Black Boys Code komt naar Chicago

Black Boys Code komt naar Chicago
Black Boys Code komt naar Chicago
Anonim

Het is geen geheim dat er een aanzienlijke diversiteitskloof is in de technologiesector, waarbij vrouwen en gekleurde mensen ernstig ondervertegenwoordigd zijn in de industrie.

De redenen voor deze kloof zijn legio, met ranken die honderden jaren teruggaan, dus het repareren ervan is een overweldigende taak. Gelukkig proberen liefdadigheidsgroepen zoals Black Boys Code op zijn minst een deuk te maken in de systemische problemen die hier spelen.

Image
Image

De organisatie, opgericht in 2015 in Canada, heeft zojuist een gloednieuwe locatie geopend in Chicago, de tweede vestiging in de VS. Het inaugurele evenement is het Black Boys Code Technology Summer Camp, een vijf weken durend programma voor kinderen van 13 tot 15 jaar dat de digitale geletterdheid en probleemoplossende vaardigheden met betrekking tot de technologische industrie wil vergroten.

Het doel van de organisatie is om "de volgende generatie wetenschappers, technologieprofessionals en ingenieurs op te leiden om de diversiteitskloof in STEM te vullen en een aanwezigheid te creëren voor zwarte jongeren om computercodeervaardigheden te leren", Bryan Johnson, Chief Executive Officer van Black Boys Code, zei in het persbericht.

Naast het inaugurele zomerkamp zal Black Boys Code het hele jaar door verschillende workshops organiseren om kinderen en tieners kennis te laten maken met computercodering, gevolgd door intensiever onderwijs om specifieke codeertalen en gerelateerde concepten, zoals kwantumcomputing, aan te leren.

Bovendien creëren deze workshops de broodnodige industriële contacten voor jongeren uit Chicago, mochten ze besluiten door te gaan in het technische veld. Deze introducties fungeren ook als "levend bewijs dat succes op het gebied van computer en technologie echt en haalbaar is en eerder de norm dan de uitzondering kan zijn", aldus de organisatie.

De vestiging in Chicago is de 13e locatie wereldwijd, met 11 in Canada en het kantoor in Atlanta.

Aanbevolen: