Hoe u uw Facebook-profiel kunt opschonen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Facebook-profiel kunt opschonen
Hoe u uw Facebook-profiel kunt opschonen
Anonim

Wat te weten

  • Update profiel en omslagfoto; vrienden ontvrienden en ontvolgen om feed te declutteren; update Over informatie.
  • Update Intro-sectie met een bio, foto's en andere details. Verwijder of verberg onnodige berichten van de tijdlijn.
  • Wijzig de zichtbaarheidsinstellingen voor foto's; verwijder tags van media; verberg of verwijder berichten die u niet langer wilt.

Dit artikel geeft tips voor het opschonen van je Facebook-profiel om je profiel er zo goed mogelijk uit te laten zien en onnodige of verouderde informatie te verminderen.

Update je profielfoto en omslagfoto

Je profielfoto en omslagfoto zijn de eerste twee dingen die mensen zien als ze naar je Facebook-pagina kijken. Als een of beide verouderd zijn, probeer dan een paar nieuwe toe te voegen die van hoge kwaliteit en visueel aantrekkelijk zijn.

Image
Image

Het toevoegen van een nieuwe profielfoto of omslagfoto wordt ook weergegeven in de nieuwsfeeds van je vrienden, wat hen eraan herinnert dat je nog steeds actief bent op Facebook en hen kan aanmoedigen om je profiel te bezoeken.

Onbevriend of ontvolg Irrelevante vrienden

Als je nieuwsfeed vol staat met informatie van mensen met wie je niet nauw verbonden bent of waarin je niet geïnteresseerd bent, is het tijd om te overwegen om te ontvrienden of op zijn minst een aantal van hen te ontvolgen. Door je vriendenlijst op te ruimen, kun je je nieuwsfeed stroomlijnen door berichten te verwijderen van mensen die je niet echt wilt of hoeft te zien.

Image
Image

Als je vrienden met iemand wilt blijven maar liever geen van hun berichten in je nieuwsfeed ziet, zoek dan een van hun berichten, selecteer de drie ellipsen en kies ervoor om ze niet meer te volgen.

Update uw Facebook 'Over' Info

Wanneer heb je voor het laatst naar het gedeelte Over op je Facebook-profiel gekeken? Op deze pagina kunnen vrienden zien waar je werkt of naar school ging, waar je woont, je contactgegevens, je persoonlijke gegevens (zoals je verjaardag), je relatiestatus en meer.

Image
Image

Je bent misschien van baan veranderd, verhuisd of een nieuwe relatie aangegaan sinds je dit gedeelte van je profiel voor het laatst hebt bijgewerkt. Overweeg verouderde informatie te verwijderen en nieuwe relevante informatie toe te voegen.

Je kunt de zichtbaarheid instellen voor elk stukje informatie dat je toevoegt aan je Over-gedeelte. Zoek gewoon naar het privacypictogram dropdown-pijl om de zichtbaarheid ervan in te stellen op Openbaar, Vrienden, Alleen ik of Aangepast.

Update je introsectie

Je Intro-sectie is een kleine, openbare momentopname van je Over-sectie die onder je foto op je profiel verschijnt. Je kunt een korte bio, maximaal negen uitgelichte foto's, website- of sociale links en alle andere informatie die je openbaar hebt gemaakt, toevoegen.

Image
Image

Als je je Over-info al in de laatste stap hebt bijgewerkt, zou je Intro-sectie die wijzigingen moeten weerspiegelen. De enige andere twee stukjes informatie die je hier moet bijwerken, zijn de bio en je uitgelichte foto's.

Irrelevante berichten uit je tijdlijn verwijderen

De tijdlijn van je profiel toont een combinatie van je berichten (zoals statusupdates en gedeelde links), berichten die rechtstreeks door vrienden op je tijdlijn zijn gedeeld en berichten waarin vrienden zijn getagd als je deze functie hebt ingeschakeld.

Image
Image

Het is een goed idee om door je meest recente tijdlijnberichten te bladeren om irrelevante berichten te verbergen of te verwijderen. Doe dit door de drie horizontale stippen in de rechterbovenhoek van elk bericht te selecteren en Verbergen op tijdlijn of Verwijderen te selecteren.

Voor een snellere manier om tijdlijnberichten in bulk op te ruimen, selecteer je de Berichten beheren knop bovenaan je tijdlijn om ze in miniatuurverzamelingen te zien. U kunt dan meerdere tegelijk selecteren om te verbergen of te verwijderen.

Tag, verwijder, verberg of wijzig de zichtbaarheid van uw foto's

Alle openbare foto's die je deelt of foto's waarin je bent getagd, verschijnen in het gedeelte Foto's van je profiel. Om dit gedeelte op te ruimen:

U kunt uw foto's veel gemakkelijker beheren vanuit het tabblad Foto's, omdat ze in drie secties zijn verdeeld: Foto's van u (gelabelde foto's), Uw foto's (inclusief profielfoto's) en Albums.

Je kunt geen foto's verwijderen waarin je bent getagd als ze door iemand anders zijn gepost. Je kunt alleen jezelf detaggen, waardoor het alleen uit je profiel wordt verwijderd (niet dat van hen of iemand anders die is getagd).

Bekijk uw privacy-instellingen

Je wens om bepaalde informatie op Facebook te delen, kan in de loop van de tijd veranderen. Wat je ooit in het openbaar hebt gedeeld, is misschien meer geschikt om alleen met vrienden te delen, en wat je ooit met al je vrienden hebt gedeeld, is misschien beter om te delen met een aangepaste lijst van specifieke mensen.

Image
Image

Bereik uw Facebook-privacyinstellingen door de Account-knop (de pijl-omlaag) bovenaan Facebook te selecteren en naar Instellingen en privacy te gaan> Instellingen > Privacy.

Deze sectie heeft ook een optie die je kunt gebruiken om de privacy van oude berichten te beperken. Als je de Beperk eerdere berichten-knop kiest, wordt de privacy-instelling voor alle oude berichten gedeeld met de Public of met Vrienden van vrienden verandert in Vrienden.

Je kunt ook de opties wijzigen in het gedeelte Hoe mensen je kunnen vinden en contact met je kunnen opnemen om ongewenste vriendschapsverzoeken of berichten te beperken. Ten slotte kunt u bepalen of zoekmachines buiten Facebook naar uw profiel kunnen linken en de gezichtsherkenning van Facebook uitschakelen in uw instellingen.

Leer hoe u uw privacy-instellingen kunt testen om er zeker van te zijn dat ze werken zoals u dat wilt.

Schakel zinloze en afleidende meldingen uit

Als je erg actief bent op Facebook, kun je dagelijks veel meldingen ontvangen. Sommige zijn standaard ingeschakeld, wat betekent dat ze behoorlijk kunnen oplopen en na verloop van tijd overweldigend kunnen worden.

Image
Image

Om uw meldingen te beheren, inclusief standaardmeldingen en pushmeldingen naar uw mobiele apparaten, navigeert u naar uw Instellingen en selecteert u Meldingen. Je kunt meldingen uitschakelen voor het volgende:

  • Opmerkingen
  • Tags
  • Herinneringen
  • Meer activiteit over jou
  • Update van vrienden
  • Vriendschapsverzoeken
  • Mensen die je misschien kent
  • Verjaardagen
  • Groepen
  • Video
  • Evenementen
  • Pagina's die u volgt
  • Marktplaats
  • Fondsenwervers en ondersteuning van de gemeenschap

Voor sommige soorten meldingen, zoals die van groepen of pagina's, kun je ze ook rechtstreeks vanaf hun pagina uitschakelen. Navigeer gewoon naar een groep of pagina en selecteer de Notifications-knop om deze Off. uit te schakelen

Waarom het opschonen van je Facebook-profiel belangrijk is

Je moet je profiel opschonen omdat:

  • Je profielfoto en omslagfoto zijn mogelijk verouderd.
  • Je vriendenlijst kan mensen bevatten met wie je niet langer wilt communiceren.
  • Uw Over-sectie kan verouderde informatie bevatten.
  • Het Intro-gedeelte aan de voorkant van je profiel kan verouderde informatie bevatten.
  • Je hebt misschien irrelevante statusupdates/shares, berichten waarin andere mensen je hebben getagd, of berichten van vrienden die op je tijdlijn worden weergegeven.
  • Misschien worden er te veel irrelevante afbeeldingen weergegeven in je Foto's-sectie.
  • Uw privacy-instellingen kunnen sterker zijn.
  • Je krijgt misschien te veel irrelevante meldingen.

Aanbevolen: