Hoe het iPhone White Screen of Death eenvoudig te repareren

Inhoudsopgave:

Hoe het iPhone White Screen of Death eenvoudig te repareren
Hoe het iPhone White Screen of Death eenvoudig te repareren
Anonim

Als het scherm van je iPhone helemaal wit is en geen pictogrammen of apps vertoont, heb je mogelijk te maken met het beruchte iPhone White Screen, ook wel het iPhone White Screen of Death genoemd. Die naam laat het eng klinken, maar het is niet zo erg als het in de meeste gevallen klinkt. Je iPhone zal niet ontploffen of zo.

Het iPhone White Screen of Death doet zijn naam zelden eer aan. De stappen die in dit artikel worden uitgelegd, kunnen het vaak repareren (en kunnen ook een iPad of iPod touch repareren. Bekijk het einde van het artikel voor meer informatie).

Image
Image

Hoewel de tips en instructies in dit artikel zijn geschreven met iOS 12, zijn ze van toepassing op alle recente versies van de iPhone en het iOS-besturingssysteem, inclusief (maar niet beperkt tot) iOS 11 en iOS 12.

De oorzaken van het witte scherm van de iPhone

Een wit iPhone-scherm kan door een aantal dingen worden veroorzaakt, maar de twee meest voorkomende boosdoeners zijn:

  • Mislukte software-update of jailbreak - Wanneer u het besturingssysteem van de iPhone probeert bij te werken en de update mislukt, ziet u soms het witte scherm. Dit komt nog vaker voor wanneer je je iPhone probeert te jailbreaken en de jailbreak mislukt.
  • Hardwareprobleem - Als software niet de boosdoener is, is de andere meest voorkomende oorzaak van het witte scherm de kabel die het moederbord van de iPhone met het scherm verbindt, losraken of breken. In sommige gevallen is dit gewoon het gevolg van een hardwarestoring in de loop van de tijd. Bij andere komt de connector los nadat de telefoon te vaak is gevallen.

Wat de oorzaak van het iPhone White Screen of Death op je telefoon ook is, probeer deze stappen om het te repareren.

Probeer eerst met drie vingers tikken

Dit lost het probleem in de meeste gevallen niet op, maar er is een kleine kans dat je helemaal geen White Screen of Death hebt. In plaats daarvan hebt u mogelijk per ongeluk de schermvergroting ingeschakeld. Als dat zo is, kan het zijn dat je super dichtbij bent ingezoomd op iets wits, waardoor het eruitziet als een wit scherm. In dat geval zullen normale tikken je niet helpen.

Om de vergroting vast te zetten, houdt u drie vingers bij elkaar en gebruikt u ze om te dubbeltikken op het scherm. Als uw scherm is vergroot, wordt het teruggezet naar de normale weergave. Schakel de vergroting uit in Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoom> Uit

Harde reset van de iPhone

Vaak is de beste stap om een iPhone-probleem op te lossen, de iPhone opnieuw op te starten. In dit geval hebt u een iets krachtigere herstart nodig, een harde reset genaamd. Dit is als een herstart, maar u hoeft niets op uw scherm te zien of aan te raken - wat essentieel is als u een wit scherm heeft dat niet reageert op tikken. Het wist ook meer van het geheugen van de iPhone (maak je geen zorgen, je verliest je gegevens niet).

Image
Image

Een harde reset uitvoeren op elk iPhone-model vanaf het origineel via de iPhone 7:

  1. Houd zowel de Home-knop als de sleep/wake-knop tegelijkertijd ingedrukt (houd op de iPhone 7 de volume downen sleep/wake knoppen in plaats daarvan).
  2. Blijf vasthouden totdat het scherm knippert en het Apple-logo verschijnt.
  3. Laat de knoppen los en laat de iPhone opstarten zoals normaal.

Omdat de iPhone 8 een andere technologie heeft in de Home-knop en omdat de iPhone X, XS en XR helemaal geen Home-knop hebben, is het harde resetproces een beetje anders. Op die modellen:

  1. Druk op de volume omhoog knop en laat hem los.
  2. Druk op de volume omlaag knop en laat hem los.
  3. Houd de sleep/wake (ook bekend als Side) ingedrukt totdat de telefoon opnieuw opstart. Wanneer het Apple-logo verschijnt, laat u de knop los.

Houd Home + Volume omhoog + Power ingedrukt

Als een harde reset niet hielp, is er een andere combinatie van knoppen die voor veel mensen werkt:

  1. Houd de Home-knop, de volume omhoog-knop en de power (sleep/wake) knop allemaal tegelijk.
  2. Het kan even duren, maar blijf vasthouden totdat het scherm uitgaat.
  3. Blijf die knoppen ingedrukt houden totdat het Apple-logo verschijnt.
  4. Als het Apple-logo verschijnt, kun je de knoppen loslaten en de iPhone normaal laten opstarten.

Dit werkt uiteraard alleen met iPhone-modellen die een Home-knop hebben. Het werkt waarschijnlijk niet met de iPhone 8, X, XS en XR en werkt mogelijk niet met de 7. Nog geen woord of er een equivalent is voor deze optie op die modellen.

Probeer de herstelmodus en herstel vanaf back-up

Als geen van deze opties werkte, is de volgende stap om te proberen de iPhone in de herstelmodus te zetten. Herstelmodus is een krachtig hulpmiddel om eventuele softwareproblemen te omzeilen. Hiermee kunt u de iOS opnieuw installeren en back-upgegevens op de iPhone herstellen. Om het te gebruiken, heb je een computer nodig waarop iTunes is geïnstalleerd en volg je deze stappen:

  1. Schakel je iPhone uit, indien mogelijk.
  2. Steek de synchronisatiekabel in de iPhone, maar niet in de computer.
  3. Wat u vervolgens doet, hangt af van uw iPhone-model:

    • iPhone XR, XS, X en 8 - Houd de Side-knop ingedrukt terwijl u de synchronisatiekabel in de computer steekt.
    • iPhone 7 series - Houd volume omlaag ingedrukt terwijl u de telefoon op de computer aansluit.
    • iPhone 6S en eerder - Houd de Home-knop ingedrukt en sluit de kabel aan op de computer.
  4. Blijf de knop die je ingedrukt houdt ingedrukt houden totdat het scherm Herstelmodus verschijnt (het iTunes-pictogram met een kabel die ernaar wijst en de tekst Verbind met iTunes).
  5. Als het scherm van wit naar zwart verandert, bevindt u zich in de herstelmodus. Op dit moment kunt u de instructies op het scherm in iTunes gebruiken om Herstellen uw iPhone vanaf een back-up of Update het besturingssysteem te Herstellen
  6. Herstel je telefoon vanaf een back-up.

In sommige gevallen kun je een probleem tegenkomen bij het herstellen van de iPhone waardoor je het proces niet kunt voltooien. U kunt bijvoorbeeld de 4013 iPhone-fout krijgen.

In en uit iPhone-herstelmodus gaan

Probeer DFU-modus

Device Firmware Update (DFU)-modus is zelfs krachtiger dan de herstelmodus. Hiermee kunt u de iPhone inschakelen, maar voorkomt dat deze het besturingssysteem opstart, zodat u wijzigingen in het besturingssysteem zelf kunt aanbrengen. Dit is ingewikkelder en tricker, maar het is het proberen waard als niets anders heeft gewerkt. Om je telefoon in de DFU-modus te zetten:

  1. Sluit je iPhone aan op je computer en start iTunes.
  2. Zet je telefoon uit.
  3. Wat u vervolgens doet, hangt af van uw iPhone-model:

    • iPhone 7 en hoger - Houd de zijknop en de knop Volume omlaag tegelijkertijd ingedrukt.
    • iPhone 6S en eerder - Houd de slaap-/aan/uit-knop en de startknop tegelijkertijd ingedrukt.
  4. Houd de knoppen 10 seconden ingedrukt. Als je het Apple-logo ziet, heb je het te lang vastgehouden en zou je opnieuw moeten beginnen.
  5. Laat na 10 seconden de slaap/aan/uit/zijknop los, maar blijf de andere knop ingedrukt houden.
  6. Als het scherm van uw telefoon zwart is, bevindt u zich in de DFU-modus. Als je een iTunes-logo ziet, moet je opnieuw beginnen.
  7. Volg de instructies op het scherm in iTunes.

Bottom Line

Als je al deze stappen hebt geprobeerd en nog steeds het probleem hebt, heb je waarschijnlijk een probleem dat je niet kunt oplossen. U dient contact op te nemen met Apple om een afspraak te maken bij uw plaatselijke Apple Store voor ondersteuning.

Een iPod Touch of iPad wit scherm repareren

Dit artikel gaat over het repareren van een wit iPhone-scherm, maar de iPod touch en iPad kunnen hetzelfde probleem hebben. Gelukkig zijn de oplossingen voor een iPad of iPod touch White Screen hetzelfde. Alle drie de apparaten delen veel van dezelfde hardwarecomponenten en draaien op hetzelfde besturingssysteem, dus alles wat in dit artikel wordt genoemd, kan ook helpen om een wit scherm van een iPad of iPod touch te repareren.

FAQ

    Waarom is het scherm van mijn iPhone zwart-wit?

    Als een iPhone-scherm zwart-wit wordt, is er waarschijnlijk een instelling gewijzigd. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Beeld- en tekstgrootte en zorg voor Kleurfilters is uitgeschakeld. Ga in Toegankelijkheid naar Zoom > tik op Zoomfilter en zorg ervoor dat Grayscaleis niet geselecteerd.

    Hoe repareer ik een groene lijn op een iPhone-scherm?

    Als je een verticale groene lijn op je iPhone-scherm ziet, probeer dan het apparaat opnieuw op te starten en bij te werken naar de nieuwste iOS-versie. Mogelijk moet u contact opnemen met Apple-ondersteuning als er waterschade of hardwareschade is. Overweeg als laatste redmiddel om de iPhone terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

    Hoe repareer ik een zwart scherm op een iPhone?

    Als je een leeg iPhone-scherm ervaart dat zwart blijft, maar je kunt zien dat het werkt omdat het geluid maakt, zorg er dan eerst voor dat het apparaat is opgeladen. Als het probleem zich voordoet in een bepaalde app, verwijdert u die app en start u de telefoon opnieuw op. U kunt ook proberen de iPhone opnieuw op te starten in de herstelmodus.

Aanbevolen: