Ik heb een speelafspraakje met de nieuwe retro-handheld van Panic

Inhoudsopgave:

Ik heb een speelafspraakje met de nieuwe retro-handheld van Panic
Ik heb een speelafspraakje met de nieuwe retro-handheld van Panic
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Playdate lijkt retro game-design te combineren met nieuwe ervaringen.
  • Het gestroomlijnde, draagbare ontwerp maakt gebruik van de nostalgie van urenlang spelen op een oude Nintendo Gameboy.
  • Wekelijkse game-releases betekenen dat gebruikers elke week een nieuwe verrassing krijgen.
Image
Image

Panic's aankomende Gameboy-achtige systeem lijkt een stukje retro-gamestijl te leveren, maar zonder je te begraven in de nostalgie die voortkomt uit het opnieuw spelen van de games waarmee je bent opgegroeid - en ik ben er helemaal voor.

Retro-gaming maakt de laatste tijd een behoorlijke comeback, en hoewel het leuk is om old-school titels opnieuw te spelen die hebben bijgedragen aan het vormgeven van gamen, kun je ook het gevoel en de emotie missen die bij die remakes horen als je speelde het origineel niet. Dat is de reden waarom nieuwe systemen zoals Playdate - een klein geel Gameboy-achtig apparaat van Panic - zo opwindend zijn, omdat ze de old-school graphics en visuals van die klassiekers combineren met gloednieuwe ervaringen.

"Playdate is een interessante deelnemer omdat het is ontworpen als een retro-achtig apparaat met retro-stijl (maar geheel nieuwe) games", vertelde Scott Willoughby, een game-ontwikkelaar en chief operating officer van Brainium, aan Lifewire in een e-mail.

"Dit kan een beperkte aantrekkingskracht hebben op nostalgische spelers die bekende games willen herbeleven (ze geven uiteindelijk meer om de software dan om de hardware). Dit is meer een uitdaging voor gamedesign: hoe maak je boeiende, nieuwe games binnen de interface en grafische beperkingen van dit nieuwe apparaat?"

Het beroep indienen

Er zijn veel redenen waarom ik enthousiast ben over Playdate en wat het op tafel brengt. Ten eerste is het algehele ontwerp van de handheld gewoon fantastisch. Het ziet er strak en mooi uit, en zoals Willoughby tijdens ons gesprek opmerkte, het is het type hardware dat erom smeekt om vastgehouden te worden.

Het ontwerp zelf doet denken aan de oude Gameboys die Nintendo vroeger verscheepte, wat toevallig ook een van de gameconsoles is die ik het meest na aan het hart ben, alleen al vanwege de lange uren die ik er aan heb besteed aan het spelen van games.

De games zijn ook spannend, omdat ze die retro-stijl bieden die hoort bij het kleine zwart-witscherm, terwijl ze ook de aantrekkingskracht hebben van het spelen van games die je nog nooit eerder hebt gezien.

Gooi het nieuwe stereodock in dat Panic onlangs heeft aangekondigd, en het pakket begint nog aantrekkelijker te worden als een eenvoudige retro-gamingconsole met een flair voor een nieuw ontwerp. De crank - waarvan Panic zegt dat deze zal worden gebruikt om sommige games te besturen - is ook een zeer interessante toevoeging en een die ik graag zelf in actie wil zien.

Overal is het product buitengewoon aantrekkelijk vanwege de mate waarin het inspeelt op dat ouderwetse gevoel. Maar het is niet helemaal een retro-spelmachine, want je zult niet duiken in nostalgische trips van je favoriete klassieke titels. Met Nintendo en anderen die al een overvloed aan retro-consoles aanbieden, is dat echt een slechte zaak? Ik denk het niet.

Elke week vieren

De andere reden waarom ik enthousiast ben over Playdate is de manier waarop Panic de 24 games levert die bij het eerste "seizoen" van de console zijn geleverd. Het idee hierachter is om elke week nieuwe games aan gebruikers te leveren. Het meest opwindende hier is echter dat je pas weet wat je krijgt als het op de console arriveert.

Het is net alsof je elke week een verjaardagscadeau krijgt. Je weet dat het komt, maar je weet gewoon niet wat het is. Panic heeft natuurlijk al een aantal van de games die we gaan spelen, beschreven, waaronder titels als Casual Birder, Executive Golf DX en Pick Pack Pup, maar het bedrijf heeft niet veel details gegeven over wat de meeste van deze games zijn..

Image
Image

Dat helpt een extra vleugje mysterie aan de Playdate toe te voegen, en het is eerlijk gezegd iets waar ik zin in heb, vooral in een tijd waarin het voelt alsof we verwachten dat ontwikkelaars ons met de hand voeden volledige details over nieuwe games voordat ze uitkomen. Als ik niet precies weet waar ik aan begin, word ik alleen maar enthousiaster om de games van Playdate te gaan spelen.

Het mixen van retro game-ontwerp met nieuwe ervaringen is een perfecte manier om de dingen te laten zien die klassieke gametitels zo euforisch maakten, terwijl het ook nieuwe titels oplevert voor old school en new school gamers om van te genieten.

"Aangezien de eerste generaties gamers (letterlijk) de volgende generaties gamers hebben voortgebracht, heeft de wens om de games die ze met hun kinderen bedachten te delen, gamers (zowel nieuwe als oude) opnieuw blootgesteld aan de geneugten van klassieke retro-games, " legde Willoughby uit.

"Dit heeft zowel talloze nieuwe retro-stijl (eenvoudige besturing, lo-fi graphics, 2D-ontwerpen) geïnspireerd, maar zorgde voor een enorme vraag naar toegang tot klassieke bibliotheken. Het is een perfecte combinatie van nostalgie, generatiedeling en toegankelijke ontwikkelingstools en publicatieplatforms voor nieuwe game-ontwerpers."

Aanbevolen: