Het uiterlijk van aanhalingstekens veranderen

Inhoudsopgave:

Het uiterlijk van aanhalingstekens veranderen
Het uiterlijk van aanhalingstekens veranderen
Anonim

Als je Word gebruikt om inhoud te maken die zal worden gebruikt in webgebaseerde toepassingen of andere elektronische formaten, kun je enkele opmaakproblemen tegenkomen. Als je problemen hebt met aanhalingstekens, leer dan hoe je aanhalingstekens in Word kunt omdraaien om gekrulde aanhalingstekens te veranderen in rechte, of omgekeerd.

Instructies in dit artikel zijn van toepassing op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Wat zijn slimme citaten?

Om u te helpen documenten te produceren die er geweldig uitzien en zich gedragen zoals verwacht bij ander gebruik, heeft Microsoft Word geladen met slimme aanhalingstekens. Deze functie verandert automatisch rechte aanhalingstekens in de aanhalingstekens van de typograaf terwijl u typt.

De gekrulde slimme aanhalingstekens krullen naar de tekst die ze voorafgaan en weg van de tekst die ze volgen. Hoewel deze functie zorgt voor een mooi gedrukt document en aantrekkelijke koppen, kan het lastig zijn als uw werk elektronisch wordt gebruikt, waar rechte aanhalingstekens de voorkeur hebben, vooral bij lijsten met computercodes.

Slimme aanhalingstekens in- en uitschakelen

Beslis welk type aanhalingstekens u in uw document wilt voordat u begint. Schakel slimme aanhalingstekens in of uit om de weergave te bepalen van alle aanhalingstekens die in het document worden ingevoerd nadat de wijziging is aangebracht.

  1. Selecteer de File tab en kies Options om het Word Options venster te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Proofing.

    Image
    Image
  3. Selecteer AutoCorrectie-opties om het dialoogvenster AutoCorrectie te openen.

    Image
    Image
  4. Selecteer de AutoOpmaak terwijl u typt tab.

    Image
    Image
  5. In het Vervangen terwijl u typt sectie, selecteer of wis het Rechte aanhalingstekens met slimme aanhalingstekens om slimme aanhalingstekens in te schakelen of uit.

    Deze instelling heeft geen invloed op aanhalingstekens die momenteel in het document staan.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK om de wijzigingen op te slaan en de dialoogvensters te sluiten.

De bestaande stijl van aanhalingstekens wijzigen

Als je veel werk aan je document hebt gedaan en je wilt de aanhalingstekens in het bestaande gedeelte van het document wijzigen, gebruik dan Zoeken en vervangen.

Deze procedure werkt niet als u de AutoCorrectie-instelling niet hebt ingesteld om rechtstreeks naar slimme aanhalingstekens te corrigeren.

Dit proces werkt voor zowel enkele als dubbele aanhalingstekens, hoewel u afzonderlijke vervangingsbewerkingen moet uitvoeren en de juiste opties voor elk moet selecteren. Microsoft Word gebruikt uw voorkeur voor huidige en toekomstige documenten totdat u een wijziging aanbrengt in de sectie AutoCorrectie.

  1. Druk op de Ctrl+H sneltoets om het Find and Replace dialoogvenster te openen.
  2. Voer in zowel de Find what als Replace with boxen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Replace All om alle aanhalingstekens in het document om te zetten in de stijl van uw voorkeur.

    Image
    Image

Aanbevolen: