Hoe Kindle Fire te rooten

Inhoudsopgave:

Hoe Kindle Fire te rooten
Hoe Kindle Fire te rooten
Anonim

Wat te weten

  • Veeg naar beneden en open Instellingen van het apparaat en tik vervolgens op Apparaatopties. Tik op het veld Serial Number totdat Developer Options verschijnt.
  • Tik Opties voor ontwikkelaars > ADB inschakelen > Enable. Terug in Instellingen, tik op Beveiliging en privacy en schakel Apps van onbekende bronnen. in
  • Verbind uw apparaat via USB met uw Windows-pc. Download de Amazon Fire Utility, kies uit de opties en volg de aanwijzingen.

Dit artikel legt uit hoe je je Amazon Fire-tablet kunt rooten, vaak een Kindle Fire genoemd, zodat je apps van derden kunt gebruiken, vooraf geladen apps kunt verwijderen en aangepaste besturingssystemen kunt installeren. U hebt een Windows-pc en een hulpprogramma voor rooten nodig. De instructies zijn van toepassing op alle Amazon Fire-tablets van de vierde generatie en later, inclusief de Fire HD en Fire HDX.

Een Kindle Fire rooten

Voordat u doorgaat, moet u ervoor zorgen dat u uw apparaat echt wilt rooten. Bij rooten verv alt de garantie, dus denk goed na over de voor- en nadelen van het rooten van je Android. Als u besluit door te gaan, volgt u deze stappen (sommige stappen kunnen enigszins variëren, afhankelijk van de tabletversie die u heeft).

  1. Veeg op je Kindle Fire vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden en tik op het gear-pictogram om je Instellingen te openen.

    Image
    Image
  2. Tik op Apparaatopties.

    Image
    Image
  3. Tik herhaaldelijk op het veld Serial Number totdat Developer Options eronder verschijnt.

    Image
    Image
  4. Tik op Ontwikkelaarsopties.

    Image
    Image
  5. Tik op ADB inschakelen om Android Debug Bridge te activeren.

    Image
    Image
  6. Tik opnieuw op Enable.

    Image
    Image
  7. Ga terug naar het menu Instellingen en tik op Beveiliging en privacy.

    Image
    Image
  8. Tik op Apps van onbekende bronnen om de installatie van apps van buiten de Amazon-winkel toe te staan.

    Image
    Image
  9. Sluit je Fire-tablet aan op je computer met een USB-kabel.

    Als je pc je Kindle Fire niet automatisch detecteert wanneer je hem voor het eerst aansluit, kun je de USB-stuurprogramma's en ADB handmatig installeren zoals beschreven in de Amazon-documentatie voor ontwikkelaars.

  10. Download op je computer het Amazon Fire Utility van de XDA-ontwikkelaarsforums.
  11. Pak de inhoud van het Fire Utility ZIP-bestand uit naar uw bureaublad of ergens anders op uw computer.

    Image
    Image
  12. Dubbelklik op het Windows Batch-bestand (.bat) om Fire Utility te openen.

    Image
    Image
  13. Typ het nummer van de actie die u wilt uitvoeren en druk op Enter.

    Image
    Image
  14. Volg de instructies op het scherm.

    Image
    Image

    Verbreek de verbinding tussen uw tablet en uw computer totdat u een bericht ziet waarin wordt bevestigd dat de actie is geslaagd of mislukt.

  15. Sluit de Fire Utility en koppel uw tablet los van uw pc. Mogelijk moet u uw apparaat opnieuw opstarten of de fabrieksinstellingen herstellen om de wijzigingen door te voeren.

    Amazon zal je Kindle Fire automatisch updaten, waardoor je apparaat "niet meer geroot" kan worden, zelfs als je in sommige gevallen hebt geprobeerd automatische updates uit te schakelen. Als dit gebeurt, sluit je je tablet opnieuw aan op je pc en voer je Fire Utility uit om hem opnieuw te rooten.

Wat betekent het om je Kindle Fire te rooten?

Alle Amazon-tablets gebruiken een besturingssysteem met de naam Fire OS dat is gebaseerd op Android. Ontwikkelaars leggen beperkingen op aan welke functies en bestanden gebruikers toegang hebben, zodat ze hun apparaten niet per ongeluk beschadigen door iets belangrijks te wijzigen of te verwijderen. Net als Apple legt Amazon ook beperkingen op aan zijn apparaten om te voorkomen dat gebruikers software van derden downloaden buiten de officiële app store. Door een apparaat te rooten, worden die beperkingen verwijderd en krijgt u "root-toegang" tot alles.

Rooting is niet langer nodig om Google Play te installeren op Fire-tablets met Fire OS 5.3.1.1 of hoger. Navigeer naar Instellingen > Apparaatopties > Systeemupdates om te zien welke versie van Fire OS uw tablet gebruikt.

Moet je je Kindle Fire rooten/jailbreaken?

Het rooten van je Fire-tablet kan je verschillende voordelen opleveren. U kunt bijvoorbeeld:

  • Gebruik apps die je eerder niet kon gebruiken.
  • Verwijder vooraf geïnstalleerde apps.
  • Geïnstalleerde apps overzetten naar een SD-kaart.
  • Installeer prestatieverhogende aangepaste ROM's.
  • Wijzig de interface of het besturingssysteem van uw apparaat.

Risico's van het rooten van je Fire Tablet zijn onder meer:

  • U kunt uw apparaat niet onder garantie laten repareren.
  • Je zou je apparaat kunnen "metselen" (het onbruikbaar maken).
  • Uw apparaat is mogelijk kwetsbaarder voor virussen en malware.
  • De algehele prestaties van uw apparaat kunnen eronder lijden.

Vanwege deze potentiële risico's moet je een back-up maken van je foto's, muziek en andere belangrijke bestanden door ze op te slaan op je Amazon Cloud Drive of ze over te zetten naar je pc voordat je probeert te rooten.

Kindle Fire Rooting-hulpprogramma's

Naast een Windows-pc hebt u een hulpprogramma voor rooten nodig, zoals het Amazon Fire-hulpprogramma. Welke je moet gebruiken, hangt af van wat je wilt doen met je geroote Kindle Fire. Deze specifieke tool geeft u bijvoorbeeld de volgende opties:

  • Schakel automatische updates van Amazon uit.
  • Verwijder advertenties op vergrendelscherm.
  • Verwijder vooraf geïnstalleerde apps.
  • Installeer Google Play, Google Foto's en andere Google-apps.
  • Herstart het apparaat naar de herstelmodus.
  • Wijzig het standaard opstartprogramma.

Je kunt tientallen vergelijkbare hulpprogramma's vinden om je Fire-tablet te rooten door op internet te zoeken. Als u bijvoorbeeld aangepaste ROM's of besturingssystemen wilt installeren, kunt u de Amazon Fire 5th Gen Super Tool van Root Junky proberen, die ook werkt met nieuwere Fire-tablets.

Download alleen bestanden van gerenommeerde websites en scan bestanden die u van internet downloadt altijd met een virusscanner voordat u ze opent. U kunt kiezen uit verschillende gratis on-demand virusscanners. Welk hulpprogramma u ook gebruikt, lees zorgvuldig de instructies die daarbij horen, zodat u precies weet wat elke functie doet. De optie van het Amazon Fire Utility om vooraf geladen apps te verwijderen, verwijdert bijvoorbeeld alles behalve de apps Camera en Instellingen.

Aanbevolen: