Aanhalingstekens gebruiken om exacte zinnen online te vinden

Inhoudsopgave:

Aanhalingstekens gebruiken om exacte zinnen online te vinden
Aanhalingstekens gebruiken om exacte zinnen online te vinden
Anonim

Wat te weten

  • Basic: Plaats aanhalingstekens rond volledige namen van mensen/plaatsen (bijv. "John Joseph Smith" of "Los Angeles 1991").
  • Geavanceerd: Voeg specifieke data toe (bijv. "Nobelprijswinnaars" 1965..1985).
  • Of: resultaten uitsluiten met minteken (bijv. "nobelprijswinnaars" -technology -site:wikipedia.org)

Dit artikel legt uit hoe je aanhalingstekens kunt gebruiken voor zoekopdrachten van zoekmachines.

Zoek namen met aanhalingstekens

Een van de handigste redenen is wanneer je op zoek bent naar een naam. U kunt bijvoorbeeld het volgende typen:


John Joseph Smith

De uitdaging hier is dat de zoekmachine je de namen van John zal laten zien, maar ook de namen van Joseph en Smith, en waarschijnlijk zelfs andere namen die deze als achternaam bevatten. Mogelijk vindt u honderden miljoenen resultaten; verre van wat je echt wilt.

De snelle oplossing voor veel betere resultaten (en honderden miljoenen minder webpagina's om door te bladeren) zou zijn om het volgende in te voeren om ervoor te zorgen dat alle resultaten alle drie de delen van de naam bevatten, rug aan rug:


"John Joseph Smith"

Image
Image

Zoek locaties met aanhalingstekens

Het gebruik van aanhalingstekens rond een locatie is belangrijk als je te maken hebt met een obscure plaats of als je andere items aan de zoekopdracht toevoegt.

Hier is een eenvoudig voorbeeld:


Los Angeles 1991

Deze zoekopdracht levert verschillende resultaten op over de rellen in Los Angeles van 1992. Het lijkt misschien vreemd dat deze resultaten uit een zoekopdracht over 1991 komen, maar het gebeurt omdat een deel van de inhoud de datum 1991 bevat, zelfs als het primaire onderwerp is over een evenement van een jaar later.

Verander de zoekopdracht echter enigszins door er aanhalingstekens omheen te zetten, en de resultaten zijn heel anders.


"Los Angeles 1991"

Image
Image

Deze zoekopdracht is nu bijna volledig verzadigd met resultaten over een film uit 2015 genaamd Los Angeles 1991. De reden hiervoor is duidelijk: de aanhalingstekens eisten dat alle resultaten alle drie de items in die volgorde bevatten.

Geavanceerd zoeken met aanhalingstekens

Zoeken naar exacte woordgroepen is handig, maar er is nog veel meer dat u kunt doen naast een geciteerde zoekopdracht om nog betere resultaten te krijgen.

Zoek naar resultaten met specifieke datums

Gebruik aanhalingstekens zoals je normaal zou doen, maar voeg dan ook datums toe om de resultaten te beperken tot inhoud die alleen die jaren vermeldt.


"nobelprijswinnaars" 1965..1985

Image
Image

Sluit bepaalde items uit van de resultaten

Als je de resultaten die je ziet niet leuk vindt, gebruik dan het minteken om de zoekmachine te vertellen dat je specifiek niet geïnteresseerd bent in het zien van die items in de resultaten. Deze strategie werkt voor woorden, datums, andere zinnen en zelfs hele domeinnamen.


"nobelprijswinnaars" -technologie -site:wikipedia.org

Image
Image

Zoek de resultaten ergens specifiek

Sommige zoekmachines, zoals Google, laten je specificeren waar je moet zoeken naar de zin die je tussen aanhalingstekens hebt geplaatst.

Als u bijvoorbeeld alleen de pagina's wilt weergeven die uw items in de titel bevatten:


allin title:"nobelprijswinnaars"

Het werkt ook voor het vinden van de zin in de URL van de resultaten:


allinurl:"nobelprijswinnaars"

Aanhalingstekens gebruiken om bestanden te vinden

Een laatste interessante zoekcombinatie die we zullen bespreken, is het gebruik van aanhalingstekens om bestanden te lokaliseren. Je kunt met name via Google allerlei soorten bestandstypen vinden.

Dit voorbeeld laat zien hoe u kunt zoeken naar een woordgroep met aanhalingstekens en tegelijkertijd alle resultaten beperkt tot alleen PDF-bestanden.


"nobelprijswinnaars" bestandstype:pdf

Image
Image

Citaten vs Geen Quotes

Voordat we ingaan op de details over wanneer je moet weten of je aanhalingstekens moet gebruiken in een zoekopdracht, laten we eens kijken wat er gebeurt als je dat niet doet.

Beschouw dit als een voorbeeld:


nobelprijswinnaars 1987

Het doorzoeken van die woorden op Google kan een topresultaat over Nobelprijswinnaars terughalen, omdat je de zoekmachine in feite vertelt om naar inhoud te zoeken die verband houdt met die woorden, maar die woorden niet precies nodig zijn.

De resultaten kunnen ook pagina's oproepen die een van de volgende bevatten: Nobelprijs, winnaars van prijzen, 1987 winnaars van prijzen, 1, 987 winnaars van prijzen…de lijst gaat maar door.

Hier komen aanhalingstekens om de hoek kijken. Een deel van de zoekopdracht tussen aanhalingstekens, met name het deel dat u wilt groeperen, levert nauwkeurigere resultaten op.


"nobelprijswinnaars" 1987

Het bovenstaande voorbeeld zorgt ervoor dat alle resultaten die drie woorden tussen aanhalingstekens bevatten. Niet alleen Nobelprijswinnaars, Prijswinnaars of Winnaars, maar alle drie, en in die exacte volgorde.

Wanneer aanhalingstekens gebruiken

Gebruik aanhalingstekens in een zoekmachine wanneer een groep woorden of cijfers precies zo moet verschijnen als u ze typt.

Veel websites en apps ondersteunen dit soort zoekopdrachten, waaronder webzoekmachines en sociale-mediasites zoals Twitter. Maar als je twijfelt, gebruik dan aanhalingstekens om te zien of het werkt.

Aanbevolen: