De 5 beste SATA dvd/cd-branders van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste SATA dvd/cd-branders van 2022
De 5 beste SATA dvd/cd-branders van 2022
Anonim

Hoewel de meeste pc-behuizingen de geïntegreerde optische schijven hebben verlaten, is onze verzameling van de beste SATA dvd/cd-branders de enige manier om dit te doen als uw pc-installatie absoluut een manier nodig heeft om kopieën van dvd's of cd's te maken. Het grootste verschil tussen SATA en de meer gebruikelijke externe dvd-drives is de overdrachtssnelheid. De meeste externe optische schijven communiceren via een veel oudere USB-standaard met een snelheid van rond de 480 Mbps, terwijl SATA-interfaces doorgaans 1 tot 3 Gbps aankunnen.

Lees zeker onze beginnershandleiding voor verschillende opneembare dvd-formaten voordat je je verdiept in onze topkeuzes voor SATA dvd/cd-branders.

Beste algemeen: ASUS DRW-24B1ST

Image
Image

De Asus DRW-24B1ST is een uitzonderlijk goede SATA dvd-brander die brede compatibiliteit biedt tegen een lage prijs. De volledige spreiding van lees- en schrijfopties is hier, inclusief dvd-r's, dvd-rw's, cd-r's en cd-rw's. Met 16x branden van dvd-roms en 24x voor alle andere formaten, presteert de Asus erg goed en voltooit zelfs het grootste project van 4,7 GB tijdig.

Als extra bonus biedt het E-Green Engine-technologie, die helpt bij het automatisch sluiten van aandrijftoepassingen wanneer ze niet in gebruik zijn om energie te besparen. Over het algemeen is de Asus een fantastische keuze als dvd-brander, hij is snel, werkt met alle formaten en brandt snel en stil.

Beste budget: LG GH24NSC0B

Image
Image

Voor minder dan $ 20 maakt deze SATA-aangesloten schijf nauwelijks de laagste prijs op de lijst, maar de waarde zit hem in de details. Het schrijft en speelt verschillende formaten af, waaronder DVD+R, RW DVD-R en RW DVD-RAM. Het maakt gebruik van een M-DISC-technologie die gegevens etst met een rotsachtig oppervlak in plaats van te verven om een stabielere afdruk te garanderen van de informatie die u kopieert.

Het schrijft met snelheden tot 24x en is compatibel met Windows 10. Het werkt ook superzacht met zijn Silent Play-technologie, dus zelfs met al die snelheden en mogelijkheden, zul je verrast zijn dat het zelfs werkt.

Beste uitgave: LG WH16NS40

Image
Image

De LG WH16NS40 onderscheidt zich van de rest met prijzen die bijna de gemiddelde kosten van dvd-branders verdubbelen, maar doet dit met veel redenering. De opname van 4 MB buffergeheugen stelt de LG in staat om extra hoeveelheden gegevens op te slaan voordat deze naar de schijf worden geschreven, wat een hogere schrijfsnelheid ondersteunt. Als bonus is de LG in staat om Blu-ray-schijven te herschrijven, wat het duurdere prijskaartje vereist. De brander heeft 16x herschrijfsnelheid voor Blu-Ray discs en 16x voor dvd-rom.

Beste schrijfsnelheid: Samsung SH-224FB/BSBE

Image
Image

Samsung's SH-224FB/BSBE is een uitstekende combinatie van razendsnelle schrijfsnelheden, uitstekende recensies en een portemonneevriendelijke prijs. De drive leest alle gebruikelijke verdachten, inclusief dubbellaagse dvd-rom's en dvd-r's, waardoor hij zeer flexibel is voor elk brandscenario. Bovendien heeft Samsung M-disc-mogelijkheden toegevoegd die gebrande dvd's een superlange houdbaarheid bieden.

De buffer van 0,75 MB past mooi bij de schrijfsnelheid van 24x DVD+R en 8x DVD+RW, wat de Samsung een van de snelst brandende SATA-drives maakt. Met bewonderenswaardige prestaties en een portemonnee-vriendelijk prijskaartje, kun je niet fout gaan met deze brander.

Beste voor stilte: Plextor PX-891SAF

Image
Image

Als stilte een deugd is, dan is de Plextor PX-891SAF interne SATA dvd-brander een topkeuze voor elke computerbezitter. Met hoge schrijfsnelheden voor zowel dvd's als cd's, is de mogelijkheid om naar een dual-layer dvd te schrijven inbegrepen. De algehele stille verbranding is misschien een kleine afweging voor een langzamer buffergeheugen van slechts 0,5 MB en 160 ms dvd-toegangstijd, maar het klaart de klus bij 24x dvd-opname.

Het volledige scala aan formaten is inbegrepen bij dvd+/-r, dvd+/-rw, dvd-ram, cd-rw en cd-r. Het stille branden van dvd's wordt ondersteund door een verbeterd chassisontwerp, dat helpt bij het regelen van de hoeveelheid luchtstroom om het geluidsniveau te verminderen. De Plextor ondersteunt ook M-disc-branding, wat een lange houdbaarheid biedt voor alles wat je brandt.

Onze favoriete SATA dvd/cd-brander voor het produceren van eindeloze kopieën van alles wat je nodig hebt op fysieke media moet de Asus DRW-24B1ST zijn (bekijk op Amazon).

Waar moet u op letten bij SATA dvd/cd-branders

Snelheid

Snelheid is waarschijnlijk de belangrijkste factor om te overwegen bij het kopen van een SATA dvd/cd-brander en het is de functie die een geweldige brander onderscheidt van een matte brander. Lees-/schrijfsnelheden worden vaak beschreven als een veelvoud van de oorspronkelijke snelheid waarmee cd-roms gegevens konden lezen - 150 kibibytes (150 × 210 bytes) per seconde - en een kwaliteitsbrander heeft een snelheid van ongeveer 24x.

Energieverbruik

Als je milieubewust bent, zoek dan naar een brander die schijftoepassingen automatisch sluit wanneer ze niet in gebruik zijn om energie te besparen. Asus-apparaten worden bijvoorbeeld geleverd met geïntegreerde e-green-technologie die meer dan 50% van het stroomverbruik bespaart in vergelijking met een standaard dvd-brander.

Ruis

Als SATA dvd/cd-branders hard aan het werk zijn, kunnen ze behoorlijk luidruchtig worden, wat behoorlijk storend kan zijn als je probeert te multitasken. Sommige ontwerpen hebben een geluiddempertechnologie, wat in feite een slim geconstrueerd chassis is dat de hoeveelheid luchtstroom kan regelen om het geluidsniveau te verminderen.

FAQ

    Zijn er externe cd/dvd-branders voor Android-tablets?

    Qua hardware is het mogelijk om een externe dvd-brander te krijgen die werkt met Android-tablets. Een voorbeeld is de Hitachi LG GP96Y, deze is compatibel met Android-, Windows- en Mac-apparaten. Het werkt met Fire HD-tablets en -laptops.

    Hebben Windows 10-laptops cd/dvd-branders?

    Hoewel cd-/dvd-drives in de loop van de tijd veel minder gebruikelijk zijn geworden, kun je nog steeds een handvol modellen van Lenovo, Acer, HP, Dell en anderen vinden die een optische drive behouden. Als uw laptop zo'n functie niet heeft, kunt u eenvoudig een externe dvd/cd-brander aanschaffen die wel met uw laptop werkt.

    Is er een externe cd/dvd-brander die verbinding kan maken met telefoons?

    De eerder genoemde Hitachi dvd-brander die werkt met Android-tablets, moet ook compatibel zijn met Android-telefoons. Met behulp van de meegeleverde kabels en de DiscLink- en TrueDVD-apps zou u cd's en dvd's op uw smartphone moeten kunnen branden.

Aanbevolen: