Een map van Google Drive delen

Inhoudsopgave:

Een map van Google Drive delen
Een map van Google Drive delen
Anonim

Wat te weten

  • Maak een map: Selecteer Nieuw > Folder. Noem de map > Create.
  • Je ziet Mijn schijf > [ mapnaam] en een kleine pijl naar beneden bovenaan het scherm. Selecteer arrow > Share.
  • Voer de e-mails van de ontvangers in of selecteer Get shareable link. Wijs de machtigingen Viewer of Editor toe > Verzenden.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Google Drive-mappen kunt maken en delen met iedereen die een Google-account heeft.

Hoe Google Drive-map te maken

Het eerste dat u moet doen voordat u met anderen kunt samenwerken in Google Drive, is een map maken. Het is een handige opbergbak voor items die je wilt delen. Een map maken in Google Drive:

  1. Selecteer bovenaan het Google Drive-scherm Nieuw.

    Image
    Image
  2. Selecteer Map.

    Image
    Image
  3. Typ een naam voor de map in het daarvoor bestemde veld.

    Image
    Image
  4. Selecteer Maken.

    Image
    Image

Deel je map

Nu je een map hebt gemaakt, moet je deze delen.

  1. Selecteer uw map in Google Drive om deze te openen.

    Image
    Image
  2. Je ziet My Drive > [naam van je map] en een kleine pijl naar beneden bovenaan het scherm. Selecteer de pijl.

    Image
    Image
  3. Selecteer Delen.

    Image
    Image
  4. Voer de e-mailadressen in van alle mensen met wie je de map wilt delen. Selecteer desgewenst Get shareable link om een link te ontvangen die u kunt e-mailen naar iedereen die u toegang wilt geven tot de gedeelde map.

    Image
    Image
  5. Hoe dan ook, je moet machtigingen toewijzen aan de mensen die je uitnodigt voor de gedeelde map. Elke persoon kan worden aangewezen als Viewer of Editor.

    Image
    Image
  6. Selecteer Verzenden.

Documenten aan de map toevoegen

Met de map- en deelvoorkeuren ingesteld, is het supereenvoudig om je bestanden vanaf nu te delen. Selecteer Mijn schijf bovenaan het mapscherm om terug te keren naar het scherm met de bestanden die u hebt geüpload. Uw Google Drive toont u standaard al uw bestanden, al dan niet gedeeld, en organiseert ze op de datum waarop ze voor het laatst zijn bewerkt. Selecteer en sleep een document naar de nieuwe map om het te delen. Elk bestand, elke map, elk document, elke diavoorstelling, spreadsheet of item krijgt dezelfde rechten voor delen als de map. Voeg een willekeurig document toe, en boem, het wordt gedeeld met de groep. Iedereen met bewerkingsrechten voor uw map kan hetzelfde doen en meer bestanden delen met de groep.

U kunt dezelfde methode gebruiken om submappen te maken voor het organiseren van de inhoud in de gedeelde map. Op die manier krijg je geen enorme groep bestanden en geen manier om ze te sorteren.

Bestanden zoeken in Google Drive

Je hoeft niet te vertrouwen op mapnavigatie om te vinden wat je nodig hebt wanneer je met Google Drive werkt. Als u uw bestanden zinvolle namen geeft, gebruikt u gewoon de zoekbalk. Het is tenslotte Google.

Iedereen met bewerkingsrechten kan uw gedeelde documenten tegelijkertijd live bewerken. De interface heeft hier en daar een paar eigenaardigheden, maar het is nog steeds veel sneller voor het delen van documenten dan het gebruik van het in- en uitchecksysteem van SharePoint.

Aanbevolen: