Toegang tot Apparaatbeheer vanaf de opdrachtprompt

Inhoudsopgave:

Toegang tot Apparaatbeheer vanaf de opdrachtprompt
Toegang tot Apparaatbeheer vanaf de opdrachtprompt
Anonim

Wat te weten

  • De opdracht Apparaatbeheer uitvoeren is handig om te weten voor het starten van Apparaatbeheer, het bijwerken van stuurprogramma's en meer.
  • Voer devmgmt.msc in bij de opdrachtprompt.
  • U kunt Apparaatbeheer ook openen in Windows 11, 10, 8, 7 en Vista met behulp van een applet in het Configuratiescherm.

Een heel gemakkelijke manier om Apparaatbeheer in elke versie van Windows te starten, is vanaf de opdrachtprompt.

Typ gewoon het devmgmt.msc commando, of een van de andere drie die we hieronder beschrijven, en voilà …Apparaatbeheer start meteen!

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP.

Behalve dat het een van de snelste manieren is om het te openen, zou het kennen van het run-commando voor Apparaatbeheer ook van pas kunnen komen voor andere dingen. Geavanceerde taken zoals het schrijven van opdrachtregelscripts vereisen de opdracht Apparaatbeheer, evenals andere programmeertaken in Windows.

Image
Image

Vind je het vervelend om met commando's te werken? Er zijn tal van andere manieren om Apparaatbeheer in Windows te openen voor hulp.

Apparaatbeheer openen vanaf de opdrachtprompt

Benodigde tijd: Toegang tot Apparaatbeheer vanaf de opdrachtprompt, of een ander opdrachtregelprogramma in Windows, zou minder dan een minuut moeten duren, zelfs als dit de eerste keer is dat u opdrachten uitvoert.

Volg deze eenvoudige stappen om toegang te krijgen tot Apparaatbeheer vanaf de opdrachtprompt:

  1. Open opdrachtprompt. Zoek naar cmd in het Start-menu of de zoekbalk in de meeste versies van Windows.

    Image
    Image

    U kunt dit ook doen met beheerdersrechten door een verhoogde opdrachtprompt te openen, maar u hoeft de opdrachtprompt niet te openen met beheerdersrechten om vanaf de opdrachtregel naar Apparaatbeheer te gaan.

    Opdrachtprompt is de meest allesomvattende manier om opdrachten in Windows uit te voeren, maar de volgende stappen kunnen worden uitgevoerd via het hulpprogramma Uitvoeren, of zelfs vanuit Cortana of de zoekbalk in nieuwere versies van Windows.

    De primaire manier om het dialoogvenster Uitvoeren te openen is met het toetsenbord: Houd de Windows-toets ingedrukt en druk vervolgens eenmaal op R. Een andere manier is via Taakbeheer, wat u zou kunnen doen als het Windows-bureaublad is gecrasht en u alleen Taakbeheer kunt openen; om dat te doen, ga naar File > Run new task, en voer dan een van de onderstaande commando's in.

  2. Zodra de opdrachtprompt of het vak Uitvoeren is geopend, typt u een van de volgende opties en drukt u vervolgens op Enter:

    
    

    devmgmt.msc

    of

    
    

    mmc devmgmt.msc

    Apparaatbeheer zou onmiddellijk moeten openen.

    Image
    Image

    MSC-bestanden, die XML-bestanden zijn, worden in deze opdrachten gebruikt omdat Apparaatbeheer een onderdeel is van de Microsoft Management Console, het ingebouwde hulpprogramma dat bij Windows wordt geleverd en dat dit soort bestanden opent.

  3. U kunt nu Apparaatbeheer gebruiken om stuurprogramma's bij te werken, de status van een apparaat te bekijken, de systeembronnen te beheren die Windows aan uw hardware heeft toegewezen, en meer.

Twee alternatieve CMD-methoden voor apparaatbeheer

In Windows 11, 10, 8, 7 en Vista is Apparaatbeheer als applet in het Configuratiescherm opgenomen. Dit betekent dat er een bijbehorende appletopdracht in het Configuratiescherm beschikbaar is.

Twee van hen, eigenlijk:


control /name Microsoft. DeviceManager

of


control hdwwiz.cpl

Beide werken even goed, maar moeten worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt of het dialoogvenster Uitvoeren, niet vanuit Cortana of andere universele zoekvakken.

Het maakt niet uit hoe je het opent - via Configuratiescherm, Uitvoeren, een snelkoppeling op het bureaublad, opdrachtprompt, een BAT-bestand, PowerShell, enz. - Apparaatbeheer werkt hetzelfde, ziet er hetzelfde uit en heeft de exacte dezelfde kenmerken. Je kiest gewoon een van de verschillende sneltoetsen om het bestand te openen.

Apparaatbeheerbronnen

Hier zijn enkele artikelen met meer informatie en tutorials over Apparaatbeheer:

  • Hoe schakel ik een apparaat in Apparaatbeheer in Windows in?
  • Hoe schakel ik een apparaat uit in Apparaatbeheer in Windows?
  • Hoe bekijk ik de status van een apparaat in Windows?
  • Waarom staat er een rode X in Apparaatbeheer?
  • Waarom staat er een zwarte pijl in Apparaatbeheer?
  • Een geel uitroepteken repareren in Apparaatbeheer
  • Apparaatbeheer foutcodes

Aanbevolen: