Hoe de wifi op Google Home te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de wifi op Google Home te wijzigen
Hoe de wifi op Google Home te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Als u het bestaande netwerk uit de Google Home-app wilt verwijderen, selecteert u de luidspreker > Settings > Forget > Forget Netwerk.
  • Om verbinding te maken met een nieuw netwerk, ga naar Nieuwe apparaten in huis instellen > locatie > Volgende > akkoord gaan met voorwaarden > gewenst netwerk > Volgende.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u het bestaande wifi-netwerk verwijdert en verbinding maakt met een nieuw netwerk op Google Home.

Hoe Google Home Wi-Fi te veranderen

Log in bij de Google Home-app om toegang te krijgen tot je apparaten. Vanaf daar moet je het wifi-netwerk van de Google Home vergeten en opnieuw instellen om verbinding te maken met het nieuwe netwerk.

  1. Open de Google Home-app.
  2. Scroll naar beneden en tik op de luidspreker die je wilt wijzigen.
  3. Tik op het Instellingen pictogram in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  4. Tik op Vergeet naast de huidige wifi-instelling.
  5. Tik op Vergeet netwerk in het dialoogvenster dat verschijnt.

    Image
    Image

Nieuwe Google Home Wi-Fi instellen

Zodra je de wifi-instellingen hebt gewist, ben je klaar om in te loggen op het nieuwe netwerk. Om dat te doen, moet je het apparaat opnieuw instellen.

  1. Tik op het hoofdscherm op +.
  2. Tik op Apparaat instellen.
  3. Tik op Nieuwe apparaten in huis instellen.

    Image
    Image
  4. Selecteer een locatie in de Kies een huis lijst.
  5. Nadat Google heeft gezocht naar apparaten om in te stellen, tikt u op het apparaat in de lijst en tikt u vervolgens op Volgende.
  6. Tik op Yes om te bevestigen dat je de gong hoorde die de luidspreker speelde.

    Image
    Image
  7. Lees de juridische voorwaarden en klik op Ik ga akkoord.
  8. Je wordt gevraagd om de Google Home Mini te helpen verbeteren. Deze stap is optioneel. Tik op Nee, bedankt of Ja, ik doe mee.
  9. Selecteer het nieuwe netwerk waarmee u verbinding wilt maken en klik vervolgens op Volgende.

    Image
    Image

Zodra de Google Home verbinding maakt, ben je helemaal klaar met je nieuwe wifi-configuratie.

Wat gebeurt er als je Google Home Wi-Fi verandert

Zodra de wifi op de Google Home-luidspreker is gewijzigd, blijft het apparaat perfect werken. Je kunt nog steeds vragen stellen, muziek streamen van YouTube Music, herinneringen instellen, enz. Maar er is één neveneffect waarvan het belangrijk is om op de hoogte te zijn.

Om Google Home je smarthome-apparaten te laten bedienen, moeten al die apparaten zich op hetzelfde wifi-netwerk bevinden. Als u daarom de wifi-instelling op de Google Home-luidspreker wijzigt, moet u de wifi-instelling wijzigen voor elk ander slim apparaat dat u door die luidspreker wilt laten bedienen. Zelfs het veranderen van een thuisspeaker in een gast-wifi kan problemen veroorzaken bij het bedienen van andere apparaten in je huis.

Dit is handig als je meerdere thuisspeakers op verschillende locaties hebt staan, bijvoorbeeld een vakantiehuis. Het voorkomt ook dat anderen in een meergezinswoning onbedoeld andere apparaten activeren. Gelukkig zijn de opdrachten die je de luidspreker geeft nog steeds hetzelfde als de wifi op alle getroffen apparaten is gewijzigd. "Zet de lampen in de woonkamer aan" werkt nog steeds in de nieuwe opstelling.

Aanbevolen: