Hoe EMAIL-bestanden te openen, bewerken en converteren

Inhoudsopgave:

Hoe EMAIL-bestanden te openen, bewerken en converteren
Hoe EMAIL-bestanden te openen, bewerken en converteren
Anonim

Wat te weten

  • Open met Outlook Express, of hernoem het als een EML-bestand en open het in een ander programma of online bestandsviewer.
  • Na het hernoemen van het bestand, probeer een online bestandsconversietool zoals Zamzar om te converteren en in een ander programma te lezen.
  • Probeer het bestand ook in een teksteditor te openen en op te slaan in een ander bestandsformaat. EMAIL-bestanden worden zelden gezien.

Dit artikel legt uit hoe u een Outlook Express EMAIL-bestand opent en converteert, zodat u de inhoud van het bericht in een modern e-mailprogramma kunt lezen.

Outlook Express Email is in 2006 stopgezet. We raden aan Outlook.com te gebruiken, een e-mailservice met gratis opties.

Hoe een EMAIL-bestand te openen

EMAIL-bestanden kunnen worden geopend door Windows Live Mail, onderdeel van de oude, gratis Windows Essentials-suite. Een oudere versie van dit programma, Outlook Express, zal ook EMAIL-bestanden openen.

Deze Windows Essential-suite is stopgezet door Microsoft, maar is op sommige plaatsen nog steeds te vinden. Digiex is een voorbeeld van een website waar u Windows Essentials 2012 kunt downloaden.

Als je problemen hebt met het openen van het bestand, probeer het dan te hernoemen om in plaats daarvan de EML-bestandsextensie te gebruiken. De meeste moderne e-mailprogramma's herkennen alleen e-mailbestanden die eindigen op die extensie, ook al ondersteunen ze mogelijk ook EMAIL-bestanden. Door het achtervoegsel van het bestand te wijzigen in EML, zou het programma het moeten openen.

Een andere manier waarop u een EMAIL-bestand kunt openen, is met een online bestandsviewer zoals die bij encryptomatic. Het ondersteunt echter alleen EML- en MSG-bestanden, dus u moet het bestand eerst hernoemen zoals hierboven beschreven en vervolgens dat bestand uploaden.

Als je de extensie van een bestand op deze manier hernoemt, wordt het niet echt geconverteerd naar een ander formaat. Als het hernoemen werkt, is dat omdat het programma of de website beide formaten kan herkennen, maar je het bestand alleen laat openen als het een specifieke bestandsextensie gebruikt (EML in dit geval).

U kunt een EMAIL-bestand openen zonder Outlook Express of Windows Live Mail met behulp van een gratis teksteditor. Met deze methode kunt u het bestand als een tekstdocument bekijken, wat handig is als het grootste deel van de e-mail in platte tekst is opgeslagen en u geen toegang tot de bestandsbijlage(n) nodig hebt.

Een EMAIL-bestand converteren

We hebben het zelf niet geprobeerd, maar je kunt misschien een EMAIL-bestand converteren met Zamzar. Echter, net als de andere eerder genoemde tools, ondersteunt deze dit oude EMAIL-formaat niet; hernoem het eerst naar. EML. Zamzar kan dat e-mailformaat converteren naar DOC, HTML, PDF, JPG, TXT en andere.

Het is ook mogelijk dat de bovenstaande programma's het EMAIL-bestand naar een ander formaat kunnen converteren, maar het is waarschijnlijk dat ze alleen EML en HTML ondersteunen.

Kan het nog steeds niet openen?

Als uw bestand niet goed opent, onthoud dan dat een bestand met de EMAIL-bestandsextensie niet zomaar een algemeen "e-mailbestand" is dat u krijgt wanneer u e-mails naar uw computer downloadt via een berichtenprogramma. Hoewel "e-mailbestand" en "EMAIL-bestand" hetzelfde lijken te betekenen, zijn niet alle e-mailbestanden EMAIL-bestanden.

De meeste e-mailbestanden (d.w.z. bestanden die u downloadt via een e-mailclient) zijn geen EMAIL-bestanden omdat die indeling alleen wordt gebruikt in oudere Microsoft-e-mailclients die de meeste mensen niet meer gebruiken. Moderne e-mailclients slaan dezelfde informatie op in een ander formaat, meestal EML/EMLX of MSG.

Iets anders om te overwegen is dat je misschien helemaal geen e-mailgerelateerd bestand hebt. Sommige extensies, zoals MAL, kunnen verward worden met EMAIL, ook al zijn de formaten totaal verschillend. MAL-bestanden zijn configuratiebestanden die worden gebruikt door MadAppLauncher.

Wat is een EMAIL-bestand?

Een bestand met de EMAIL-bestandsextensie is een Outlook Express-e-mailberichtbestand. Het bevat niet alleen het bericht van de e-mail, maar ook eventuele bestandsbijlagen die waren opgenomen toen de e-mail werd ontvangen door Outlook Express.

Image
Image

Het is mogelijk dat een. EMAIL-bestand ook is gekoppeld aan een oud AOL-mailprogramma.

EMAIL-bestanden worden tegenwoordig zelden gezien omdat nieuwere e-mailclients andere bestandsindelingen gebruiken om berichten in op te slaan, zoals EML/EMLX of MSG.

Aanbevolen: