Hoe verwijderde bestanden te herstellen (eenvoudig, 5 tot 25 minuten)

Inhoudsopgave:

Hoe verwijderde bestanden te herstellen (eenvoudig, 5 tot 25 minuten)
Hoe verwijderde bestanden te herstellen (eenvoudig, 5 tot 25 minuten)
Anonim

Wat te weten

  • Download en installeer een programma voor bestandsherstel, zoals Recuva, op een andere schijf dan die met de verwijderde bestanden.
  • Scannen naar bestanden die kunnen worden hersteld, meestal door een Scan-knop te selecteren.
  • Selecteer een verwijderd bestand uit de lijst met herstelbare bestanden en kies Herstellen.

Dit artikel legt uit hoe u verwijderde bestanden kunt herstellen met behulp van een programma voor bestandsherstel. Het bevat tips met betrekking tot het herstellen van verwijderde bestanden.

Hoe verwijderde bestanden te herstellen

Het herstellen van verwijderde bestanden van je harde schijf is niet gek om te proberen, maar het helpt om het te herstellen zodra je je realiseert dat het bestand is verwijderd. Bestanden die worden verwijderd, worden meestal pas echt verwijderd als ze door iets anders worden overschreven.

Volg de stappen om uw kansen op het herstellen van verwijderde bestanden van uw apparaat te maximaliseren:

  1. Download een gratis programma voor bestandsherstel en gebruik het om uw verwijderde bestanden te zoeken en te herstellen. Als de bestanden die u zoekt al uit de Prullenbak zijn geleegd, kan een hulpprogramma voor bestandsherstel helpen.

    Recuva is een topkeuze, maar als je het om de een of andere reden niet leuk vindt, of als je het probeert en het vindt het bestand dat je moet herstellen niet, probeer dan zeker een ander.

    Image
    Image

    We raden aan om de draagbare versie van Recuva of een ander programma voor bestandsherstel dat u kiest rechtstreeks te downloaden naar een flashstation of een andere schijf dan die met de ontbrekende bestanden erop.

  2. Pak de draagbare versie uit van de tool voor bestandsherstel die je hebt gekozen. Draagbare programma's hebben meestal een ZIP-indeling die standaard door Windows wordt ondersteund.

    Als je het naar een flashstation hebt gedownload, is het ideaal om het daar op het flashstation uit te pakken. Als je geen andere keuze had dan je harde schijf te gebruiken, pak hem dan daar uit. Als u uw harde schijf moest gebruiken en een installeerbare versie van een hulpprogramma voor bestandsherstel moest kiezen, installeer deze dan zoals aangegeven.

  3. Gebruik het hulpprogramma voor bestandsherstel om te zoeken naar bestanden die kunnen worden hersteld, een proces dat enkele seconden tot enkele minuten of langer kan duren, afhankelijk van hoe groot de schijf is.

    De exacte procedure verschilt van programma tot programma, maar meestal gaat het om het kiezen van de schijf die u wilt scannen op verwijderde bestanden en vervolgens tikken of klikken op een Scan-knop.

  4. Zodra de scan is voltooid, zoekt u het bestand in de lijst met herstelbare bestanden, selecteert u het en kiest u ervoor om Herstellen het te doen.

    Nogmaals, de details over het herstellen van bestanden die u wilt herstellen, zijn specifiek voor de tool die u hebt gekozen om te gebruiken.

    Een programma voor gegevensherstel kan niet alles ongedaan maken dat ooit is verwijderd en kan soms slechts een deel van een bestand herstellen. U kunt veel meer lezen over waarom dit is en wat u eraan kunt doen in onze Veelgestelde vragen over gegevensherstel.

  5. U zou nu toegang moeten hebben tot uw herstelbare bestanden.

Meer hulp bij het herstellen van verwijderde bestanden

Deze tips kunnen ook helpen bij het herstellen van verwijderde bestanden.

  1. De Prullenbak zou de eerste plaats moeten zijn waar je verwijderde bestanden wilt herstellen.
  2. Het herstellen van bestanden van apparaten zoals smartphones, muziekspelers, flashdrives en netwerkdrives is mogelijk, maar kan extra stappen vergen. Zie de veelgestelde vragen over gegevensherstel, hierboven gelinkt, voor enkele handige tips.

  3. U hoeft geen softwareprogramma voor gegevensherstel te hebben geïnstalleerd voordat u het bestand verwijdert om er een te gebruiken, wat goed nieuws is. Het helpt echter zeker om voorbereid te zijn.
  4. Een lege harde schijf of een niet-werkende computer vormt een extra probleem wanneer u een bestand moet herstellen. Hoewel dit in de meeste gevallen mogelijk is, volg je onze gids voor probleemoplossing voor een computer die niet kan worden ingeschakeld.
  5. Weet je zeker dat het bestand daadwerkelijk is verwijderd? Het kan zijn verplaatst naar een andere map die je sindsdien bent vergeten, of misschien heb je het gekopieerd naar een flashstation of ander apparaat dat niet meer op je computer is aangesloten. Gebruik een tool voor het zoeken naar bestanden zoals Everything om je hele computer te doorzoeken naar het bestand.

Twee gedachten

Het slimste dat u kunt doen, is stoppen met het schrijven van gegevens naar de schijf met de verwijderde bestanden. De enige manier waarop het bestand dat u wilt herstellen volledig verdwijnt, is als dezelfde fysieke ruimte die het op de schijf in beslag nam, wordt overschreven. Doe dus niets waardoor dit kan gebeuren.

De meeste schrijfzware taken zijn zaken als het installeren van software, het downloaden of streamen van muziek of video's, enz. Als u deze dingen doet, wordt uw bestand niet noodzakelijkerwijs overschreven, maar de kans wordt groter naarmate u ze vaker doet.

Voordat u iets anders doet, probeert u de verwijderde bestanden uit de Prullenbak te herstellen. Je hebt waarschijnlijk al in de Prullenbak gekeken, maar zo niet, doe dat dan nu. Als je het geluk hebt het niet geleegd te hebben sinds je het bestand hebt verwijderd, kan het hier zijn en in perfecte staat.

Bestanden die u verwijdert van mediakaarten, USB-drives, externe harde schijven van welke aard dan ook en netwerkshares, worden niet opgeslagen in de Prullenbak. Hetzelfde geldt, uiteraard, voor zaken als je smartphone. Zeer grote bestanden van elke bron worden ook vaak direct verwijderd, waarbij de Prullenbak wordt overgeslagen.

Aanbevolen: