Hoe YouTube-video's te bewerken

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube-video's te bewerken
Hoe YouTube-video's te bewerken
Anonim

Wat te weten

  • Log in op YouTube-account > selecteer Uw video's > beweeg over video en selecteer pencil > Videodetails.
  • Selecteer Editor om de tijdlijn van de video te openen > trim en vervaag de video, en voeg audiotracks toe > Save.

Dit artikel legt uit hoe je YouTube-video's kunt bewerken op de YouTube-desktopwebsite. Bewerken was mogelijk in de YouTube-app, maar YouTube heeft de bewerkingsfunctionaliteit sindsdien exclusief verplaatst naar YouTube Studio op desktop.

Een video op de YouTube-website bewerken

Hier leest u hoe u een YouTube-video kunt bewerken vanuit een webbrowser. Videobewerking profiteert van meer schermruimte, dus indien mogelijk zou bewerking op een computer uw voorkeursmanier moeten zijn om te bewerken.

  1. Log in op je YouTube-account en selecteer Your Videos in het linker verticale paneel.

    Image
    Image
  2. Beweeg de muisaanwijzer over de video die je wilt bewerken en selecteer het potlood wanneer het verschijnt.

    Image
    Image
  3. Bewerk de volgende video Details:

    • Title: Typ de titel van de video.
    • Description: Typ een beschrijving van de video.
    • Thumbnail: Kies een vooraf geselecteerde thumbnail uit de video, of selecteer Upload thumbnail om een andere afbeelding te selecteren.
    Image
    Image
  4. Selecteer in het linker verticale deelvenster Editor om de tijdlijn van de video te openen. Gebruik de tijdlijn om de video bij te snijden, de video te vervagen en audiotracks aan de video toe te voegen.

    Image
    Image
  5. Als u een video wilt bijsnijden, selecteert u Trim en sleept u vervolgens de zijkanten van het blauwe vak dat verschijnt om het gedeelte van de video te bedekken dat u wilt behouden. Controleer uw bewerkingen door Preview te selecteren. Sla je werk op door Save. te selecteren

    Image
    Image

    Als u de video op een bepaald moment wilt bijsnijden of splitsen, voert u de tijd in het vak naast Trim in. Selecteer Alles wissen om wijzigingen op elk gewenst moment te annuleren, en selecteer de X boven een sectie om een splitsing voor die specifieke sectie ongedaan te maken.

  6. Als je een video wilt vervagen, selecteer je Delen van je video vervagen en kies je tussen gezichtsvervaging en aangepaste vervaging Bij gezichtsvervaging wordt u gevraagd de gezichten te selecteren die u wilt vervagen. Met een aangepaste vervaging plaatst u een blauw vak op het gedeelte van de video dat u wilt vervagen. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, selecteert u Opslaan

    Image
    Image

    Bij het vervagen van video's op YouTube heeft de vervagingstool verschillende contextuele acties die je kunt gebruiken om de vervaging verder aan te passen. Bekijk de YouTube-ondersteuningspagina over de vervagingsfunctie voor meer info.

  7. Als u een audiotrack aan de video wilt toevoegen, selecteert u de plus (+) naast de muzieknoot onder de videotijdlijn. Gebruik vanaf hier zoekfilters om een audiotrack te vinden. Selecteer Play om een voorbeeld van tracks te bekijken. Selecteer Add als je een nummer vindt dat je leuk vindt.

    Image
    Image

    Opmerking

    Nadat je een nummer hebt toegevoegd, verschijnt het in de Editor. Pas het blauwe vak van de track aan door te selecteren en te slepen om te wijzigen wanneer de track start. Selecteer en sleep de randen van het vak om het aantal nummers dat wordt afgespeeld te wijzigen.

  8. Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm Opslaan wanneer u klaar bent met het maken van bewerkingen.

    Image
    Image

    Hoewel de ingebouwde editor van YouTube goed is voor snelle bewerkingen van eenvoudige video's, zijn deze tools niet robuust. Overweeg voor serieuze videobewerking andere speciale software te gebruiken. Er zijn veel gratis opties.

Aanbevolen: