Hoe een webpagina te vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe een webpagina te vertalen
Hoe een webpagina te vertalen
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Chrome op het Vertaal deze pagina pictogram > English of een andere taal.
  • Klik in Edge op het Toon vertaalopties pictogram > Translate.
  • Firefox vereist een add-on voor vertaling. We raden de Translate Web Pages-add-on aan. Om het te gebruiken, klikt u op het pictogram > Translate.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u webpagina's naar het Engels verta alt in Chrome-, Firefox- en Microsoft Edge-browsers, ongeacht de oorspronkelijke taal.

Een pagina vertalen in Chrome

Als je een pagina hebt gevonden die je in een andere taal wilt bekijken, of een pagina tegenkomt die niet in je voorkeurstaal is, kun je deze gemakkelijk vertalen zodat de taal wordt weergegeven die je het liefst gebruikt.

  1. Open de webpagina die u wilt vertalen in Chrome.
  2. Klik in de adresbalk bovenaan het scherm op het Vertaal deze pagina icoon. Chrome geeft dit pictogram automatisch weer wanneer het detecteert dat de taal van de pagina niet in het Engels is.

    Image
    Image
  3. Klik in het pop-upmenu op English of uw voorkeurstaal.
  4. Alle tekst op de pagina zou nu moeten verschijnen in de taal die je hebt geselecteerd.
  5. Als u wilt dat Chrome deze taal automatisch verta alt, klikt u op het selectievakje voor Altijd vertalenAls u andere opties wilt zien, waaronder het kiezen van een andere taal (voor het geval Chrome bijvoorbeeld de verkeerde taal heeft geraden), klikt u op de drie stippen om het Translate-menu te openen.

    Image
    Image

Hoe te vertalen in Microsoft Edge

Microsoft Edge werkt iets anders, maar je kunt nog steeds je taal wijzigen op webpagina's die worden weergegeven in de Edge-browser.

  1. Open de webpagina die u wilt vertalen in Microsoft Edge.
  2. Klik in de adresbalk bovenaan het scherm op het Toon vertaalopties pictogram. Edge geeft dit pictogram automatisch weer wanneer het detecteert dat de taal van de pagina niet de taal is die je hebt geselecteerd tijdens het instellen.
  3. Het vervolgkeuzevenster zou automatisch uw primaire taal moeten kiezen. Als u dat wilt, klikt u op Translate.

    Image
    Image
  4. Alle tekst op de pagina zou nu in uw primaire taal moeten verschijnen.
  5. Als je wilt, kun je een andere taal kiezen in het Vertalen naar vervolgkeuzemenu, of klik op het selectievakje voor Altijd pagina's vertalen vanoptie als je dat altijd voor deze taal wilt doen.

Een pagina vertalen in Firefox

In tegenstelling tot sommige browsers, wordt Firefox niet geleverd met een ingebouwd vertaalhulpmiddel. U moet er een installeren via een Firefox-add-on.

  1. Start Firefox en klik vervolgens op de drie horizontale lijnen in de rechterbovenhoek van het venster. Dit is het menu van Firefox.
  2. Klik in het vervolgkeuzemenu op Add-ons.

    Image
    Image
  3. Installeer de add-on van uw keuze. Er zijn verschillende vertaal-add-ons waaruit u kunt kiezen.

    Image
    Image
  4. Een add-on die goed werkt bij het vertalen van hele webpagina's is Translate Web Pages, dat Google als vertaalmachine gebruikt (dezelfde als de ingebouwde vertaler in Chrome). Nadat u de vertaal-add-on hebt geselecteerd, klikt u op Toevoegen aan Firefox.
  5. Als je Webpagina vertalen hebt gekozen, vind je er een pictogram voor aan de rechterkant van het zoekvak, vergelijkbaar met in Chrome en Edge. Plaats de muisaanwijzer erop en klik op Vertaal deze pagina om de tekst van de webpagina in een andere taal te zien.

Aanbevolen: