Hoe je commentaarrangschikking in- of uitschakelt op Facebook

Inhoudsopgave:

Hoe je commentaarrangschikking in- of uitschakelt op Facebook
Hoe je commentaarrangschikking in- of uitschakelt op Facebook
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar profiel, klik op Instellingen en privacy > Instellingen > Openbare berichten > Comment Ranking > Bewerk om uit of aan te zetten.
  • Ga naar pagina, klik op de pagina waarvan u beheerder bent en Settings > Comment Ranking om deze in of uit te schakelen.

Dit artikel leert je hoe je het rangschikken van reacties op Facebook handmatig kunt uitschakelen en hoe je het weer kunt inschakelen. Er wordt ook gekeken naar waarom en wanneer Facebook deze functie aanbiedt.

Hoe u commentaarrangschikking op een FB-profiel in-/uitschakelt

Facebook-profielen met een groot aantal volgers hebben automatisch de rangschikking van reacties ingeschakeld. Facebook-profielen met een lager profiel moeten de functie echter inschakelen. Welk type gebruiker u ook bent, hier leest u hoe u de positie van opmerkingen op een Facebook-profiel in-/uitschakelt.

  1. Klik op Facebook op de pijl aan de rechterkant.

    Image
    Image
  2. Click Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Click Openbare berichten.

    Image
    Image
  5. Klik op Bewerken naast Reactierangschikking.

    Image
    Image
  6. Klik op de aan/uit-schakelaar en verander deze in het gewenste resultaat.

    Image
    Image

Hoe u commentaarrangschikking op een FB-pagina inschakelt

Als je de beheerder bent van een pagina op Facebook, wil je misschien de positie van reacties op je Facebook-pagina in- of uitschakelen. Hier leest u hoe u dit doet.

Je moet een beheerder zijn van een pagina op Facebook om deze stappen te volgen. Gewone gebruikers van een pagina kunnen dit niet doen.

  1. Klik op Facebook op Pages.

    Image
    Image
  2. Klik op de pagina die u wilt beheren.

    Image
    Image
  3. Klik op Instellingen.

    Image
    Image

    Mogelijk moet je naar beneden scrollen om de optie te vinden.

  4. Klik Reactie Ranking.

    Image
    Image
  5. Vink aan of verwijder het vinkje Bekijk standaard de meest relevante opmerkingen, afhankelijk van welke u wilt implementeren.

    Image
    Image
  6. Klik Wijzigingen opslaan.

    Image
    Image
  7. De pagina is nu bijgewerkt naar uw aangepaste instellingen voor het rangschikken van reacties.

Wat is commentaarrangschikking op Facebook?

De rangschikking van opmerkingen werkt door opmerkingen te rangschikken op wat Facebook beschouwt als de meest zinvolle en relevante opmerkingen die zijn gepost.

Het wordt bepaald door het gebruik van drie metrieken. Deze omvatten de reactie van de beheerder op een opmerking, of de opmerking clickbait lijkt en hoeveel andere gebruikers reageren op een opmerking.

In feite geldt dat hoe meer antwoorden of reacties een opmerking krijgt, hoe hoger de rangorde wordt. Een andere mogelijkheid is dat een opmerking die iemand tagt of iets zegt dat als waardeloos wordt beschouwd, zoals 'lol', verderop in de lijst staat.

Opmerkingen van vrienden van de gebruiker of geverifieerde profielen hebben ook voorrang, zodat ze hoger op de lijst verschijnen. Als je Meest relevant geschreven ziet boven de reacties op een bericht, betekent dit dat de rangschikking van reacties is ingeschakeld.

De rangschikking van reacties is ontworpen om prioriteit te geven aan inhoud, zodat de meest waardevolle opmerkingen het eerst worden gezien, waardoor gebruikers tijd besparen bij het bladeren door alle antwoorden op het bericht van een pagina.

Wanneer schakelt Facebook de positie van reacties in?

Alle pagina's hebben nu automatisch de rangschikking van reacties ingeschakeld op hun account. Wanneer de rangschikking van opmerkingen is ingeschakeld, kan de paginabeheerder deze ook gebruiken om verborgen opmerkingen op een pagina te sorteren. Als de rangschikking van opmerkingen is uitgeschakeld, geeft de pagina standaard opmerkingen in de meest recente volgorde weer.

Voor individuele profielen moet de rangschikking van reacties zijn ingeschakeld.

FAQ

    Wat doet het verbergen van een opmerking op Facebook?

    Als je een reactie op je bericht verbergt, wordt het niet verwijderd. De auteur en mensen op hun vriendenlijst kunnen het nog steeds zien, maar anderen niet. Als u een opmerking verbergt, worden ook de antwoorden erop verborgen.

    Waarom kan ik geen commentaar geven op Facebook?

    Privacy-instellingen kunnen van invloed zijn op je mogelijkheid om op een bericht te reageren. Een persoon kan vrienden bijvoorbeeld alleen opmerkingen laten schrijven of opmerkingen helemaal uitschakelen. Je kunt ook geen reactie achterlaten als je niet bent aangemeld.

Aanbevolen: