De 9 beste SATA harde schijven, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste SATA harde schijven, getest door Lifewire
De 9 beste SATA harde schijven, getest door Lifewire
Anonim

SATA-harde schijven vormen de ruggengraat van elke pc of laptop; ze slaan uw besturingssysteem en kernbestanden op, evenals games, documenten en applicaties die u elke dag gebruikt en waaraan u werkt. Als je een pc-gamer of creatieve professional bent, wil je misschien investeren in een harde schijf met een hoge capaciteit, of een solid-state schijf voor snellere toegang tot je meest gebruikte programma's. Voor typisch thuis- en kantoorgebruik zou een traditionele harde schijf met een lagere capaciteit voldoende opslagruimte moeten bieden voor Word-documenten, spreadsheets en af en toe een fotomap.

Traditionele harde schijven en solid-state schijven werken in wezen op dezelfde manier: informatie opslaan in speciale kanalen voor toegang op een later tijdstip. Traditionele harde schijven gebruiken echter mechanische onderdelen die vergelijkbaar zijn met old-school platenspelers om informatie te lezen en te schrijven, waardoor ze kwetsbaar zijn voor beschadiging en bestandsverlies. Solid State-schijven slaan informatie op in flash-geheugenchips, waardoor bestandsopslag en -toegang veel sneller en stabieler zijn, aangezien er geen bewegende delen zijn om je zorgen over te maken.

Dit heeft echter een hoge prijs, aangezien SSD's honderden dollars kunnen kosten voor zelfs kleine opslagcapaciteiten. Veel SATA-harde schijven bevatten een soort coderingssoftware om uw informatie te beschermen, evenals kloonsoftware om cloudgebaseerde kopieën van uw opstart- of opslagschijven te maken voor eenvoudigere overdracht bij het vervangen van een oude of beschadigde schijf. We hebben onze topkeuzes hieronder afgerond om u te helpen beslissen welke perfect is voor uw volgende upgrade of uw eerste pc-build.

Beste algemeen: Seagate FireCuda Gaming SSHD 2TB 7200RPM

Image
Image

Het kan een hele opgave zijn om een harde schijf te vinden die de perfecte balans biedt tussen opslagcapaciteit, prestaties en prijs, maar de Seagate FireCuda hybride schijf komt het dichtst bij dat ideaal. Het maakt gebruik van een mix van traditionele harde schijven en modernere solid-state drive-technologieën om u het beste van twee werelden te bieden.

Het formaat van 2 TB is perfect voor de meeste toepassingen, zoals typisch kantoorwerk, creatieve professionele projecten en zelfs gaming. Onze recensent vond het goed hoe deze schijf de stabiliteit van traditionele harde schijven bood, evenals de prestaties en snelheid van solid-state modellen tegen een betaalbare prijs. De meegeleverde garantie van 5 jaar geeft u extra gemoedsrust door uw gegevens te beschermen tegen onopzettelijk verlies of corruptie.

"Hoewel lang niet zo snel als SSD's, helpt deze slimme toevoeging de kloof een beetje te dichten en maakt hybriden sneller dan hun HDD-tegenhangers." - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste beveiliging: Seagate BarraCuda 8TB 5400 RPM

Image
Image

Seagate biedt ook de BarraCuda harde schijf aan, die een uitstekende opslagcapaciteit en betrouwbaarheid biedt, zelfs als hij achterblijft bij zijn FireCuda-neef. Met een capaciteit tot 8 TB is er voldoende ruimte voor games, onbewerkte foto- en videobestanden, grafische ontwerpprogramma's en zelfs gebruik in servers. Het maakt gebruik van multi-tier caching-technologie om programma's, bestanden en veeleisende applicaties veel sneller te laden dan zijn voorgangers.

Dit betekent dat je meer tijd kunt besteden aan het daadwerkelijk gedaan krijgen van je werk of het spelen van games in plaats van te wachten tot Photoshop of Call of Duty wordt gelanceerd. Seagate biedt een programma voor gegevensherstel waarmee u back-ups in de cloud van uw schijf kunt maken, zodat uw werk- en persoonlijke gegevens worden beschermd tegen onopzettelijk verlies of beschadiging van bestanden. Geïntegreerde coderingssoftware beschermt uw informatie verder tegen ongeautoriseerde toegang en diefstal.

Beste voor hoge prestaties: Western Digital Black 4TB 3,5-inch harde schijf met prestaties

Image
Image

Western Digital is een van de meest herkenbare merken op het gebied van pc-opslag en hun Black-lijn van harde schijven is vanaf de grond af ontworpen voor snelle prestaties. Het wordt geleverd in capaciteiten van slechts 500 GB voor dagelijks kantoorwerk tot een werkelijk indrukwekkende 10 TB voor creatieve professionals en gamers.

Het 6TB-model heeft extra cache-DRAM voor hogere lees- en schrijfsnelheden, en alle modellen hebben een dual-coreprocessor om de prestaties en het laden van de cache te verbeteren. WD gebruikt ook hun eigen StableTrac-technologie om schade aan mechanische onderdelen te voorkomen die verlies van bestanden of beschadiging van gegevens kunnen veroorzaken. U kunt onze volledige recensie lezen voor meer informatie over de WD Black-harde schijf.

"De Black-serie maakt inderdaad zijn prestatieclaims waar en blijft een van de snelste beschikbare HDD's." - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste voor gaming: Samsung 860 EVO 2,5-inch SSD

Image
Image

De Samsung 860 EVO is een geweldige optie voor iedereen die zijn pc wil upgraden met een SSD, maar toch een betaalbare opslagoplossing nodig heeft. U kunt een capaciteit kiezen van zo klein als 250 GB tot zo groot als 4 TB om aan uw werk- of recreatiebehoeften te voldoen. Het is compatibel met computers met Windows, Apple en Linux, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw computer de nieuwe schijf herkent. Contentmakers zullen het geweldig vinden dat deze SSD geschikt is voor 4K, waardoor het gemakkelijk is om onbewerkte UHD-bestanden te maken en te bewerken. Dankzij de bijgewerkte V-NAND-technologie kan de 860 EVO gegevens bijna acht keer sneller lezen en schrijven dan zijn voorganger. U kunt onze recensie bekijken voor meer informatie over deze SSD.

"Gezien de algehele prestaties, betrouwbaarheid, meegeleverde software en kwaliteitsreputatie van Samsung in de SSD-wereld, zijn we van mening dat deze prijzen gerechtvaardigd zijn." - Zach Sweat, producttester

Image
Image

Beste snelheid: WD Black 6TB

Image
Image

Of je nu een gamer bent die applicaties in een oogwenk wil starten of een creatieve professional die snel toegang nodig heeft tot onbewerkte en voltooide bestanden, de WD Black 6TB harde schijf levert. Het biedt een gegevensoverdrachtsnelheid van maximaal 218 MB/s, zodat u snel en eenvoudig bestanden kunt overbrengen en opslaan. De gepatenteerde Dynamic Cache-technologie optimaliseert de cache-algoritmen van de schijf in re altime om prioriteit te geven aan uw meest gebruikte bestanden en programma's boven al het andere. Western Digital ondersteunt deze schijf met een garantie van 5 jaar die mechanische storingen of DOA-eenheden dekt.

Beste budget: WD Blue 1TB

Image
Image

De WD Blue is een meer budgetvriendelijke optie in vergelijking met concurrenten en zijn neven van het zwarte model. De optie van 1 TB kost minder dan $ 100, waardoor het de perfecte, betaalbare optie is voor iedereen die een pc bouwt met een beperkt budget of gewoon geen geld wil uitgeven aan functies en opslag die ze niet nodig hebben. Het beschikt over geïntegreerde trillingsbeschermingstechnologie die helpt de platen te isoleren tegen stoten en schokken, en uw gegevens te beschermen tegen verlies en corruptie. U kunt een cloudgebaseerde kopie van uw schijf maken met de Acronis True Image-software van WD, zodat u uw opstart- of opslagschijf onmiddellijk kunt herstellen in het geval van een storing.

Beste voor kleine bedrijven: Seagate 6TB IronWolf Pro v11 6TB

Image
Image

Kleine bedrijven hebben harde schijven nodig die alles aankunnen, van de dagelijkse gegevensstroom tot het opslaan van CCTV-beelden. De Seagate Iron Wolf Pro biedt een geweldige balans tussen opslag, prestaties en gegevensbescherming. Met een maximale lees-/schrijfsnelheid van 214 MB/s en een cache van 256 MB kunt u vrijwel direct belangrijke bestanden overzetten of documenten openen. Met een abonnement voor gegevensherstel van 2 jaar en een garantie van 5 jaar is uw bedrijfsinformatie goed beschermd tegen diefstal, verlies en corruptie. De schijf kan tot 300 TB aan informatie per jaar lezen/schrijven, wat betekent dat er voldoende duurzaamheid en prestaties zijn om alles aan te kunnen dat uw bedrijf op deze schijf kan gooien.

Beste uithoudingsvermogen: Samsung 860 QVO

Image
Image

Voor iedereen die een opslagschijf nodig heeft die de tand des tijds kan doorstaan, is de Samsung 860 QVO de beste optie. Deze SSD is een van de beste op de markt, maar ook een van de meest betaalbare. U kunt een capaciteit kiezen van 1 tot 4 TB, zodat u alles eenvoudig kunt opslaan, van spreadsheets en Word-documenten tot games en 4K-videobestanden. Geïntegreerde AES 256-bit encryptiesoftware beschermt uw werk en persoonlijke gegevens tegen ongeautoriseerde toegang en diefstal.

De Samsung Magician-softwaresuite is ook inbegrepen, zodat u de prestaties, de schijfstatus en lees-/schrijfsnelheden kunt controleren om problemen op te sporen en aan te pakken voordat ze catastrofes veroorzaken. Het is compatibel met zowel Apple- als Windows-computers, dus wat uw huis of kantoor ook gebruikt, er zouden geen problemen moeten zijn als uw pc de schijf herkent.

Beste consumenten-SSD: Cruciale MX500 1TB SSD

Image
Image

Naarmate solid-state schijven meer mainstream worden, worden ze veel betaalbaarder voor steeds meer klanten, en de Crucial MX500 is een goede keuze voor iedereen die zijn pc-build wil upgraden of zijn eerste SSD wil kopen. Je kunt kiezen voor een opslagcapaciteit van 250 GB tot 2 TB, waardoor deze SSD een solide optie is voor alledaags kantoorwerk of pc's die vooral thuis worden gebruikt. Geïntegreerde coderingssoftware houdt al uw persoonlijke informatie veilig, en de micron 3D NAND-technologie zorgt voor snellere toegang tot de cache van uw meest gebruikte programma's en bestanden.

Aangezien deze drive gebruikmaakt van solid-state technologie, heeft hij een maximale lees-/schrijfsnelheid van 560 MB/s; dit betekent dat u vrijwel onmiddellijk toegang hebt tot bestanden en programma's of informatie van andere opslagapparaten kunt overbrengen. Deze SSD wordt geleverd met stapsgewijze instructies voor eenvoudige installatie en Acronis True Image-software voor het overzetten van bestanden vanaf een bestaande opstart- of opslagschijf.

De Seagate FireCuda (bekijken bij Amazon) hybride schijf is een van de beste opties voor een SATA harde schijf. Het combineert traditionele harde schijven en nieuwe solid-state technologieën om u een evenwicht te bieden tussen opslagcapaciteit, prestaties en stabiliteit. Het wordt ook ondersteund door een garantie van 5 jaar. De WD Blue is de perfecte budgetvriendelijke optie voor beginnende pc-bouwers of financieel onderlegde klanten. De capaciteit van 1 TB is perfect voor typisch kantoor- of thuisgebruik, en met de meegeleverde Acronis True Image-software kunt u eenvoudig een kopie maken van een bestaande opstart- of opslagschijf voor overdracht.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons is een expert op het gebied van gaming-hardware en andere consumententechnologie en heeft deze al meer dan drie jaar voor verschillende websites gedekt. Ze is bijzonder goed geïnformeerd over pc-componenten, zoals harde schijven.

Zach Sweat schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Eerder werd hij gepubliceerd op IGN, Void Media en Whalebone Magazine. Als ervaren schrijver heeft hij veel consumententechnologieproducten beoordeeld, waaronder SSD's, HDD's, monitoren, pc's en andere computerhardware. Hij hield van de 2TB FireCuda SSHD vanwege zijn mix van SSD- en HDD-elementen. Hij prees ook de Samsung Evo 860 SSD als een van de beste in zijn klasse.

FAQ

    Wat is het verschil tussen HDD en SSD?

    HDD staat voor harde schijf en SSD staat voor solid state drive. Een HDD is een traditioneel opslagapparaat voor desktop- en laptopcomputers, waarbij gebruik wordt gemaakt van mechanische componenten zoals leesarmen (vergelijkbaar met de arm van een platenspeler) en platen waarop gegevens worden opgeslagen. Een solid-state schijf is nieuwere technologie, waarbij gegevens worden opgeslagen op flashgeheugenchips in plaats van op mechanische onderdelen. Dit voorkomt schade en corruptie door mechanisch falen, maar SSD's zijn vaak veel duurder dan traditionele HDD's.

    Moet je een interne of externe schijf kopen?

    Als je thuis en op het werk meerdere computers gebruikt, is een externe schijf wellicht de beste keuze voor het opslaan van gegevens die moeten worden verplaatst. Externe schijven worden aangesloten via USB en werken net als flashstations, zodat u bestanden kunt slepen en neerzetten, documenten kunt kopiëren en zelfs back-ups kunt maken voor uw opstartschijf in het geval van catastrofale computerstoringen. Interne schijven zijn het beste voor uw hoofdcomputer en blijven op hun plaats als opstartschijf of hoofdopslagapparaat voor onbewerkte afbeeldingen en documenten die niet hoeven te worden verplaatst. Dit soort schijven is ontworpen om in een desktop of laptop te laten vallen en daar te laten, in plaats van constant aangesloten en losgekoppeld zoals hun neven van externe schijven.

    Hoeveel opslagruimte moet je kopen?

    Dat hangt af van waar je de harde schijf voor nodig hebt. Als u een creatieve professional bent die zich bezighoudt met onbewerkte foto- en videobestanden of grote afbeeldingen, wilt u investeren in een harde schijf die minimaal 1 TB biedt, zo niet meer. Gamers zullen ook willen investeren in een harde schijf met hoge capaciteit, omdat zoveel moderne games enorme downloadbestanden hebben. Voor meer typisch kantoorwerk biedt een harde schijf van 500 GB voldoende opslagruimte voor documenten, spreadsheets en andere bestanden.

Image
Image

Waar u op moet letten bij het kopen van SATA-harde schijven

Snelheid

Hoewel SATA (serial advanced technology attachment) harde schijven langzamer zijn dan SSD's (solid-state drives), kun je nog steeds een component krijgen met respectabele snelheden. De gemiddelde snelheid voor een desktop harde schijf is ongeveer 7.200 omwentelingen per minuut (rpm), maar sommige high-performance modellen lopen tot 10.000 rpm.

Capaciteit

Als je op een technisch of creatief gebied werkt, is een grote capaciteit waarschijnlijk belangrijk voor je. De capaciteit van harde schijven is in de loop der jaren blijven groeien en de capaciteit op traditionele SATA HDD's is erg goedkoop. Voor het maken van back-ups van grote mediabibliotheken, wilt u waarschijnlijk beginnen met zoeken in het bereik van 8-10 TB, maar voor dagelijks gebruik op een desktop is 2-5 TB waarschijnlijk voldoende.

Image
Image

Vormfactor

Omdat SATA-harde schijven draaiende onderdelen hebben, kunnen ze maar zo klein zijn. Voor desktopapparaten meten ze over het algemeen 3,5 inch en voor laptops 2,5 inch.

Aanbevolen: