Hoe worden YouTubers betaald?

Inhoudsopgave:

Hoe worden YouTubers betaald?
Hoe worden YouTubers betaald?
Anonim

YouTube is zoveel meer dan alleen trending, meme-waardige video's bekijken. De website voor het delen van video's is ook een platform voor makers om hun eigen originele inhoud te delen. Zodra deze makers een grote en loyale aanhang voor hun inhoud hebben opgebouwd, kunnen ze met YouTube inkomsten genereren met hun video's. Creators verdienen in wezen geld aan premium YouTube-abonnees die toevallig hun inhoud bekijken en door YouTube toe te staan advertenties weer te geven tijdens hun video's.

Als je een videomaker bent (of erover denkt om dat te worden), lees dan verder voor meer informatie over hoe je geld kunt verdienen op YouTube.

Hoe beta alt YouTube zijn contentmakers?

YouTube beta alt de makers van inhoud via het YouTube-partnerprogramma (YPP).

Als je lid bent van dit programma, kun je als maker inkomsten genereren met je video's door advertenties weer te geven en inkomsten te ontvangen van YouTube Premium-abonnees die je video's bekijken.

Om lid te worden, moet je een aanmeldingsproces doorlopen waarbij je aan bepaalde toelatings- en inhoudsvereisten moet voldoen:

  • U heeft een goedgekeurd Google AdSense-account nodig.
  • Je kanaal moet meer dan 1.000 abonnees hebben.
  • Je kanaal moet het afgelopen jaar meer dan 4.000 kijkuren hebben gehad. Kijkuren (of je totale kijktijd) is de totale hoeveelheid tijd die mensen hebben besteed aan het bekijken van je video's.
  • Je inhoud moet in overeenstemming zijn met het YPP-beleid, waaronder de communityrichtlijnen, de servicevoorwaarden en het Google AdSense-beleid van YouTube. Als u inkomsten wilt genereren met uw video's, moet uw inhoud voldoen aan de adverteerdervriendelijke richtlijnen van YouTube.
  • YouTube-partnerprogramma moet beschikbaar zijn in uw land.

Zodra je aan deze vereisten voldoet en bent toegelaten tot het partnerprogramma, kun je inkomsten genereren met je video's. Je hebt ook toegang tot het YouTube Creator Support-team, dat je kan helpen bij het oplossen van problemen met creators, zoals auteursrechten of problemen met betrekking tot de communityrichtlijnen.

Als je eenmaal bent geaccepteerd, word je er niet uit gegooid

Hoewel alle inhoud die op YouTube wordt gepubliceerd, moet voldoen aan de communityrichtlijnen van YouTube, is dit vooral belangrijk voor diegenen die inkomsten willen genereren met hun inhoud, aangezien je de toegang tot het YouTube-partnerprogramma kunt verliezen als je video's deze richtlijnen schenden.

Het is belangrijk dat de inhoud van je kanaal voldoet aan de communityrichtlijnen van YouTube. Een meer gedetailleerde beschrijving ervan vindt u hier.

Als je niet voldoet aan de vereisten voor auteursrecht en redelijk gebruik van YouTube, verlies je ook de toegang tot YPP. Met betrekking tot auteursrecht en redelijk gebruik vereist YouTube dat je alle rechten hebt op de inhoud die je plaatst en waarmee je inkomsten wilt genereren. Als je video's om de een of andere reden inhoud van derden bevatten, moet het gebruik van die inhoud onder redelijk gebruik vallen.

Haal het meeste uit het YouTube-partnerprogramma

Om je gebruik van het YouTube-partnerprogramma te optimaliseren, kun je het beste beginnen met het volgen van de richtlijnen voor content die geschikt is voor adverteerders.

Het doel van de richtlijnen voor content die geschikt is voor adverteerders is om u te helpen bij het maken van het soort content waarop YouTube-adverteerders hun advertenties zouden willen weergeven.

Deze richtlijnen behandelen de volgende onderwerpen als het gaat om het maken van content die geschikt is voor adverteerders:

  • Tips voor het maken van het soort inhoud dat adverteerders zouden willen.
  • Instructies voor het uitschakelen van advertenties voor afzonderlijke video's die niet geschikt zijn voor adverteerders.
  • Een lijst met inhoudstypen die niet als adverteerdervriendelijk worden beschouwd.

Bottom Line

Als je nog geen Google-account hebt, moet je je hiervoor aanmelden om je YouTube-account in te stellen. Lees onze YouTube-aanmeldingsgids om aan de slag te gaan.

Aanmelden om YouTube-betalingen te ontvangen

Zodra je je eigen video's hebt gemaakt en gepost en een publiek voor ze hebt opgebouwd, kun je je aanmelden om YouTube-betalingen te ontvangen. Als je je wilt aanmelden om betalingen te ontvangen, moet je je aanmelden voor het YouTube-partnerprogramma.

Aanmelden voor het YouTube-partnerprogramma is een proces dat uit meerdere stappen bestaat en het kan tot een maand duren om goedgekeurd te worden, afhankelijk van of je al dan niet het aantal abonnees en het aantal kijkuren hebt bereikt op het moment dat je toegepast of daarna.

Als u niet aan deze vereisten voldeed op het moment dat u zich aanmeldde, wordt uw aanvraag pas beoordeeld als u dat wel doet.

De aanvraag omvat de volgende fasen: akkoord gaan met de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma, aanmelden voor Google AdSense, uw voorkeuren voor het genereren van inkomsten instellen en beoordeeld worden.

Image
Image

Om uw YPP-toepassing te starten

  1. Log in op je YouTube-account.
  2. Selecteer je accountprofiel in de rechterbovenhoek van de YouTube-website.
  3. Selecteer Creator Studio of YouTube Studio.
  4. Selecteer aan de linkerkant Instellingen. Selecteer onder Account Extra functies bekijken.

  5. Selecteer onder Inkomsten genereren Enable.
  6. Het volgende scherm zou 'Inkomsten genereren' moeten heten en alle vier de bovengenoemde stappen moeten weergeven die nodig zijn om deel te nemen aan het partnerschapsprogramma. De eerste gemarkeerde stap op deze pagina is 'Lees en ga akkoord met de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma'. Selecteer Start om deze stap te voltooien.
  7. Lees de YPP-voorwaarden en selecteer elk van de drie onderstaande uitspraken met een vinkje. Selecteer Ik accepteer.
  8. Je wordt teruggebracht naar de pagina 'Inkomsten genereren' en wordt door de rest van de stappen geleid om je aan te melden voor toelating tot het YPP-programma:

    • Aanmelden voor AdSense.
    • Voorkeuren voor het genereren van inkomsten instellen.
    • Ontvang een beoordeling na het bereiken van 4.000 kijkuren in de afgelopen 12 maanden en 1.000 abonnees.
  9. Terwijl u de volgende drie stappen voltooit, selecteert u Start voor elke stap om ze te voltooien. Volg de aanwijzingen op het scherm om elke stap en uw aanvraag te voltooien.

Hoewel geld verdienen op YouTube voornamelijk wordt gedaan door advertenties tijdens je video's weer te geven en inkomsten te ontvangen van premium YouTube-abonnees, zijn er verschillende andere, minder bekende manieren om geld te verdienen op de site voor het delen van video's, zoals:

  • Super Chat
  • Merch
  • Kanaallidmaatschappen

Lid zijn van YPP geeft je echter niet automatisch recht op deze methoden. Je moet nog steeds aan bepaalde geschiktheidsvereisten voor elk ervan voldoen.

Aanbevolen: