Wat te doen als uw Yahoo Mail is gehackt

Inhoudsopgave:

Wat te doen als uw Yahoo Mail is gehackt
Wat te doen als uw Yahoo Mail is gehackt
Anonim

Het is misschien moeilijk te zeggen of iemand je Yahoo Mail-account heeft gehackt, maar je kunt op verschillende waarschuwingssignalen letten. U moet vooral op uw hoede zijn als u hoort over een wijdverbreid datalek waarbij mogelijk uw wachtwoord of inloggegevens zijn onthuld. Wanneer u vermoedt dat uw Yahoo-e-mail is gehackt of gecompromitteerd, is het belangrijk om snel te handelen om uw gegevens te beveiligen.

Image
Image

Hoe weet u of uw Yahoo-mail is gehackt

Het zal niet altijd duidelijk zijn dat iemand toegang heeft gekregen tot je e-mail en de bijbehorende informatie, en dat is zo ontworpen. Hoe langer het duurt om je account opnieuw te beveiligen, hoe langer de hacker er gebruik van kan maken.

Hier zijn enkele dingen om op te letten.

  1. Ontvang je nog steeds post? Je merkt misschien dat er geen berichten in je inbox terechtkomen, wat een teken kan zijn dat iemand ze eerder bereikt dan jij. Het kan niets zijn; je zou gewoon een trage e-maildag kunnen hebben, maar als je meerdere dagen gaat zonder iets te krijgen, moet je waarschijnlijk beter kijken.
  2. Controleer je map Verzonden. Hackers kunnen uw adres gebruiken om spam naar uw contacten te sturen, en ze kunnen het bewijsmateriaal achterlaten. Deze methode is geen garantie, maar als je berichten in je map Verzonden ziet die je niet hebt geschreven, heb je zeker een probleem.

    Zelfs als de berichten niet nog in je outbox staan, zullen je vrienden waarschijnlijk vermelden dat ze spam van je hebben ontvangen.

  3. Pas op voor verdachte activiteiten of onbekende apparaten. Wanneer u zich met een webbrowser aanmeldt bij uw Yahoo-account, kunt u zien op welke andere apparaten ook is ingelogd. Ga naar Accountinfo onder je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Recente activiteit

    Je ziet alle apparaten die toegang hebben tot je account, samen met hun locaties. Als u er een ziet die u niet bekend voorkomt, selecteert u Afmelden om de toegang te verwijderen.

  4. Controleer je andere instellingen. Selecteer het tandwiel Settings op uw Yahoo-startpagina en selecteer vervolgens More Settings om toegang te krijgen tot instellingen zoals filters, doorstuuradressen en de naam die op berichten wordt weergegeven jij stuurt. Hackers kunnen deze wijzigen om uw e-mail te onderscheppen of de werking van uw account te beïnvloeden.

  5. Zoek naar meldingen van beveiligingsinbreuken. Wanneer diensten zoals Yahoo te maken krijgen met enorme datalekken, zul je daar iets over in het nieuws zien. Helaas kondigen bedrijven niet altijd aan dat de inbreuken weken of maanden na de aanvallen plaatsvonden, dus zodra het in het nieuws komt, kan uw informatie al in de problemen zitten.

Hoe een gehackt Yahoo Mail-account te beveiligen

Als je vreemde en verdachte activiteiten in je account ontdekt of hoort over een inbreuk, wil je je gegevens zo snel mogelijk vergrendelen. Hier zijn enkele stappen die u moet nemen om uw account veilig te houden.

  1. Wijzig je wachtwoord. Twee van de beste manieren om uw belangrijke accounts veilig te houden, zijn door de wachtwoorden bij te werken en niet dezelfde te gebruiken voor meerdere sites. U kunt een wachtwoordbeheerder gebruiken om unieke inloggegevens te genereren en op te slaan en u kunt automatisch inloggen op sites die u bezoekt.

    Naast regelmatige updates, wil je er zeker van zijn dat je sterke wachtwoorden kiest om het account beter te beveiligen.

  2. Vertrouw niet op je wachtwoord. Yahoo Mail biedt een aantal opties om uw account te beveiligen, die beide uw smartphone gebruiken om toegang te autoriseren. Je kunt beide gebruiken als je wilt, en het is waarschijnlijk de moeite waard om dit te doen om ervoor te zorgen dat je account zo veilig mogelijk is.

    • Authenticatie in twee stappen: geeft Yahoo de opdracht om u een code per sms te sturen wanneer u voor het eerst probeert in te loggen met een nieuw apparaat of vanaf een nieuwe locatie met uw wachtwoord. U hoeft dit niet elke keer te doen wanneer u zich aanmeldt, tenzij u zich afmeldt vanaf dat apparaat in uw account.
    • A Yahoo-accountsleutel: omzeilt het wachtwoord helemaal en koppelt uw login aan een autorisatie van uw telefoon via de Yahoo Mail-app.
  3. Wijzig uw beveiligingsvragen en antwoorden. Net als uw wachtwoord kunnen hackers tijdens het wachtwoordherstelproces de vragen die u beantwoordt, achterhalen om te bewijzen dat u echt u bent. Deze details zijn items zoals de meisjesnaam van je moeder, het jaar waarin je afstudeerde van de middelbare school en de straat waarin je bent opgegroeid.

    Voor extra veiligheid bij deze vragen, verzin antwoorden die alleen jij weet. Toegewijde hackers kunnen mogelijk de juiste antwoorden op internet vinden, dus het invoeren van nauwkeurige informatie is misschien niet zo veilig als u zou willen.

  4. Meld je aan om meldingen over datalekken te ontvangen. Kredietcontrolediensten zoals Credit Karma en CreditWise zullen u via e-mails en app-meldingen op de hoogte stellen zodra ze ontdekken dat uw informatie bij een lek betrokken was. Dit zal je niet helpen je Yahoo-account te vergrendelen als iemand het al heeft gehackt, maar je krijgt een melding en kunt sneller reageren in het geval van toekomstige incidenten.

Aanbevolen: