Instagram-makers kunnen abonnees nu op nieuwe manieren vermaken

Instagram-makers kunnen abonnees nu op nieuwe manieren vermaken
Instagram-makers kunnen abonnees nu op nieuwe manieren vermaken
Anonim

Virale roem is een lastig beest. Je krijgt massa's betrokkenheid op sociale media, maar het kan moeilijk zijn om die betrokkenheid om te zetten in, je weet wel, echt geld.

Alleen abonnementsdiensten zoals Patreon hebben hierbij geholpen, maar de grote spelers op sociale media beginnen eindelijk aan te slaan. Instagram heeft bijvoorbeeld zojuist een aantal nieuwe functies aangekondigd die voor videomakers worden uitgerold om meer betalende abonnees aan te trekken.

Image
Image

De op afbeeldingen gebaseerde sociale-mediagigant testte eerder dit jaar stilletjes betaalde abonnementen voor makers in een gesloten bèta, waardoor ze de mogelijkheid kregen om exclusieve verhalen voor abonnees te maken. De aankondiging van vandaag brengt standaard Instagram-feedposts in de betaalde abonneelijst.

Dat is niet alles. Creators kunnen nu groeps-DM-chats instellen met betalende abonnees, tot 30 mensen tegelijk, en live video's rechtstreeks naar hun betalende fanbase streamen. Adam Mosseri, CEO van Instagram, zei ook dat het bedrijf hard werkt aan een "startpagina voor abonnees", zodat betalende gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot al hun exclusieve inhoud.

Abonnementen variëren enorm in prijs, van $ 0,99 tot $ 99, maar dit is aan de maker en niet aan Instagram.

"Dit is slechts één stap op een veel langer pad om makers overal ter wereld een hele reeks hulpmiddelen te bieden om online hun brood te kunnen verdienen", zei Mosseri in een officiële video.

Instagram heeft ook onthuld dat de zaken booming zijn. Wat begon als een gesloten bèta, is uitgegroeid tot een dienst voor "tienduizenden" makers.

Aanbevolen: