Hoe Boot.ini te repareren of te vervangen in Windows XP [Eenvoudig]

Inhoudsopgave:

Hoe Boot.ini te repareren of te vervangen in Windows XP [Eenvoudig]
Hoe Boot.ini te repareren of te vervangen in Windows XP [Eenvoudig]
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Recovery Console > voer " bootcfg /rebuild " in op opdrachtregel > wacht tot het bootcfg-hulpprogramma klaar is met scannen.
  • Volgende: Voer Y in wanneer daarom wordt gevraagd > voer de naam van het besturingssysteem in > voer " /Fastdetect " in.
  • Volgende: Windows XP CD > verwijderen voer " exit " in om opnieuw te starten.

Dit artikel legt uit hoe u het boot.ini-bestand gemakkelijk kunt repareren of vervangen in Windows XP.


Ongeldig BOOT. INI-bestand Opstarten vanaf C:\Windows\

Hoe Boot.ini te repareren of te vervangen in Windows XP

Repareren of vervangen van het boot.ini-bestand duurt meestal minder dan 10 minuten, maar de totale tijd kan veel langer zijn als u een Windows XP-cd moet vinden.

  1. Ga naar de herstelconsole van Windows XP. De herstelconsole is een geavanceerde diagnostische modus van Windows XP, met speciale hulpmiddelen waarmee u het bestand boot.ini kunt herstellen.
  2. Wanneer u de opdrachtregel bereikt (gedetailleerd in stap 6 in de bovenstaande link), typt u de volgende opdracht en drukt u vervolgens op Enter.

    
    

    bootcfg /rebuild

  3. Het bootcfg-hulpprogramma scant uw harde schijven op Windows XP-installaties en geeft vervolgens de resultaten weer.

    Image
    Image

    Volg de overige stappen om uw Windows XP-installatie toe te voegen aan het bestand boot.ini.

  4. De eerste prompt vraagt, Installatie toevoegen aan opstartlijst? (Ja/Nee/Alle). Typ Y als antwoord op deze vraag en druk op Enter.
  5. De volgende prompt vraagt u om de Load Identifier in te voeren. Dit is de naam van het besturingssysteem. Typ bijvoorbeeld een van deze en druk vervolgens op Enter:

    
    

    Windows XP Professional

    Windows XP Home Edition

  6. De laatste prompt vraagt u om Enter OS Load options. Voer dit in:

    
    

    /Fastdetect

  7. Pak de Windows XP-cd uit, typ exit en druk op Enter om uw pc opnieuw op te starten.

    Ervan uitgaande dat een ontbrekend of beschadigd boot.ini-bestand uw enige probleem was, zou Windows XP nu normaal moeten starten.

Opstartconfiguratiegegevens opnieuw opbouwen in nieuwere versies van Windows

In nieuwere versies van Windows, zoals Windows 10 en Windows 8, worden opstartconfiguratiegegevens opgeslagen in het BCD-gegevensbestand, niet in een boot.ini-bestand.

Als u vermoedt dat opstartgegevens beschadigd zijn of ontbreken in een van die besturingssystemen, raadpleeg dan De BCD opnieuw opbouwen in Windows voor een volledige zelfstudie.

Moet ik dit probleem zelf oplossen?

Nee, je hoeft de bovenstaande opdracht niet handmatig uit te voeren en die stappen te volgen om het boot.ini-bestand te repareren - je hebt wel de mogelijkheid om een programma van derden dit voor je te laten doen. Het is echter niet zo moeilijk als je de aanwijzingen volgt zoals ze zijn. Plus, veel van de software die het boot.ini-bestand voor je kan repareren, kost je.

Je zou nooit een softwareprogramma moeten kopen om fouten met het boot.ini-bestand te herstellen. Ook al zijn er waarschijnlijk tientallen applicaties die de reparatie voor je kunnen doen, als het gaat om de manier waarop die programma's werken, zal elk van hen in wezen precies hetzelfde doen als wat we hierboven hebben beschreven. Het enige verschil is dat u op een of twee knoppen kunt klikken om de opdrachten te laten uitschrijven.

Als je nieuwsgierig bent, is Fix Genius van Tenorshare zo'n programma. Ze hebben een gratis proefversie die we niet hebben geprobeerd, maar het is waarschijnlijk dat niet alle functies werken, tenzij je de volledige prijs beta alt.

Aanbevolen: