Hoe u uw MacBook in- of uitschakelt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw MacBook in- of uitschakelt
Hoe u uw MacBook in- of uitschakelt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Inschakelen: druk op de power-knop of de rechterkant van de Touch Bar totdat het scherm tot leven komt.
  • Als het niet wordt ingeschakeld, controleer dan de helderheid van het scherm, laad de batterij op, controleer de stroombron en reset SMC.
  • Uitschakelen: Selecteer Apple logo > Shut Down. Als het niet afsluit, selecteert u Apple logo > Forceer stop.

Dit artikel legt uit hoe je je MacBook in- en uitschakelt. We zullen ook onderzoeken wat u moet doen als u uw MacBook niet kunt in- of uitschakelen. Instructies hebben betrekking op MacBook Pro's, MacBooks en MacBook Airs.

Hoe u uw MacBook aanzet

Alle Mac-notebooks hebben de aan/uit-knop in de rechterbovenhoek van het toetsenbord of - als je Mac is uitgerust met een Touch Bar - aan de rechterkant van de Touch Bar. De truc is dat bij sommige modellen het aan/uit-pictogram niet op de aan/uit-toets staat. Dezelfde sleutel wordt gebruikt voor Touch ID op modellen die die functie ondersteunen, en een gedrukt symbool kan het lezen van een vingerafdruk verstoren.

Als u uw Mac wilt inschakelen, drukt u op de aan/uit-knop of raakt u de rechterkant van de Touch Bar aan totdat het scherm tot leven komt en geeft de inlogvelden weer.

Image
Image

Wat u moet controleren als uw Mac-notebook niet kan worden ingeschakeld

Als je op de aan/uit-knop drukt en er gebeurt niets, probeer dan deze tips om het probleem op te lossen.

  • Controleer de helderheid van het scherm. Er is een kans dat het verlichtingsniveau van het scherm te laag staat. Als het scherm donker blijft nadat je op de aan/uit-knop hebt gedrukt, probeer dan de helderheidsniveaus te verhogen door op de knoppen met pictogrammen te drukken die op de zon lijken en zich aan de linkerkant van het toetsenbord op de bovenste rij knoppen (of de Touch Bar) bevinden.
  • Maak accessoires los. Koppel alle accessoires los die op je Mac zijn aangesloten, inclusief printers, mobiele apparaten, beeldschermen en USB-kabels. Probeer uw Mac opnieuw op te starten zonder dat deze items zijn aangesloten.
  • Controleer de stroombron. Kijk naar de stroomaansluitingen om te controleren of de stroombron goed is aangesloten op uw MacBook en controleer of het stopcontact werkt.
  • Laad de batterij op. Als de batterij van uw Mac-notebookcomputer helemaal leeg is, moet u uw computer mogelijk een paar minuten de tijd geven om op te laden via een stopcontact voordat het apparaat voldoende energie heeft om in te schakelen.
  • Reset de SMC. Resetten van de System Management Controller kan helpen. Koppel de voedingskabel los van uw Mac en sluit de voedingskabel weer aan. Houd vervolgens Shift + Control + Option ingedrukt + aan/uit-knop gelijktijdig ongeveer 10 seconden ingedrukt. (Als je een MacBook uit 2009 of eerder hebt met een verwijderbare batterij, is de SMC-resetprocedure iets anders.)

Hoe u uw MacBook uitschakelt

Alle Macs (notebooks en desktops) worden op dezelfde manier uitgeschakeld: Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Shut Down.

Image
Image

Een waarschuwing dat je Mac over 1 minuut wordt afgesloten, geeft je de mogelijkheid om werk van andere programma's en apps op te slaan.

Houd de Command-toets ingedrukt terwijl je Shut Down kiest om het aftellen van 1 minuut te omzeilen en onmiddellijk af te sluiten. Nadat alle toepassingen zijn gesloten, wordt uw computer afgesloten.

Wat te doen als uw Mac niet uitschakelt

Soms reageren applicaties niet meer en wordt het Mac-besturingssysteem niet goed afgesloten. Hier leest u hoe u niet-reagerende apps geforceerd afsluit.

  1. Klik op het Apple-menu in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer Forceer stop. U kunt dit menu ook openen met de sneltoets Command + Option + Esc.

    Image
    Image
  2. Kijk in het venster Toepassingen geforceerd stoppen voor een toepassing die niet reageert ernaast.

    Image
    Image
  3. Klik op de naam van de applicatie die niet reageert en klik op Forceer stop. Nadat je de app geforceerd hebt afgesloten, probeer je de Mac opnieuw af te sluiten.
  4. Als geforceerd stoppen het probleem niet oplost, houdt u de Mac-aan/uit-knop een paar seconden ingedrukt om de computer uit te schakelen. Helaas, als je deze route moet gaan, verlies je al het niet-opgeslagen werk.

Deskundig advies inwinnen

Als geen van de bovenstaande stappen je probleem met het in- of uitschakelen van je MacBook oplost, ga dan naar een Apple Store of een door Apple geautoriseerde serviceprovider voor hulp.

Aanbevolen: