De ultieme gids voor ouderlijk toezicht

Inhoudsopgave:

De ultieme gids voor ouderlijk toezicht
De ultieme gids voor ouderlijk toezicht
Anonim

Ouders kennen de moeilijkheden om kinderen veilig te houden tijdens het gebruik van internet: ouderlijk toezicht is ofwel moeilijk toegankelijk en te gebruiken of bestaat helemaal niet voor sommige sites, games en media-inhoud.

Het goede nieuws is dat veel online activiteiten en apps opties bieden om ouders te helpen beter inzicht te krijgen in het beperken van inhoud die niet geschikt is voor verschillende leeftijden. Je kunt ook hardware gebruiken om de activiteiten van een kind te besturen.

Grenzen stellen is een familieaangelegenheid

Er is geen specifieke regel om ouders te helpen weten hoe ze internet- en spellimieten voor kinderen kunnen instellen. Gezinnen hebben vaak een mix van leeftijden van kinderen, waardoor het moeilijk is om voor elk kind één type limiet in te stellen.

Om ouders te helpen verschillende limieten in te stellen voor verschillende kinderen, laten veel software- en streamingproviders ouders toe om beperkingen in te stellen voor verschillende profielen. Anderen geven ouders echter heel weinig opties.

Netflix biedt bijvoorbeeld vier basisniveaus voor volwassenheid waarmee ouders kunnen beslissen wie een 'klein kind' is versus een 'ouder kind', enz. Aan de andere kant bieden iPhones een veel uitgebreidere set van beperkingen voor ouderlijk toezicht die ouders veel meer opties geven. Je kunt schermtijdlimieten instellen, bepalen welke apps kunnen worden gestart op de telefoon van een kind of beoordelingslimieten voor films en muziek instellen op een iPhone, maar het meeste daarvan kun je niet doen met Netflix.

Vanwege het brede scala aan apparaten in een bepaald huis en op elk willekeurig moment, moet je mogelijk afzonderlijke bedieningselementen instellen op meerdere apparaten en apps om de specifieke doelen te bereiken die je hebt voor elk kind of je gezin in het algemeen.

Een woord over online beveiliging

Image
Image

Als je met ouderlijk toezicht werkt, moet je er rekening mee houden dat ze maar zo ver kunnen gaan. Andere acties ondernemen in combinatie met die bedieningselementen kan een nog sterker vangnet voor uw kind opzetten.

Wachtwoorden zijn bijvoorbeeld nog steeds van cruciaal belang vanuit een beveiligingsperspectief. Stel een sterk wachtwoord in dat je kind niet kan breken om je te helpen de controles te behouden die je hebt ingesteld.

Neem ook voorzorgsmaatregelen om uw algehele thuisnetwerk te beschermen. Om te voorkomen dat anderen uw draadloze netwerk hacken terwijl uw kind games speelt of andere dingen online doet, moet u uw draadloze netwerk goed beveiligen.

Veel routers hebben trouwens bedieningselementen die ouders kunnen gebruiken, dus internettoegangslimieten, de mogelijkheid om bepaalde sites te blokkeren en andere activiteiten kunnen vanaf een centrale locatie worden afgehandeld in plaats van per afzonderlijk apparaat. U kunt een router voor ouderlijk toezicht kopen voor minder dan $ 200; een paar zijn zelfs beschikbaar voor minder dan $ 75. Uw ISP heeft mogelijk ook opties voor u.

Let ten slotte op de berichten die naar uw kinderen komen terwijl ze internetgames spelen of sociale media gebruiken. Soms kan een eenvoudig bericht codewoorden bevatten waarvan roofdieren niet verwachten dat ouders ze begrijpen; je kunt het probleem omzeilen door nauwlettend in de gaten te houden wie je kind bevriend is met bijvoorbeeld Roblox, en door te weten wat verschillende acroniemen, uitdrukkingen en uitdrukkingen betekenen.

Vergeet niet om film- en tv-streamingactiviteiten te beveiligen

Als je een film- en tv-streamer bent, hebben Roku en Amazon opties om te voorkomen dat je kinderen ongepaste inhoud bekijken, ongewenste abonnementen toevoegen en meer.

Zelfs die kunnen echter worden gedwarsboomd door afzonderlijke apps zoals YouTube of Hulu, waarvoor ook specifieke bedieningselementen in de app moeten worden ingesteld om de toegang van een kind te beheren.

Het is tijdrovend maar niet moeilijk om dit allemaal te beheren; als je het eenmaal hebt ingesteld, kun je behoorlijk zelfverzekerd achterover leunen en ontspannen, tenzij je een bijzonder technisch onderlegd kind hebt dat een eind kan maken aan je keuzes.

Maak het in dat geval onderdeel van je wekelijkse of maandelijkse routine om te bevestigen dat de controles nog steeds aanwezig zijn.

Focus op uw kind

Het is tegenwoordig een gekke wereld voor alle ouders. We begrijpen het. Wij zijn ook ouders. Er zijn tal van acties die u kunt ondernemen om uw kinderen te helpen zo veilig mogelijk te blijven als u er niet bent. Meld verdachte internetactiviteiten altijd aan de autoriteiten wanneer u zich ongemakkelijk voelt.

Onze Family Tech-sectie bevat tientallen artikelen om u te helpen ouderlijk toezicht in te stellen op verschillende apparaten en games. Voer een snelle zoekopdracht op de site uit naar het specifieke item waarbij u hulp nodig heeft, zoals 'Roblox ouderlijk toezicht' of 'Apple Music ouderlijk toezicht' om te vinden wat u nodig heeft.

Internet veilig en verantwoord gebruiken tijdens de kindertijd leert kinderen om veilig en zelfverzekerd te blijven terwijl ze opgroeien tot volwassenen. Wees niet bang om bedieningselementen door elkaar te halen en de beperkingen toe te passen die volgens u het meest geschikt zijn. U weet tenslotte wat het beste is voor uw kind.

Aanbevolen: