Systeemherstel starten vanaf de opdrachtprompt

Inhoudsopgave:

Systeemherstel starten vanaf de opdrachtprompt
Systeemherstel starten vanaf de opdrachtprompt
Anonim

Wat te weten

  • Open Opdrachtprompt.
  • Typ rstrui.exe in het venster en druk vervolgens op Enter.
  • Volg de instructies op het scherm om het systeemherstel te voltooien.

Dit artikel legt uit hoe u Systeemherstel start vanaf de opdrachtprompt. De opdracht Systeemherstel is hetzelfde in alle moderne versies van Windows. Het artikel bevat ook informatie over de gevaren van valse rstrui.exe-bestanden.

Systeemherstel starten vanaf de opdrachtprompt

Zolang u uw computer in de veilige modus kunt opstarten om toegang te krijgen tot de opdrachtprompt, kunt u Systeemherstel nog steeds gebruiken door een eenvoudige opdracht uit te voeren. Zelfs als u alleen op zoek bent naar een snelle manier om dit hulpprogramma te starten vanuit het dialoogvenster Uitvoeren, kan deze kennis van pas komen.

Het kost je minder dan een minuut om de juiste opdracht uit te voeren, en waarschijnlijk minder dan 30 minuten om het hele proces te voltooien.

  1. Open opdrachtprompt, als deze nog niet open is.

    Image
    Image

    Je bent meer dan welkom om een ander opdrachtregelprogramma te gebruiken, zoals het vak Uitvoeren, om de opdracht Systeemherstel uit te voeren. Open in Windows 11/10/8 Run vanuit het Start-menu of het Power User-menu. Selecteer in Windows 7 en Windows Vista de Start-knop. Kies in Windows XP en eerder Run in het menu Start.

  2. Typ de volgende opdracht in het tekstvak of het opdrachtpromptvenster:

    
    

    rstrui.exe

    …en druk vervolgens op Enter of kies de OK-knop, afhankelijk van waar u de opdracht Systeemherstel hebt uitgevoerd.

    Image
    Image

    Tenminste in sommige versies van Windows hoeft u het achtervoegsel. EXE niet toe te voegen aan het einde van de opdracht.

  3. De wizard Systeemherstel wordt onmiddellijk geopend. Volg de instructies op het scherm om het herstelproces te voltooien.

Als je hulp nodig hebt, bekijk dan onze tutorial over het gebruik van Systeemherstel in Windows voor een volledige uitleg. De eerste delen van deze stappen, waarin we uitleggen hoe u Systeemherstel opent, zijn niet op u van toepassing omdat het al actief is, maar de rest zou identiek moeten zijn.

Wees voorzichtig met valse rstrui.exe-bestanden

Zoals we al vermeldden, heet deze tool rstrui.exe. Het wordt meegeleverd met een Windows-installatie en bevindt zich in de map System32:


C:\Windows\System32\

Als je een ander bestand op je computer vindt met de naam rstrui.exe, is het meer dan waarschijnlijk een kwaadaardig programma dat je probeert te laten denken dat dit het hulpprogramma is dat door Windows wordt geleverd. Een dergelijk scenario kan plaatsvinden als de computer een virus heeft.

Gebruik geen programma dat zich voordoet als Systeemherstel. Zelfs als het op het echte werk lijkt, zal het waarschijnlijk van je eisen dat je beta alt om je bestanden te herstellen of je vragen om iets anders te kopen om het programma zelfs maar te openen.

Als je mappen op je computer doorzoekt om het programma Systeemherstel te vinden (wat je niet zou moeten doen), en uiteindelijk meer dan één rstrui.exe-bestand ziet, gebruik dan altijd het bestand in de System32-locatie hierboven vermeld.

Let ook op de bestandsnaam. Valse systeemherstelprogramma's kunnen kleine spelfouten gebruiken om u te laten denken dat ze echt zijn. Een voorbeeld is het vervangen van de letter i door een kleine L, zoals rstrul.exe, of het toevoegen/verwijderen van een letter (bijv. restrui.exe of rstri.exe).

Aangezien er geen willekeurige bestanden met de naam rstrui.exe zouden moeten zijn die zich voordoen als het hulpprogramma Systeemherstel, is het ook verstandig om ervoor te zorgen dat uw antivirussoftware is bijgewerkt. Bekijk ook deze gratis on-demand virusscanners als u op zoek bent naar een snelle manier om een scan uit te voeren.

Nogmaals, je zou niet echt in mappen moeten rondneuzen op zoek naar het hulpprogramma Systeemherstel, omdat je het gewoon normaal en snel kunt openen via de opdracht rstrui.exe, het Configuratiescherm of het Start-menu, afhankelijk van je versie van Windows.

Aanbevolen: