De 6 beste camera's voor minder dan $ 300 in 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste camera's voor minder dan $ 300 in 2022
De 6 beste camera's voor minder dan $ 300 in 2022
Anonim

Er zijn veel redenen waarom je misschien de beste camera wilt vinden voor minder dan $ 300. Camera's op telefoons worden tegenwoordig echt geweldig, maar er zijn nog steeds genoeg redenen om een aparte camera te willen om die speciale momenten vast te leggen.

De meest voor de hand liggende reden is zoom. Terwijl sommige telefoons optische zoom hebben, zullen vele anderen software "zoom" gebruiken. Het soort zoom dat je kunt krijgen van een stand-alone camera blaast ze uit het water. Telefoons met optische zoom zitten vaak vast op een vast zoompunt, terwijl camera's met beweegbare optica kunnen in- en uitzoomen. Het is een veel betere ervaring en veel betere kwaliteit.

Er is ook het idee dat je niet al je eieren in één mand wilt leggen. Als je in de stad bent of bij het concert van je kind, en je telefoon sterft, ook je camera. Een apart apparaat zorgt ervoor dat je de stroom hebt wanneer je die nodig hebt. We kunnen het ook hebben over opslag, gebruiksgemak, gebruik met één hand en meer. Het volstaat te zeggen dat als je dit leest, je dit allemaal hebt overwogen, en je hebt een budget. We hebben onze favorieten voor uw overweging verzameld.

Beste algemeen: Sony Cyber-shot DSC-WX350

Image
Image

Als je aan digitale beeldbewerking denkt, is Sony waarschijnlijk een van de eerste bedrijven die in je opkomt. Sony loopt al tientallen jaren voorop op het gebied van beeldvorming en de Cyber-shot DSC-WX350 is een van de instapcamera's op instapniveau. Deze camera heeft een 18,2 MP 1/2,3 Exmor CMOS-sensor, 20x optische zoom en verdubbelt 40x Clear Image Zoom. De achterkant van de camera heeft een 3-inch scherm zonder optische zoeker.

De camera wordt geleverd met een geheugenkaart van 64 GB en een hoesje, wat een mooie set extra's is. De camera heeft ook ingebouwde Wi-Fi en Near Field Communications (NFC) voor eenvoudige koppeling met uw computer of smartphone, zodat u foto's direct kunt delen terwijl u ze maakt. Kortom, dit is de perfecte aanvulling op uw smartphone.

Resolutie: 18,2 MP | Sensortype: Exmor R CMOS | Max ISO: 12, 800 | Optische zoom: 20x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

Beste waterdichte: Fujifilm FinePix XP130 waterdichte digitale camera

Image
Image

Als je van plan bent om in de toekomst wat water te gebruiken, is de Fujifilm FinePix XP130 misschien een goede keuze om mee te sjouwen. Sommige smartphones zijn waterbestendig, maar deze camera kan volledige onderdompeling tot 20 meter aan. Dat is behoorlijk zwaar en zou bestand moeten zijn tegen elke, behalve de moeilijkste kern van duikexcursies. De camera is verkrijgbaar in maximaal vijf verschillende kleuren, maar we raden geel aan voor maximaal zicht onder water. Je kunt deze camera ook via Bluetooth met je smartphone verbinden om foto's over te zetten om ze ook gemakkelijk te delen.

Hoewel de camera is geclassificeerd voor grote diepte onder water, is hij ook beperkt tot slechts 5x optische zoom. Dat is grotendeels te wijten aan het ontbreken van bewegende delen aan de buitenkant, die gaten zouden creëren voor water om binnen te komen. Toch is het een beetje teleurstellend als je boven de golven bent. Video-opname is beperkt tot slechts 1080p bij 60 fps. Maar de videocamera is ook in staat om superslo-mo vast te leggen met 320 fps. Dat geeft je een aantal goede opties voor snelle opnamen die veel details vastleggen.

Resolutie: 16.4MP | Sensortype: BSI-CMOS-sensor | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 5x | Connectiviteit: Bluetooth

Beste waterdichte budget: Nikon Coolpix W100

Image
Image

De Nikon Coolpix is een geweldige alternatieve optie voor mensen die op zoek zijn naar een waterdichte camera met een beperkt budget. Deze camera kan tot 10 meter onder water worden ondergedompeld en kan ook tegen een stootje. Het kan druppels tot 5,9 voet en temperaturen tot 14 graden Fahrenheit overleven. Kortom, het is behoorlijk stevig gebouwd. Net als de Fujifilm hierboven is de optische zoom hier beperkt, dit keer om dezelfde redenen tot 3x. Bewegende delen betekenen openingen waar water kan binnendringen.

Deze camera heeft verschillende methoden om verbinding te maken met uw smartphone, waaronder Wi-Fi, Bluetooth en NFC. De 13,2 MP camerasensor kan een aantal goede foto's maken, maar u wilt video-opname doorgeven. Het kan volstaan met fel verlichte scènes, maar iets minder dan dat wordt meestal onbruikbaar. Dat is jammer, aangezien onderwater vaak een omgeving met weinig licht is. Maar als je iets goedkoops nodig hebt om rond te komen tijdens een onderwaterreis, is dit misschien een goede optie voor jou.

Resolutie: 13.2MP | Sensortype: CMOS-sensor | Max ISO: 1, 600 | Optische zoom: 3x | Connectiviteit: Bluetooth, NFC, Wi-Fi

"De Nikon Coolpix W100 probeert niet iets te zijn wat hij niet is. Het is een goedkope waterdichte camera en hij heeft alles wat je nodig hebt om fatsoenlijke foto's te maken onder water of in vuile omstandigheden. " - Gannon Burgett, producttester

Beste zoom: Canon PowerShot SX420 IS

Image
Image

Als het gaat om het dragen van een aparte camera, is er eigenlijk maar één reden om dat te doen, en dat is zoomen. Dat is waar de Canon Powershot SX420 in het spel komt. Dit is een 20 MP 1/2,3-inch sensor met een 42x optische zoom waarmee u uw onderwerp van dichtbij kunt bekijken, waar het ook is. Dit is een zeer lichte camera die gemakkelijk mee te nemen, te richten en te fotograferen is. Het heeft ook een lage prijs.

De batterijduur is niet optimaal en de sluitervertraging kan soms een probleem zijn, afhankelijk van je omgeving. De camera leeft vrijwel automatisch en er zijn weinig handmatige bedieningselementen. Wanneer de automatische modus moeite heeft met het bepalen van de beste instellingen, kan dat frustrerend zijn. Omdat dit niet als een professionele camera wordt beschouwd, is er ook helemaal geen RAW-ondersteuning, dus je blijft zitten met gecomprimeerde.jpg-afbeeldingen. Dat is niet het ergste, maar het geeft je wel minder controle over je eindproduct. Met ingebouwde Wi-Fi kun je eenvoudig je foto's delen.

Resolutie: 20MP | Sensortype: CCD-sensor | Max ISO: 1, 600 | Optische zoom: 42x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

"Er is niet genoeg verschil tussen een smartphonecamera en een basismodel om mensen te verleiden beide toestellen te dragen. Dat is waar de Canon PowerShot SX420 zich onderscheidt in de markt door gebruik te maken van een grote optische zoomlens. " - Kyle Schurman, producttester

Beste DSLR: Canon PowerShot SX540 HS

Image
Image

Als je je onderwerp van dichtbij en persoonlijk wilt bekijken, is 50x optische zoom een geweldige manier om dat te doen. Dat is precies wat de Canon Powershot SX540 HS zal doen. De enorme 50x optische zoom kan worden aangepast met een van de twee hendels, waardoor het gemakkelijk is om in en uit te zoomen, ongeacht hoe u de camera vasthoudt. De camera heeft ook ingebouwde Wi-Fi- en NFC-connectiviteit om uw foto's eenvoudig over te zetten naar uw smartphone om ze te delen.

Waar deze camera last van heeft, is het ontbreken van een optische zoeker. De camera heeft een groot 3-inch scherm aan de achterkant om als zoeker te dienen, maar het is moeilijk te zien in direct zonlicht, waardoor het moeilijk is om de foto te maken die je zoekt. Het is het soort complicerende factor waar u echt rekening mee moet houden voordat u uw zuurverdiende geld neerlegt. Maar als u op zoek bent naar een camera met een krachtige zoomlens, is dit een goede optie om te overwegen.

Resolutie: 20,3 MP | Sensortype: CMOS-sensor | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 50x | Connectiviteit: NFC, Wi-Fi

Beste budget DSLR: Kodak PIXPRO Astro Zoom AZ401

Image
Image

Als je op zoek bent naar een DSLR-ervaring en je hebt een krap budget, bekijk dan de Kodak PIXPRO AstroZoom AZ401-camera. Het is uiterst betaalbaar en wordt geleverd met een geweldige 40x optische zoom. Bovendien kan hij panorama's van 180 graden vastleggen met ingebouwde software die uw foto's aan elkaar plakt voor een prachtig landschap.

De camera heeft geen oplaadbare batterij. Het werkt in plaats daarvan op twee AA-batterijen, wat zowel goed als slecht nieuws is. Enerzijds zijn batterijen eenvoudig te vervangen. Aan de andere kant is het fijn om gewoon op te laden in plaats van batterijen te verspillen.

Deze camera is een beetje kieskeurig als het gaat om SD-kaarten. Allereerst kan het geen kaart ondersteunen die groter is dan 32 GB, wat volgens de huidige normen vrij klein is. Het ondersteunt ook geen MicroSD-kaarten in een adapter, noch ondersteunt het Ultra-, Ultra Plus-, Extreme-, Extreme Plus-, Extreme Pro- of SDXC-kaarten. Dat zijn veel kanttekeningen voor één camera. Maar deze camera is uiterst betaalbaar, dus het is de moeite waard om wat ongemakken te verdragen, gezien alles wat je krijgt voor de prijs.

Resolutie: 16MP | Sensortype: CCD | Max ISO: 3, 200 | Optische zoom: 40x | Connectiviteit: N/A

We moeten de Sony Cyber-shot DSC-WX350 (bekijken op Amazon) aanbevelen als onze beste keuze. Het is een hele mondvol, maar de camera zelf is compact, licht, gemakkelijk mee te nemen en heeft nog steeds een 20x optische zoom in zijn kleine behuizing. Het is het soort camera dat je in een tas kunt stoppen en er alleen uit kunt halen als je het nodig hebt. Met de optische zoom komt u dichtbij alle onderwerpen die u snel wilt vastleggen. Het is echt het beste compromis van functies en prestaties op de lijst.

Als je op zoek bent naar meer DSLR-ervaring, bekijk dan de Canon PowerShot SX530 (Bekijken op TigerDirect). Deze camera geeft je de look en feel van een DSLR, 50x optische zoom en een 16MP sensor. Met dat alles is het nog steeds een lichtgewicht camera die gemakkelijk mee te nemen en te fotograferen is. Het zou moeilijk zijn om fout te gaan met een camera op deze lijst, maar dit zijn de twee die het meest opvallen.

Over onze vertrouwde experts

Adam Doud schrijft al bijna tien jaar in de technische ruimte. Naast het hosten van de Benefit of the Doud-podcast, maakt Adam foto's en video's voor zijn blog en YouTube-kanaal. Hij heeft veel tijd achter de zoeker van zijn Canon- en Panasonic-camera's doorgebracht.

Gannon Burgett beoordeelt fotografiegerelateerde producten voor Lifewire, zoals opladers, camera's, printers en meer.

Kyle Schurman is een voormalig freelance medewerker voor Lifewire, waar hij meer dan zeven jaar uitgebreid schreef over camera- en fotografie-onderwerpen.

Benjamin Zeman is een bedrijfsadviseur, muzikant en schrijver in het zuiden van Vermont.

Waar moet je op letten bij een camera onder de $300

Megapixels - De sensor van je camera is het deel dat het beeld daadwerkelijk "ziet" en vastlegt. Hoe groter het aantal megapixels, hoe gedetailleerder je foto kan zijn. In het geval van megapixels is hoger beter.

Optische zoom - We hebben in dit artikel veel tijd besteed aan het praten over zoom. Dat komt omdat het het belangrijkste voordeel van een op zichzelf staande camera is ten opzichte van uw smartphone. Zoom bepa alt hoe dicht je bij je onderwerp kunt komen zonder te bewegen. Dit kan op twee manieren: optische zoom of digitale zoom.

Optische zoom verplaatst de lenzen fysiek in de camerabehuizing om verschillende brandpuntsafstanden te bereiken die u dichter bij uw onderwerp brengen. Digitale zoom wordt meestal bereikt door een afbeelding bij te snijden en op te blazen, wat vaak leidt tot verslechtering van de afbeelding. Optisch is altijd beter dan digitale zoom, en hoger is beter.

Geheugenkaarten - Alle digitale camera's accepteren geheugenkaarten, maar niet allemaal van dezelfde grootte of snelheid van geheugenkaarten. De formaten van geheugenkaarten zijn eenvoudig, maar de snelheden zijn verschillend. Snelheid wordt op een kaart geschreven als een UHS-snelheidsclassificatie of een snelheidsklasse-classificatie. In dit geval is sneller of langzamer niet zo belangrijk als compatibiliteit. Zorg ervoor dat je de handleiding van je camera raadpleegt om te zien welke snelheid en grootte geheugen je moet kopen.

FAQ

    Wat is een DSLR?

    De term "DSLR" staat voor Digital Single-Lens Reflex. Over het algemeen is het uitwisselbaar met de term 'digitale camera', maar het verwijst specifiek naar camera's met verwisselbare lenzen. Voor onze doeleinden gebruiken we de meer algemene betekenis van de term: geen van de camera's in deze lijst kan verwisselbare lenzen gebruiken.

    Wat is het voordeel van een optische zoeker ten opzichte van een schermzoeker?

    Optische zoekers zijn het deel van de camera waar je doorheen kijkt om je opname uit te lijnen. Veel camera's gebruiken digitale schermen als zoekers, in tegenstelling tot een deel van de camera waar je doorheen kijkt. Er zijn een aantal voordelen. Een belangrijk voordeel is de levensduur van de batterij, door het scherm van een camera uit te houden, kan de batterij behoorlijk worden bespaard. Het gebruik van een zoeker zorgt ook voor een natuurlijkere point-and-shoot-beweging die verloren gaat met een digitale zoeker.

    Hoe zet ik foto's over naar mijn telefoon?

    Met de meeste camera's in deze lijst kunt u foto's van de camera naar uw telefoon verplaatsen. De meeste hebben een app die deze communicatie en organisatie van bestanden op je telefoon mogelijk maakt. Het belangrijkste voordeel van het verplaatsen van bestanden naar je telefoon is dat het sociale delen ter plaatse mogelijk maakt, in plaats van te wachten tot je thuiskomt.

Aanbevolen: