Instagram's nieuwe veiligheidsprompts kunnen op zichzelf niet slagen, zeggen experts

Inhoudsopgave:

Instagram's nieuwe veiligheidsprompts kunnen op zichzelf niet slagen, zeggen experts
Instagram's nieuwe veiligheidsprompts kunnen op zichzelf niet slagen, zeggen experts
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe veiligheidsfuncties van Instagram beperken wie volwassen gebruikers berichten kunnen sturen.
  • Jongere gebruikers kunnen zien of een volwassene meerdere berichtverzoeken heeft gedaan met andere tieners.
  • Uiteindelijk hebben de nieuwe functies van Instagram extra hulp nodig als ouders hun tieners echt willen beschermen.
Image
Image

Instagram zegt dat de nieuwe veiligheidsinstructies het voor roofdieren moeilijker zullen maken om contact op te nemen met jongere gebruikers, maar er zijn nog steeds te veel mazen om alleen effectief te zijn.

Instagram heeft onlangs een reeks wijzigingen voor direct messaging geïntroduceerd als een manier om het jongere publiek van de app te beschermen. Een van de grootste toevoegingen is een beperking op direct messages (DM's). Volwassen gebruikers worden nu geblokkeerd voor berichten naar gebruikers onder de 18 jaar als die gebruikers hen niet volgen. Hoewel de functie op papier een goede zet lijkt, zeggen experts dat deze lang niet genoeg bescherming biedt om een verschil te maken zonder hulp van buitenaf.

"Het niet toestaan van ongevraagde berichten van volwassenen aan kinderen kan oplichting, phishing en roofzuchtig gedrag gericht op minderjarigen verminderen", vertelde Paul Bischoff, een privacyadvocaat bij Comparitech, in een e-mail aan Lifewire. "Het is echter gemakkelijk voor Instagram-gebruikers om te liegen over hun leeftijd en moeilijk voor Instagram om de leeftijd van een gebruiker te verifiëren."

Het leeftijdsprobleem

Hoewel experts zoals Bischoff blij zijn te zien dat Instagram werkt aan nieuwe manieren om gebruikers van de app te beschermen, zijn er nog steeds te veel manieren voor roofzuchtige gebruikers om die nieuwe functies te omzeilen.

Een van de bepalende aspecten voor deze nieuwe veiligheidsinstructies is de leeftijd van de gebruiker. Leeftijd is echter al lang een groot twistpunt in de online wereld. Immers, wanneer iemand achter een scherm wordt geplaatst, wordt de anonimiteit van internet een speeltuin voor gebruikers om een profiel te maken van wie ze willen zijn - en velen liegen vaak over hun leeftijd om toegang te krijgen tot apps en functies die ze normaal niet zouden hebben mogen gebruiken.

Image
Image

"Instagram's functie om volwassenen geen berichten te laten sturen naar gebruikers onder de 18 jaar werkt alleen als die gebruikers eerlijk zijn over hun leeftijd", vertelde Annie Ray, een social media-expert bij Buildingstars Operations, ons via e-mail.

Ray zegt dat veel jongere mensen op internet eraan wennen om over hun leeftijd te liegen om toegang te krijgen tot websites voor volwassenen, en dat Instagram geen uitzondering op de regel is. Het leeftijdsprobleem is echter geen nieuw probleem en Instagram is er niet blind voor.

"We willen meer doen om dit te voorkomen", schrijft Instagram op zijn website, "maar het online verifiëren van de leeftijd van mensen is complex en iets waar velen in onze branche mee worstelen. Om deze uitdaging aan te gaan, ontwikkelen we nieuwe technologie voor kunstmatige intelligentie en machine learning om ons te helpen tieners veiliger te houden en nieuwe functies toe te passen die passen bij de leeftijd…"

Werken in Tandem

Machineleren, hoewel effectief, zal nog steeds tijd vergen om te perfectioneren. Zelfs als het correct wordt gebruikt, kunnen gebruikers er nog steeds manieren omheen vinden als ze dat echt willen. Daarom zeggen sommige experts dat de veiligheidsinstructies van Instagram ouders nodig hebben om ze effectiever te maken.

"Er zijn geen waterdichte oplossingen die een veilige, online ervaring voor uw kind garanderen", zei Monia Eaton-Cardone, mede-oprichter en chief operating officer van Chargebacks911, per e-mail. "Is het een goede zaak dat Instagram probeert te voorkomen dat volwassenen kinderen lastig vallen? Natuurlijk. Is het bijna voldoende om roofdieren volledig te stoppen? Natuurlijk niet."

Instagram's functie om volwassenen geen berichten te sturen naar gebruikers onder de 18 jaar, werkt alleen als die gebruikers eerlijk zijn over hun leeftijd.

Eaton-Cardone zegt dat ouders niet moeten vertrouwen op deze nieuwe veiligheidsvoorzieningen om hun kinderen te beschermen, en stelt dat er geen vervanging is voor een betrokken ouder. In plaats daarvan raadt ze ouders aan deze functies te gebruiken als aanvulling op hun eigen check-ins en vragen.

"Vraag ze of ze rare berichten van vreemden hebben gekregen. Vraag ze of hun vrienden online negatieve ervaringen hebben", zei ze.

"In vorige generaties maakten ouders zich zorgen over roofdieren die hun kinderen als doelwit hadden wanneer ze het huis verlieten", legt Eaton-Cardone uit. "Kinderen werd geleerd niet met vreemden te praten en op hun hoede te zijn voor verdacht uitziende mensen op straat - maar de veronderstelling was dat ze thuis veilig waren. Tegenwoordig kunnen onze huizen vanwege internet en tekortkomingen in cyberbeveiliging nog gevaarlijker zijn dan de buitenwereld."

Aanbevolen: