Adobe Fresco maakt schilderen op de iPhone gemakkelijk

Inhoudsopgave:

Adobe Fresco maakt schilderen op de iPhone gemakkelijk
Adobe Fresco maakt schilderen op de iPhone gemakkelijk
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Adobe Fresco laat je schilderen met Apple Pencil op iPad en een vinger op de iPhone.
  • Fresco is gratis, met enkele betaalde "pro"-extra's.
  • De borstelmotor is superglad en pittig.
Image
Image

Als je op je iPad of iPhone wilt schilderen, biedt Adobe Fresco een griezelig realistische ervaring. Het is ook - net als Adobe's geweldige Lightroom voor iPad - heel gemakkelijk te gebruiken.

Fresco kwam onlangs uit op de iPhone, en Lifewire sprak met Adobe's Bryan O'Neil Hughes en Kyle Webster via videochat om meer te weten te komen over de app en over schilderen op een glazen scherm.

"Wij geloven dat de iPad de beste plek is om te tekenen en schilderen," zei O'Neil Hughes, "maar het is niet het apparaat dat je elke minuut van de dag bij je hebt. Dat is de telefoon."

Schilderen met licht

"Schilderen" op een scherm is een vreemde ervaring voor iedereen die gewend is aan echte olie, acryl of aquarel. Om te beginnen is er geen textuur of feedback. Het canvas geeft niet mee, en olie schrobben met een stompe, versleten borstel van varkenshaar voelt hetzelfde als aquarel laten vloeien van gladde sable. Maar belangrijker is dat een schilderij op canvas of papier licht weerkaatst, terwijl een schilderij op een iPad licht uitstra alt.

De Britse schilder en fotograaf David Hockney, die gewend is om nieuwe technologie te exploiteren (hij heeft zelfs een faxapparaat gebruikt om foto's te maken), was een early adopter van virtuele verf-apps.

"Het is een heel nieuw medium", zei hij in een interview tijdens een tentoonstelling in 2013.

"Op de iPad kan ik het licht heel snel opvangen", vertelde hij onlangs in het tijdschrift The Spectator in april, "veel sneller dan aquarel."

Eerste run

Wanneer je Fresco voor het eerst start, is er al een potlood geselecteerd, dus je kunt gewoon beginnen met tekenen. Het gevoel is griezelig snel en er is niet veel vertraging tussen de Apple Pencil en de lijn op het scherm. De app maakt gebruik van Apple's Metal grafische framework, wat resulteert in een latentie die vergelijkbaar is met die van Apple's eigen Notes-app, die in dit opzicht de kampioen is.

We zullen niet diep ingaan op functies, maar er zijn een paar dingen die niets waard zijn. Een daarvan is dat je een eindeloos aantal aangepaste penselen kunt laden, die je in Photoshop kunt maken en vervolgens gewoon kunt synchroniseren. Je kunt ook al je Fresco-schilderijen of -schetsen openen in Photoshop, ze bewerken en ze vervolgens terugsturen naar Fresco, inclusief de nieuwe Photoshop-bewerkingen. Als iets van de ene app niet compatibel is met de andere, wordt het bevroren, maar nog steeds zichtbaar, totdat je terugschakelt.

Image
Image

Een andere is dat de app slim is, wat helpt met zijn twee soorten penselen: vectorpenselen en pixelpenselen. Een pixelpenseel is wat je denkt dat het is. Het legt kleuren op het virtuele canvas, net zoals alle schilder-apps.

Een vectorpenseel is anders. De app registreert de grootte en richting van uw streek en geeft de penseelstreek weer, maar deze blijft "live", dus u kunt op elk moment teruggaan en de streek verplaatsen, inkorten, vergroten of iets anders doen wat u maar wilt Leuk vinden. Dit is hoe apps zoals Adobe's Illustrator werken. Als je in Fresco een soort penseel op een ander probeert te schilderen, wordt er automatisch een nieuwe laag gemaakt. En over die penselen…

Verfmotor

Na zowel Fresco als zijn belangrijkste rivaal Procreate te hebben geprobeerd, kan ik zeggen dat de penselen in Fresco indrukwekkend zijn.

"Als je de aquarellen in Fresco nog niet in actie hebt gezien, als je schildert, beweegt de verf daadwerkelijk op het scherm", zegt Webster, senior designevangelist van Adobe."En dat echte natte media-effecten terwijl de verf zich vermengt, blijft te allen tijde nat totdat je besluit dat het droog moet zijn."

Image
Image

Het is een beetje vreemd om te zien dat de verf zich blijft verspreiden nadat je hem hebt neergelegd, maar als je gewend bent aan aquarellen, zul je je snel thuis voelen. Je kunt ook penselen maken van je eigen foto's en deze als texturen op het scherm schilderen.

"Een voorbeeld dat ik graag gebruik zijn bomen", zegt Webster. "Ik heb een foto gemaakt van een boom in mijn voortuin en ik heb net de schors gefotografeerd. En nu kan ik ermee gaan schilderen. De boomschors is drukgevoelig. Ik kan het formaat tot duizend pixels verkleinen en het is een volledige RGB borstel."

Uiteindelijk gaat schilderen over voelen. Fresco voelt goed, maar misschien voelt Procreate beter voor jou. Het goede nieuws is dat Fresco gratis is, dus het is gemakkelijk uit te proberen. Het is best netjes om een hele verfset in je zak te hebben.

Aanbevolen: