Eenvoudige tips om de digitale foto's van uw gezin te ordenen

Inhoudsopgave:

Eenvoudige tips om de digitale foto's van uw gezin te ordenen
Eenvoudige tips om de digitale foto's van uw gezin te ordenen
Anonim

Met digitale versies op verschillende harde schijven en cloudservices en talloze dozen en plakboeken vol oude snapshots, is het organiseren van je foto's geen gemakkelijke taak. Gebruik de volgende suggesties om een plan te maken en het voor elkaar te krijgen.

Maak een plan

Vraag jezelf af wat je ideale foto-organisatiesysteem je in staat stelt te doen. Wil je gemakkelijk een specifiek shot kunnen vinden? Organiseren in online plakboeken? Natuurfoto's kiezen om in te kaderen? Als je nadenkt over het doel, kun je een organisatieplan opstellen.

Als je bijvoorbeeld specifieke foto's wilt kunnen vinden, moet je ze allemaal een label geven. Als u wilt ordenen in online plakboeken, omvat dat dan ook afgedrukte foto's? Zo ja, dan moet je digitaliseren.

Zodra u weet hoe u wilt dat uw foto-organisatie eruitziet, maakt u elke week tijd vrij om deze op te zetten en te onderhouden. Uw specifieke taken zijn afhankelijk van welke van de onderstaande acties u wilt uitvoeren. U kunt bijvoorbeeld elke week een half uur besteden aan het scannen van foto's totdat dat klaar is, dan overschakelen naar labelen en vervolgens naar het maken van online plakboeken.

Image
Image

Digitaliseer afgedrukte foto's

Als uw plan het digitaliseren van afgedrukte foto's omvat, zijn er drie manieren om dit te doen:

  • Scan ze zelf met een fotoscanner of een app. Beide methoden zijn eenvoudig en relatief goedkoop.
  • Scan ze in een winkel. Veel retailers, waaronder FedEx en Costco, hebben nu foto-scanmachines.
  • Stuur ze naar een online service. Deze optie vereist een beetje vertrouwen, maar het is ook het minste werk.

Duplicaten en slechte foto's verwijderen

Een van de eerste dingen die je moet doen als je je foto's gaat ordenen, is ze door te nemen en dubbele en andere foto's te verwijderen die je niet nodig hebt. Dat omvat onscherpe, onverklaarbare of onflatteuze foto's of foto's waarin iemands ogen gesloten zijn.

Je voelt je misschien ongemakkelijk bij het verwijderen van je dierbare herinneringen, maar je zult deze slechte foto's nooit missen. Druk op de delete knop en kijk niet achterom.

Bottom Line

Veel van de fotobestandsnamen zien er waarschijnlijk uit als "IMG_6676." Verander ze in meer beschrijvende namen zoals 'Joey on Bike 2004'. Zie nieuwe bestandsnamen als bijschriften die u later kunt gebruiken om specifieke foto's te vinden. U moet ook foto's labelen (zie het volgende gedeelte) om nauwkeurige zoekopdrachten te garanderen.

Label je foto's

Het labelen of labelen van elke foto is vervelend, maar het zal je helpen bepaalde foto's later te vinden. Het labelen van uw digitale foto's is het equivalent van het plaatsen van een plakbriefje op de achterkant van een afgedrukte foto. Het verschil is dat u naar digitale foto's kunt zoeken en ze allemaal snel kunt vinden met meerdere zoektermen.

Gebruik zoveel tags als van toepassing zijn, zoals locatie, activiteit, datum, onderwerpen en namen. Plaats de bestanden vervolgens in mappen volgens een relevant criterium. De datum is meestal goed, maar zorg ervoor dat je submappen toevoegt zodat je specifieke afbeeldingen gemakkelijk kunt vinden (zie meer over submappen in de volgende sectie).

Afhankelijk van hoeveel foto's je hebt, wil je deze taak misschien opdelen in meerdere sessies. Aangezien er niet veel denkkracht voor nodig is, kun je het proberen tijdens reclames terwijl je tv kijkt.

Bottom Line

Zelfs als je datums gebruikt om je foto's op een hoog niveau te ordenen, moet je submappen maken die meer beschrijvend zijn. Stel dat u bijvoorbeeld een map met de naam "2004" heeft voor foto's die in dat jaar zijn gemaakt. In deze map heb je mogelijk submappen met de namen 'Stacy's afstuderen', 'Oma's 90e verjaardag' of 'Verhuizen naar Arizona'. Deze actie geeft je nog één manier om een specifieke foto of groep foto's te vinden.

Breng uw foto's onmiddellijk over

Als je ooit filmcamera's hebt gebruikt, ben je misschien bekend met de sensatie van het haasten om die rollen te ontwikkelen zodra je de laatste opname maakt. Nu, met digitale camera's en telefoons, laten we onze foto's maandenlang staan zonder er iets mee te doen.

Foto's zo laten staan is om een aantal redenen geen goed idee. Ten eerste falen geheugenkaarten en kunt u alle foto's kwijtraken die u de afgelopen maand of langer hebt gemaakt. Ten tweede betekent het dumpen van honderden foto's tegelijk dat je niet de tijd of motivatie hebt om de slechte foto's te verwijderen of een van de andere belangrijke taken uit te voeren die hierboven zijn opgesomd. Neem het overbrengen van foto's dus op in uw wekelijkse fotoonderhoudssessie.

Om het probleem van defecte geheugenkaarten aan te pakken, maakt u een back-up van uw foto's met een van de vele beschikbare services. Google Foto's is gratis.

Bottom Line

Organiseer, deel en print foto's eenvoudig met fotoorganisatiesoftware. Veel softwareprogramma's voor digitale foto's zijn gratis en maken van uw foto's een gemakkelijk te doorzoeken catalogus. Deze toepassingen hebben ook basisbewerkingsmogelijkheden, zoals rode-ogencorrectie. Sommige helpen u foto-cd's of dvd's te branden en een back-up van uw bestanden te maken, zodat u ze niet kwijtraakt.

Gebruik je afbeeldingen

Er zijn zoveel geweldige toepassingen voor foto's, zoals het inlijsten, weergeven op digitale fotolijsten, het plaatsen van mokken of kalenders als cadeau en zelfs het maken van professioneel ogende gedrukte fotoboeken.

Laat je prachtige foto's niet zomaar op je computer staan. Druk in plaats daarvan uw favorieten af en bewaar ze. Je zult meer van deze foto's genieten als je ze op elk moment kunt bekijken in plaats van ze op je computer te hebben verstopt.

Aanbevolen: