15-pins SATA-voedingsconnector-pinout

Inhoudsopgave:

15-pins SATA-voedingsconnector-pinout
15-pins SATA-voedingsconnector-pinout
Anonim

De SATA 15-pins voedingsconnector is een van de standaard voedingsconnectoren voor randapparatuur in computers. Het is de standaardconnector voor alle op SATA gebaseerde harde schijven en optische schijven.

SATA-stroomkabels steken uit de voedingseenheid en zijn bedoeld om alleen in de computerbehuizing te blijven. Dit in tegenstelling tot SATA-datakabels, die meestal ook achter de behuizing worden bewaard, maar ook kunnen worden aangesloten op externe SATA (eSATA)-apparaten zoals externe harde schijven via een SATA-naar-eSATA-beugel.

SATA 15-pins stroomconnector pinout

Een pinout is een referentie die de pinnen of contacten beschrijft die een elektrisch apparaat of connector verbinden.

Image
Image

Hieronder ziet u de pin-out voor de standaard SATA 15-pins perifere voedingsconnector vanaf versie 2.2 van de ATX-specificatie. Als u deze pinout-tabel gebruikt om voedingsspanningen te testen, moet u er rekening mee houden dat de spanningen binnen de door ATX gespecificeerde toleranties moeten vallen.

SATA 15-pins voedingsconnector Referentie
Pin Naam Kleur Beschrijving
1 +3.3VDC Oranje +3.3 VDC
2 +3.3VDC Oranje +3.3 VDC
3 +3.3VDC Oranje +3.3 VDC
4 COM Zwart Grond
5 COM Zwart Grond
6 COM Zwart Grond
7 +5VDC Rood +5 VDC
8 +5VDC Rood +5 VDC
9 +5VDC Rood +5 VDC
10 COM Zwart Grond
11 COM Zwart Aarde (optioneel of ander gebruik)
12 COM Zwart Grond
13 +12VDC Geel +12 VDC
14 +12VDC Geel +12 VDC
15 +12VDC Geel +12 VDC

Er zijn twee minder gebruikelijke SATA-voedingsconnectoren: een 6-pins connector, een slimline-connector (voeding +5 VDC) en een 9-pins connector, een microconnector (voeding +3,3 VDC en +5 VDC). De pinout-tabellen voor die connectoren verschillen van de hier getoonde.

Meer informatie over SATA-kabels en -apparaten

SATA-stroomkabels zijn vereist voor het voeden van interne SATA-hardware zoals harde schijven; ze werken niet met oudere Parallel ATA (PATA)-apparaten. Aangezien er nog steeds oudere apparaten bestaan waarvoor een PATA-verbinding nodig is, hebben sommige voedingen mogelijk alleen 4-pins Molex-voedingsconnectoren.

Als uw voeding geen SATA-voedingskabel heeft, kunt u een Molex-naar-SATA-adapter kopen om uw SATA-apparaat van stroom te voorzien via een Molex-voedingsaansluiting. De StarTech 4-pins naar 15-pins voedingskabeladapter is daar een voorbeeld van.

Een verschil tussen PATA- en SATA-datakabels is dat twee PATA-apparaten op dezelfde datakabel kunnen worden aangesloten, terwijl slechts één SATA-apparaat op een enkele SATA-datakabel kan worden aangesloten. SATA-kabels zijn echter veel dunner en gemakkelijker te beheren in een computer, wat belangrijk is voor kabelbeheer en ruimte, maar ook voor een goede luchtstroom.

Terwijl een SATA-voedingskabel 15 pinnen heeft, hebben SATA-datakabels er slechts zeven.

Aanbevolen: