Advanced Uninstaller PRO v13.22 Review

Inhoudsopgave:

Advanced Uninstaller PRO v13.22 Review
Advanced Uninstaller PRO v13.22 Review
Anonim

Ondanks zijn naam is Advanced Uninstaller PRO een gratis programmasuite die verschillende tools bevat, waarvan er één dienst doet als software-uninstaller.

Advanced Uninstaller PRO is anders dan de meeste andere programma-uninstallers doordat het kan controleren hoe een programma is geïnstalleerd om er zeker van te zijn dat het volledig wordt verwijderd. Het kan ook een back-up maken van een programma, zodat het kan worden hersteld, zelfs nadat het is verwijderd.

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Absoluut gratis te gebruiken.
  • Inclusief unieke, geavanceerde functies.
  • In staat om programma's te verwijderen uit het contextmenu met de rechtermuisknop.
  • Kan zoeken naar geïnstalleerde programma's.
  • Ondersteunt het maken van back-ups en het herstellen van programma's.
  • Bevat veel geavanceerde instellingen.

Wat we niet leuk vinden

  • Het programma zit vol met andere tools.
  • Maakt geen herstelpunt voordat de installatie ongedaan wordt gemaakt.
  • Omvat ook niet-gratis tools.

Deze recensie is van Advanced Uninstaller PRO versie 13.22. Laat het ons weten als er een nieuwere versie is om te beoordelen.

Meer over Advanced Uninstaller PRO

Ondersteuning voor alle versies van Windows en een installatietracker zijn twee grote pluspunten van Advanced Uninstaller PRO:

  • 32-bits en 64-bits versies van Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP worden ondersteund.
  • Het software-verwijderprogramma in Advanced Uninstaller PRO bevindt zich in General Tools > Uninstall Programs.
  • De geïnstalleerde software kan worden gerangschikt op naam, grootte en opmerkingen die door andere gebruikers zijn achtergelaten
  • Programma-installaties kunnen zo worden ingesteld dat ze automatisch worden gecontroleerd door Advanced Uninstaller PRO, zodat ze veel gemakkelijker op een later tijdstip kunnen worden verwijderd.
  • Advanced Uninstaller PRO zal proberen het normale, ingebouwde de-installatieprogramma van een programma te gebruiken, maar zal direct naar een handmatig bestand en register zoeken als het de verwijdering niet goed kan voltooien.
  • Na een normale verwijdering met behulp van het standaard verwijderingsprogramma van een programma, zal Advanced Uninstaller PRO zoeken naar overgebleven bestanden die het verwijderingsprogramma heeft gemist en u vragen deze te verwijderen.
  • Je kunt elk ondersteund programma kiezen dat je hebt geïnstalleerd om online recensies te lezen op Advanced Uninstaller PRO.
  • Advanced Uninstaller PRO bevat andere hulpmiddelen zoals een opstartmanager, bestandsvernietiger, rommelopruimer, appletverwijderaar voor het Configuratiescherm, dubbele bestandszoeker en hulpprogramma voor het opschonen van het register.

Bewaakte Installaties

Om een installatie te controleren, moet Advanced Uninstaller PRO elke actie van een programma-instellingsroutine registreren, zodat het later verwijderen van het programma veel sneller en effectiever is dan een gewone de-installatie. Het werkt door alle bestanden, mappen en registeritems op te nemen die tijdens de installatie zijn gewijzigd.

Deze tool bevindt zich in General Tools > Monitored Installations Selecteer Start Installation Monitor om beginnen. Advanced Uninstaller PRO wordt geminimaliseerd en er verschijnt een nieuw pictogram in het meldingscentrum. Klik met de rechtermuisknop op het nieuwe pictogram naast de klok en kies Bewaak een installatieKies in de nieuwe prompt de knop Yes en blader naar het installatiebestand.

Advanced Uninstaller PRO maakt een momentopname van het register voordat er wijzigingen worden aangebracht, zodat het deze kan vergelijken met een momentopname na de installatie om inzicht te krijgen in de aangebrachte wijzigingen. Hoe lang het duurt voordat de momentopname is voltooid, hangt volledig af van hoeveel programma's u al hebt geïnstalleerd en hoe snel uw computer is.

Voordat u doorgaat, is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat u geen andere wijzigingen aan uw computer aanbrengt tijdens het installeren van het programma. Als er andere wijzigingen worden aangebracht, is het mogelijk dat Advanced Uninstaller PRO deze verkeerd interpreteert als wijzigingen die door het installatieprogramma zijn aangebracht, en dit kan ongewenste resultaten veroorzaken bij het verwijderen van het programma.

Installeer het programma normaal, herstart indien nodig, en kies dan de knop met de naam Beëindig controle, bewaar installatielog. Voer de naam in van het programma dat u hebt geïnstalleerd, zodat u het later gemakkelijk kunt beheren.

Op dit punt zal Advanced Uninstaller PRO nog een momentopname van het register maken. Wanneer het u vertelt dat het voltooid is, kunt u de installatiemonitor stoppen door het pictogram in het systeemvak te verlaten.

Zodra een toepassing is gecontroleerd, zijn er een paar dingen die u ermee kunt doen, zoals deze volledig verwijderen, een back-up van het programma maken of specifieke delen van de installatie verwijderen.

Vanuit Algemene Hulpmiddelen > Bewaakte Installaties, kies Bewaakte applicatie verwijderen en selecteer de juiste programma uit de lijst.

Kies om een automatische, volledige installatie uit te voeren om het programma volledig te verwijderen, of kies Aangepaste verwijdering om alle bestanden, mappen en registeritems te bekijken die ermee verbonden zijn. Als de laatste optie is gekozen, kunt u elk specifiek item dat u wilt verwijderen.

Met beide de-installatieopties kunt u er ook voor kiezen om een back-up van het programma uit te voeren, zodat u het op een later tijdstip opnieuw kunt installeren zonder het installatiebestand opnieuw te hoeven uitvoeren. Een back-up kan worden hersteld vanaf de Bewaakte toepassing herstellen knop, waarna alle register- en bestandssysteemitems worden hersteld naar hun oorspronkelijke locatie.

Het herstellen van een toepassing werkt zelfs als u andere programma's installeert nadat deze is verwijderd. Als u bijvoorbeeld een back-up van Google Chrome maakt, deze verwijdert en vervolgens Microsoft Office installeert, kunt u Google Chrome nog steeds herstellen zonder de installatie van Microsoft Office te beïnvloeden.

Onze gedachten over Advanced Uninstaller PRO

De functie voor gecontroleerde toepassingen is zeker een favoriet in Advanced Uninstaller PRO. Het is heel fijn dat je een back-up van een programma kunt maken, compleet met de registervermeldingen en elk bestand dat nodig is om het te laten werken.

De rest van het programma kan de verwijderingsfunctie echter wegnemen. De andere tools zijn zeker handig, maar je zult het al snel een beetje vervelend vinden om rond de andere tools te moeten manoeuvreren om te komen waar je wilt. Het is gewoon niet zo eenvoudig en duidelijk als sommige andere verwijderingsprogramma's.

Aanbevolen: