Het delen van een Google-document ongedaan maken

Inhoudsopgave:

Het delen van een Google-document ongedaan maken
Het delen van een Google-document ongedaan maken
Anonim

Wat te weten

  • Link delen ongedaan maken: Open het File > Share menu. Selecteer Wijzigen in de sectie Get link. Kies Beperkt > Klaar.
  • E-mail delen ongedaan maken: Open het File > Share menu. Open het vervolgkeuzemenu naast de naam van elke persoon. Selecteer Verwijderen > Opslaan.
  • Delen in bulk ongedaan maken: markeer de documenten en open het Delen menu. Volg dan de bovenstaande instructies.

Dit artikel beschrijft hoe u het delen van een Google-document of meerdere documenten ongedaan kunt maken. Deze aanwijzingen zijn van toepassing op desktopgebruikers op elk besturingssysteem en voor iOS- en Android-gebruikers.

Het delen van een Google-document ongedaan maken

Het delen van een gedeeld document ongedaan maken is net zo eenvoudig als het delen van een document. Het kost maar een paar klikken om het delen ongedaan te maken en het ontoegankelijk te maken voor iedereen behalve jij.

Aangezien er twee primaire manieren zijn waarop documenten uit Google Documenten worden gedeeld, zullen we het proces voor het ongedaan maken van het delen voor beide bespreken. Onderaan deze pagina staan instructies voor het in bulk ongedaan maken van het delen, handig als u meerdere documenten tegelijk privé wilt maken.

Link delen ongedaan maken

Als je het document hebt gedeeld via de link zodat iedereen er toegang toe heeft, zelfs als ze niet zijn ingelogd op hun Google-account, volg dan deze stappen (als je het niet zeker weet, volg dan gewoon mee en kijk of het van toepassing is op uw situatie):

  1. Met het document geopend, selecteer Share in de rechterbovenhoek van Google Docs, of open de File > Delen menu.

    Image
    Image

    Als je de mobiele app gebruikt, tik je op het persoonspictogram in de rechterbovenhoek.

  2. Selecteer Change in de sectie Get link.

    Image
    Image

    Mobiele gebruikers moeten onderaan op het gedeelte Wie heeft toegang tikken.

    Als er in deze sectie Iedereen staat, dan zijn dit de stappen die je wilt volgen. Als er Restricted staat, moet je het delen met specifieke mensen - zie de volgende reeks instructies hieronder.

  3. Kies Beperkt in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Tik op Wijzigen in de mobiele app om dit menu te vinden.

  4. Selecteer Done (als je het ziet) om de instellingen voor delen te sluiten.

E-mail delen ongedaan maken

Doe dit als je mensen aan de deellijst hebt toegevoegd door hun e-mailadres in te voeren. U kunt het delen van het document met specifieke mensen of met iedereen ongedaan maken.

  1. Open het document en gebruik dan het File > Share menu of het grote Share knop rechtsboven om de instellingen voor delen te openen.

    Gebruik het persoonspictogram rechtsboven als je in de mobiele app bent.

  2. Gebruik het menu rechts van de persoon met wie je het bestand deelt om Verwijderen. te kiezen

    Image
    Image

    Herhaal deze stap voor iedereen op de lijst als je dit document volledig privé wilt maken.

    Mobiele gebruikers moeten onderaan op het gedeelte Wie heeft toegang tikken en vervolgens op de naam van de persoon tikken om de optie Verwijderen te vinden.

    Zoals je kunt zien, zijn er andere opties voor delen, dus als je wilt dat de persoon een bepaald toegangsniveau heeft, kun je Viewer selecteren in plaats van het delen ervan ongedaan te maken.

  3. Selecteer Save als je het ziet.

Het delen van Google Docs in bulk ongedaan maken

Heb je veel bestanden om het delen ongedaan te maken? De bovenstaande instructies zijn prima voor een paar documenten, maar als je een hele map hebt met dingen die je privé moet maken, kun je ze allemaal tegelijk selecteren om bulkacties uit te voeren.

Als je niet zeker weet welke documenten worden gedeeld, ga dan naar het gedeelte onderaan deze pagina voor meer informatie over hoe je dat kunt doen.

  1. Open Google Drive op een computer en navigeer naar de plek waar de gedeelde bestanden worden bewaard.
  2. Markeer de documenten waarvoor u de instellingen voor delen wilt bewerken. U kunt dit doen door er een te selecteren en vervolgens Ctrl (gelijk aan Command op macOS) te gebruiken om de andere te kiezen, of Ctrl +A om ze allemaal te pakken, of door met de rechtermuisknop op de map te klikken die de documenten bevat.

  3. Selecteer Delen.

    Image
    Image
  4. Om een e-mailadres te verwijderen, gebruikt u het menu rechts van de persoon die u uit de share wilt verwijderen en kiest u Verwijderen.

    Image
    Image

    Als u gedeelde links wilt verwijderen, selecteert u onderaan Wijzigen en kiest u vervolgens Iedereen met de link onder het document dat u privé wilt hebben, en selecteer Beperkt.

    Image
    Image
  5. Selecteer Klaar of Opslaan.

Hoe u alle gedeelde Google-documenten kunt vinden

Google biedt helaas geen eenvoudige lijst van één pagina met alles wat u deelt. Hoe leuk het ook zou zijn om in één oogopslag te zien welke documenten niet privé zijn, zodat u de instellingen voor delen kunt aanpassen, er zijn slechts twee door Google goedgekeurde methoden, en geen van beide is erg nuttig.

Als je niet veel bestanden op je Google Drive hebt, kun je de bestanden die je deelt het beste identificeren door Google Drive te openen en door alles te scrollen om het pictogram voor delen te zoeken (twee koppen). Dit geeft elk deelniveau aan, dus als het beschikbaar is via een link of wordt gedeeld met een of meer mensen via e-mail, geeft het pictogram het weg.

Image
Image

Een andere methode is om het zoekfilter te gebruiken om bestanden te vinden die met een specifieke persoon zijn gedeeld. Gebruik de pijl naast de zoekbalk bovenaan Google Drive om de zoekopties te openen en voer vervolgens het e-mailadres van de persoon in het veld Gedeeld met in, gevolgd door ZOEKEN

Image
Image

Dit zijn de enige opties van Google voor het lokaliseren van gedeelde bestanden. Toch is Filewatch een geweldig alternatief dat je hele schijf scant en elk gedeeld bestand in categorieën indeelt op basis van wie toegang heeft. Twee handige categorieën zijn Openbaar op het web en Iedereen met de link

Image
Image

Elk document dat u selecteert, wordt geopend in Google Documenten op een nieuw tabblad. Volg de bovenstaande stappen om het privé te maken.

Aanbevolen: