Social Media-verzekering kan u terugbetalen als u wordt gehackt

Inhoudsopgave:

Social Media-verzekering kan u terugbetalen als u wordt gehackt
Social Media-verzekering kan u terugbetalen als u wordt gehackt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een startup biedt een verzekering aan om gehackte Instagram-accounts te dekken.
  • Het beta alt mensen terwijl het werkt om de toegang tot hun accounts te herstellen.
  • Socialmediamanagers vinden het concept leuk, maar denken dat het voor de meeste mensen overbodig is als ze een goede wachtwoordhygiëne volgen.
Image
Image

Je sociale media-account laten hacken is niet leuk, maar wat als je het net als je huis zou kunnen verzekeren?

Een in Israël gevestigde startup, Notch, biedt verzekeringen voor Instagram-accounts vanaf $ 8 per maand. Het bedrijf beta alt een berekend bedrag, gebaseerd op de activiteit en betrokkenheid van het account, aan zijn klanten voor elke dag dat ze na een hack geen toegang meer hebben tot hun account.

"Voor sommige gebruikers is Instagram hun levensonderhoud dat wordt geëxploiteerd als een bedrijf, [en] net als elke andere zakelijke onderneming, kan verstoring aanzienlijke financiële schade en reputatieschade veroorzaken", Joel Ridley, Digital Content Manager bij Eskenzi PR and Marketing, vertelde Lifewire. "De toegang tot dit soort informatie verliezen kan ongelooflijk verontrustend zijn en in deze gevallen zou een verzekering een zeer gewaardeerd vangnet zijn."

Sociale aanwezigheid verzekeren

Notch's Instagram-accountverzekering gebruikt verschillende statistieken om de kosten van de verzekering te bepalen. De service heeft een gratis online tool die uw account analyseert en u een offerte aanbiedt. De verzekering is momenteel beschikbaar in Arizona, Florida, Illinois, Tennessee en Texas.

Social-mediaplatforms bevatten vaak een groot aantal gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie die kan worden gebruikt als hefboom voor afpersing of kan leiden tot identiteitsdiefstal.

"Het plan is om landelijk te lanceren, en we doen het zo snel mogelijk", vertelde Rafael Broshi, CEO van Notch, via e-mail aan Lifewire. "Op 6 juni zijn we gelanceerd in 3 staten, nu zijn we live in vijf en tegen eind juli zullen we live zijn in zeven staten."

Momenteel dekt de verzekering alleen accounts die door aanvallers zijn overgenomen, maar Broshi zei dat ze details aan het uitrollen zijn voor een add-on-goedkeuringsplan voor hun polis dat ook accountopschortingen dekt. Ook in de pijplijn zijn plannen om soortgelijke bescherming te bieden voor andere sociale-mediaplatforms, waaronder YouTube, TikTok en Twitter.

Naast het compenseren van mensen nadat hun accounts zijn overgenomen, zal Notch hen ook helpen de controle terug te krijgen.

"We zorgen aan onze kant voor alles wat we kunnen", verzekerde Broshi. "Denk aan [Notch] zoals 24/7 conciërgediensten; als we de hulp van de verzekeringnemer nodig hebben, zullen we hen specifiek vertellen wat ze moeten doen en hoe."

Image
Image

Bereid voorzichtig mee

Een maandelijkse uitbetaling kan dit beleid de moeite waard maken voor grote makers, maar een gehackt account is meer dan alleen geldelijk verlies.

"Sociale-mediaplatforms bevatten vaak een groot aantal gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie die kan worden gebruikt als hefboom voor afpersing of kan leiden tot identiteitsdiefstal", legt Ridley uit."Om nog maar te zwijgen over gevoelige of intieme inhoud die niet openbaar is gemaakt of in het archief is opgeslagen."

Hoewel Ridley de noodzaak van een vangnet inziet, is hij van mening dat er een aantal knelpunten moeten worden opgelost. "De aard van de hacks op Instagram is controversieel, omdat het voor gebruikers moeilijk kan zijn om aan hun verzekeringsmaatschappijen te bewijzen dat ze legitiem het doelwit waren, vooral gezien het aantal mensen achter de schermen dat mogelijk toegang heeft tot het platform van een maker."

Ridley is er niet van overtuigd dat de dekking de meeste mensen ten goede zou komen, maar het kan nuttig zijn voor bepaalde high-profile gebruikers.

Annie Pei, Digital Account Director bij Ditto PR, is ook een beetje sceptisch. "Ik ben van mening dat influencers en hun bedrijven moeten worden beschermd en dat er alles aan moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat ze niet hun broodwinning verliezen, maar ik heb te veel vragen over de beveiliging op dit platform", vertelde Pei via e-mail aan Lifewire.

Pei gelooft dat het idee op papier goed klinkt, maar het platform moet meer transparantie hebben voordat ze hun klanten aanmoedigen om zich aan te melden.

Sofia Kathryn Coon, eigenaar van Sofia Kathryn Communication Strategies, werkt al meer dan tien jaar aan sociale accounts en kanalen voor CEO's en bedrijven, maar haar accounts zijn nog nooit gehackt. In een e-mailuitwisseling met Lifewire zei ze dat ze ouderwets is omdat ze goede wachtwoordhygiëne volgt en niet denkt dat verzekering iets is waarvoor ze een budget nodig heeft.

"Ik veronderstel dat als een bedrijf gehackt is, het een waardevolle investering zou zijn of iets dat ze voor een korte tijd zouden kunnen gebruiken terwijl ze weer op de been zijn, maar de gemiddelde dagelijkse rekeningen hebben dit soort bescherming echt niet nodig", aldus Coon. "Het kan logischer zijn voor beroemdheden uit de A- of B-lijst of individuen die mogelijk het doelwit zijn van hun perspectief."

Aanbevolen: