De Galaxy Z Fold 3 rooten schakelt de camera uit

De Galaxy Z Fold 3 rooten schakelt de camera uit
De Galaxy Z Fold 3 rooten schakelt de camera uit
Anonim

Er is een nieuwe beveiligingsmaatregel ontdekt voor de Samsung Galaxy Z Fold 3 die de camera van het apparaat uitschakelt als de bootloader wordt ontgrendeld.

De maatregel werd gevonden door twee senior leden van XDA Developers, een softwareontwikkelingsgemeenschap rond Android-apparaten. De twee gebruikers probeerden root-toegang te krijgen tot de Galaxy Z Fold 3, maar de camera van de telefoon werkte niet meer.

Image
Image

Dit betekent dat gezichtsherkenning niet beschikbaar is en camera-apps van derden ook niet werken.

Een bootloader is software die in het geheugen van een apparaat wordt geladen en standaard wordt geleverd in de meeste besturingssystemen. Het gebruik van deze software kan root-toegang tot het apparaat geven, waardoor de gebruiker instellingen kan wijzigen of vervangen, speciale apps kan uitvoeren waarvoor machtigingen op beheerdersniveau vereist zijn, of andere functies kan uitvoeren die normaal niet toegankelijk zijn.

Dit is echter riskant, omdat hierdoor de garantie op de Galaxy Z Fold 3 komt te vervallen en de telefoon onstabiel kan worden, wat kan leiden tot apparaatstoringen of 'stenen'. Rooten gebeurt op eigen risico van de gebruiker.

Image
Image

Samsung maakt het al moeilijk om root-toegang te krijgen dankzij het Knox-beveiligingsframework. Als u root-toegang probeert te krijgen, worden de beveiligingsvlaggen op dit framework uitgeschakeld, waardoor Samsung Pay permanent kan worden uitgeschakeld.

De seniorleden ontdekten later dat door de bootloader opnieuw te vergrendelen, de camera weer kan werken, wat betekent dat het mogelijk is om de parameters te detecteren die ervoor zorgen dat de camera niet meer werkt. Zo'n bypass moet nog worden ontdekt.

Aanbevolen: