails en sms'jes.
  • 7 dagen gratis op proef.

Wat we niet leuk vinden

  • Veel waarschuwingen.
  • Geen functies voor veilig rijden.
  • Enigszins prijzig.

Bark heeft twee abonnementen: Bark Jr. ($ 5/maand), dat is ontworpen voor gezinnen met jonge kinderen, en Bark Premium ($ 14/maand) voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Beide abonnementen dekken gezinnen van elke grootte, hebben functies voor het delen van locaties en waarschuwingen, functies voor schermtijdbeheer en filteren voor de websites die uw kinderen kunnen bezoeken.

Bovendien geeft het ouderlijk toezichtplan van Bark Premium drukke ouders gemoedsrust door 24/7 toezicht te houden op meer dan 30 verschillende sociale netwerken. De app houdt ook het YouTube-gebruik, sms'jes, e-mails, cyberpesten, online roofzucht en zelfmoordideeën bij.

Prijs: bij publicatie kost Bark Jr. $ 5 per maand en Bark Premium is $ 14 per maand na gratis proefperiode.

Download voor:

Beste Android-app voor ouderlijk toezicht: ESET

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel functionaliteit in de gratis versie.
  • Bewaakt web-, app- en ander gebruik.
  • 30 dagen op proef met premiumfuncties.

Wat we niet leuk vinden

  • $29,99 jaarabonnement nodig voor alle functies.
  • De webfiltering is goed, maar niet onfeilbaar.

Hoewel veel apps voor ouderlijk toezicht op Android een premium vergoeding vereisen om al hun functies te ontgrendelen, biedt ESET een verrassend bedrag voor zijn gratis versie. Door simpelweg de app te downloaden en te installeren op een Android-tablet of smartphone, kunnen ouders de websites die hun kinderen bezoeken volgen, beperken welke apps ze kunnen installeren vanuit de Google Play app store, tijdslimieten instellen voor bepaalde apps, beperken hoeveel geld ze kunnen uitgeven over digitale aankopen en een basisactiviteitenrapport bekijken.

Het jaarlijkse premium-abonnement ontgrendelt webfiltering, wat beperkt wat kinderen online kunnen zien en ontgrendelt ook een trackingtool voor ouders om te bepalen waar hun kind zich in de echte wereld bevindt, maar dit zijn functies die elders gratis worden aangeboden.

Ouders kunnen ook alle activiteiten volgen vanaf de ESET-website, wat handig is voor huishoudens met slechts een paar slimme apparaten.

Kosten: gratis versie en Premium-versie voor $ 29,99 per jaar bij publicatie.

Beste app om schermtijd te beperken: RealizD

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Fantastisch app-ontwerp met een aangename ontwerpesthetiek.
  • Geeft gegevens duidelijk weer.

Wat we niet leuk vinden

  • In-app-aankopen variëren van $ 0,99 tot $ 6,99.
  • Geen Android-app. Alleen iOS.

RealizD is een van de beste iOS-apps om bij te houden hoeveel tijd u op uw apparaat doorbrengt. Deze app vertelt u niet alleen hoeveel tijd u in de loop van een dag, week of maand naar uw scherm hebt gekeken, maar registreert ook hoe vaak u uw tablet of smartphone oppakt en hoe lang u ben erin geslaagd om het te doen zonder dit te doen.

De RealizD-app kan gratis door één persoon worden gedownload en op een apparaat worden gebruikt, wat betekent dat ouders alleen de app op het apparaat van hun kind hoeven te downloaden en te controleren wanneer ze maar willen.

Als u echter beta alt voor de premium-upgrade, kunt u gegevens van andere gebruikers op andere apparaten bekijken vanaf uw eigen smartphone of tablet, wat het volgen van het hele gezin veel gemakkelijker maakt. Alle gezinsleden zijn inbegrepen in de ene premium upgrade.

Kosten: gratis download met in-app-aankopen beschikbaar.

Download voor:

Beste app voor Nintendo Switch-gamers: Nintendo Switch ouderlijk toezicht

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Volledige rapporten over hoe laat de Nintendo Switch is gebruikt en welke games zijn gespeeld.
  • Mogelijkheid om de Nintendo Switch-console op specifieke tijden uit te schakelen.

Wat we niet leuk vinden

  • De app kan op slechts één smart-apparaat worden geïnstalleerd.
  • Onmogelijkheid om unieke speellimieten in te stellen voor individuele gebruikers.

Nintendo's Nintendo Switch Parental Controls-app is een gratis app voor iOS en Android die rechtstreeks verbinding maakt met je Nintendo Switch. Nadat het is aangesloten, controleert de app hoeveel de console wordt gespeeld, welke games worden gespeeld en wie er heeft gespeeld. Alle gegevens worden op een gemakkelijk te begrijpen manier in de app weergegeven, wat het monitoren van de schermtijd van videogames ongelooflijk eenvoudig maakt.

De ware kracht van de app ligt in het vermogen om te beperken hoeveel de Nintendo Switch per dag wordt gespeeld. Ouders kunnen in de app in slechts enkele seconden tijdslimieten instellen en de console na het slapengaan volledig onderbreken.

Prijs: Gratis

Download voor:

Beste app voor ouders van Xbox-gamers: Microsoft Family Safety

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan schermtijd, videogames en apps beperken.
  • Gratis te gebruiken met Xbox, Windows, Android, iOS.
  • Genereert activiteitenoverzichten.

Wat we niet leuk vinden

  • Webfiltering is beperkt en gemakkelijk te omzeilen.
  • Geen controle op sociale media.
  • Moeilijk in te stellen.

Het kan voor ouders moeilijk zijn om al het gamen van hun kind te controleren, maar de Microsoft Family Safety-app is een gratis set hulpmiddelen waarmee ouders kunnen controleren en beperken wat hun kinderen doen op Xbox One, Windows 11 en Android apparaten die Microsoft Edge gebruiken.

Deze app bevat gratis locatietracking, webfiltering, app-blokkering en planning voor maximaal zes gezinsleden. De inhoudsfilters van de app creëren een veilige omgeving voor kinderen van alle leeftijden door geschikte sites aan te wijzen die altijd zijn toegestaan en sites die nooit zijn toegestaan.

Voor ouders met kinderen die onderweg zijn, voegt een upgrade naar Microsoft 365 Family ($ 9,99/maand) premiumfuncties toe buiten de Xbox, zoals geofencing en locatiewaarschuwingen. Bijkomende premiumfuncties die met name interessant zijn voor ouders van tieners zijn de rijveiligheidsrapporten en rijgeschiedenis.

Prijs: gratis bij in-app-aankopen beschikbaar

Download voor:

Beste dienst voor ouderlijk toezicht voor PlayStation-gamers: familie op PSN

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Kan game- en media-inhoud filteren, inclusief dvd's en Blu-rays.
  • Ouders kunnen beperken hoeveel tijd hun kinderen spelen.

Wat we niet leuk vinden

  • Volledig beheerd op PS4; geen smartphone-app.
  • Verwarrend voor ouders die de PlayStation-console niet gebruiken.

Sony's PlayStation 4 heeft geen zelfstandige app-oplossing voor het regelen van de schermtijd van kinderen, zoals de Xbox One en Nintendo Switch, maar het heeft wel een aantal solide instellingen ingebouwd in de console die toegankelijk zijn in Instellingen > Ouderlijk toezicht/Familiebeheer > Familiebeheer

Eenmaal geactiveerd, kunnen deze instellingen voor ouderlijk toezicht beperken hoeveel tijd kinderen elke dag kunnen besteden aan het spelen van videogames en tussen welke uren. Ouders kunnen ook selecteren welke leeftijdsclassificaties ze toestaan voor videogames, digitale media en dvd- en Blu-ray-schijven, wat echt gemoedsrust kan geven wanneer de kinderen alleen spelen.

Prijs: gratis service

Beste Content Blocker-service: OpenDNS Family Shield

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Beïnvloedt elk apparaat in huis.
  • Volledig gratis.

Wat we niet leuk vinden

  • Werkt alleen met je internetverbinding, niet mobiel.
  • Het instellen is vrij ingewikkeld en kan even duren.
  • Het is een dienst. Geen app.

OpenDNS FamilyShield is een gratis service die voorkomt dat iedereen die verbinding maakt met uw internetverbinding toegang heeft tot volwassen of ongepaste inhoud wanneer ze online zijn.

Wat vooral indrukwekkend is, is hoe, eenmaal ingesteld, de beveiligingsinstellingen van invloed zijn op elk afzonderlijk apparaat in een huishouden, van pc's tot smartphones en tablets.

Prijs: gratis service

OpenDNS FamilyShield is geen echte app die u downloadt naar uw iPhone of Android-smartphone, maar het is een service die kan helpen bepalen tot welke inhoud de mobiele apparaten in uw huis toegang hebben.

Aanbevolen: