Gebruik Office Klembord om meerdere items in Excel te kopiëren

Inhoudsopgave:

Gebruik Office Klembord om meerdere items in Excel te kopiëren
Gebruik Office Klembord om meerdere items in Excel te kopiëren
Anonim

Wat te weten

  • Om toegang te krijgen tot het Office Klembord in Excel, selecteer Home > Clipboard.
  • Dubbelklik in het taakvenster Klembord op elk item dat u wilt plakken of selecteer Alles plakken.
  • Om het klembord te wissen, selecteert u de pijl naast het item dat u wilt verwijderen, of selecteert u Alles wissen.

Dit artikel legt uit hoe je het Office Klembord kunt gebruiken om meerdere items in Excel te kopiëren. De instructies zijn van toepassing op Excel 2019, 2016, 2013, 2010 en Excel voor Microsoft 365. Het Office-klembord is alleen beschikbaar op Windows-pc's.

Het Office-klembord gebruiken en beheren

Wanneer u de opdrachten voor knippen, kopiëren en plakken in Excel en andere Office-programma's gebruikt, gaan die gegevens, inclusief tekst en afbeeldingen, naar het Office-klembord, dat maximaal 24 van uw eerdere invoer behoudt.

In het taakvenster van Office Klembord kunt u de items op het Office Klembord bekijken in de volgorde waarin ze zijn gekopieerd. Open in Excel het taakvenster van Office Klembord door Home te selecteren en vervolgens het startprogramma voor het dialoogvenster Clipboard te kiezen.

Image
Image

Kopieer en plak gegevens van het klembord

Als je gegevens hebt, zoals een lijst met namen die je herhaaldelijk in dezelfde volgorde in een werkblad zult invoeren, kan het gebruik van het klembord de taak vereenvoudigen. Markeer de volledige lijst in het werkblad en druk vervolgens op Ctrl + C De lijst wordt ingesteld als één item op het Office-klembord.

Om informatie van het Office-klembord in uw spreadsheet te plakken:

  1. Selecteer de cell in het werkblad waar u de gegevens wilt plakken.
  2. Om items één voor één te plakken, dubbelklikt u in het Clipboard taakvenster op elk item dat u wilt plakken. Om alle items die u hebt gekopieerd te plakken, selecteert u in het Clipboard taakvenster Alles plakken.

    Image
    Image

    Een gegevensreeks of lijst, wanneer deze in het werkblad wordt geplakt, behoudt de afstand en volgorde van het origineel.

  3. Excel plakt elk item in een aparte cel in een kolom die begint met de actieve cel.

Het klembord wissen

Als het Klembord vol is of als u wat huishoudelijk werk doet, is het gemakkelijk om items afzonderlijk of allemaal tegelijk van het Office Klembord te verwijderen.

  1. Ga naar het Clipboard taakvenster.
  2. Als u één item wilt wissen, selecteert u de pijl naast het item dat u wilt verwijderen en selecteert u vervolgens Delete.

    Image
    Image
  3. Als u alle items van het klembord wilt wissen, selecteert u Alles wissen.

    Image
    Image

Aanbevolen: